Борисов: Както предлагат ПП-ДБ, няма да стане

След като могат да посегнат на главния прокурор, могат да посегнат на всички
Обновена: 2 май 2023 18:53 | 2 май 2023 13:00, Нели Христова
171
Борисов: Както предлагат ПП-ДБ, няма да стане
Снимка: БГНЕС

Атентат срещу който и е да е човек е зловещо. Особено с взрив. Знаете, аз бях потърпевш на времето, Цветелина я взривиха. Знам какво изпитват семействата. Това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, но и при една грешка може и някой случаен да застраши и някой случаен човек, затова го осъждаме с цялата сила, която имаме.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Това е създаване на хаос, на страх. Да накараш едно лице, или група от хора, или цяла система, или цяла държава да се съобразят с друго мнение, с други приоритети. Искам да убедя всички, че това грозно събитие, този атентат, който влачи лоши последици, още повече ще ни амбицира да довършим системната и правната реформа. Двете събития нямат нищо общо, защото те не са насочени като система, която да променяме към лицето Иван Гешев, а да се реформира системата като такава", обясни той.

"Съчувствам на него, на семейството му, на това, което му се е случило. Това да се случи пред съпругата му и особено пред децата, е чудовищен ад. В същото време реформата ще продължи в парламента, не успяват да взривят нея", каза още Борисов.

"След като могат да посеганат на главния прокурор, могат да посегнат на всички. Шансът е, че той е в брониран автомобил", добави лидерът на ГЕРБ.

"След двете години хаос, явно става хаос на всякъде. Ще минем пак в 90-те години. След чудовищната миграция, след подобни актове, много хора в Брюксел се замислят", каза Борисов и заяви, че се надява това да послужи отрезвяващо на партиите за да се направи редовно правителство. "Има тежки последици във всяка сфера."

"В този проектокабинет има някои фигури, за които не мога да кажа нещо лошо. Но те са сбъркали времето. Два поредни избора народът каза, че не могат да управляват сами. Казали са го и на нас и на другите партии. От акад. Денков разбрах, че той ще преговаря с другите партии. Пожелавам му успех. Считам, че освен мен, други приятели нямат. Редовен, стабилен парламент, би се получил в един общ кабинет", заяви Борисов относно предложението на ПП.

"Така, както са го предложили, няма да стане. Пожелавам им да стане с другите", категоричен бе той.  "С нашия мандат за повече от 6 месеца не бих се наел."

Според него включването на Асен Василев в кабинета е опит да го отстрелят. "Единственият приятел на Асен Василев сега се казва Бойко Борисов", заяви той и добави. "Ако Василев е премиерът в сянка, не е честно."

Той предположи, че след местните избори партиите ще се изпокарат още повече и нищо няма да се свърши в държавата.

Още реакции на предложението на ПП-ДБ за кабинет вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Това за гл.прокурор е намек да не вижда, че бившият шеф на института по криминалистика към МВР потъва с 10 милиона. Който си плаща сметките не го стрелят или взривяват. Като изявена фигура в ГЕРБ ББ може да услужи с 10 М.
152
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корумпиран тлъст мазен дебелак от Банкя мястото ти е в пандиза
151
1
 
4
 
! Отговори
m преди 1 година
Бойко е велик !Кокора и Киро - простото са шарлатани .
150
3
 
1
 
! Отговори
Красимир Петрофф преди 1 година
Боци, верно ли че от кзяка са те понатиснали да правиш правителство с ПП, като в замяна са те снели от списъка магнитски? Така чух, само питам ???
149
7
 
4
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Deutschland Елементарно, Дойчланд, става каквото трябва да става. ББ реши да ги пробва и те не издържаха теста като пробутват отново неприемливия Кокорчо за финансов министър. Мисля, че го правят нарочно като целта е да ходим отново на избори. При това положение ГЕРБ ще направи свой кабинет, който може да мине, но може и да не мине. И така рулетката се завърта отново. Беше им казано ясно на ППйските гов*еда, че кабинет с простоКиро, Асенчо, Денков и подобие няма как да мине.
148
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми като не става с ПП предложи ти нещо бе! Нали уж си първа политическа сила? Откога го раздаваш опозиция?
147
9
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ако трябва, пак ще ходим на избори! Дотогава, докато този oвчи народ не осъзнае, че НЕ трябва да гласува за ПП! Трябва да паднат под 4 процента! И да отидат, където е мястото на шарлатаните - при Волен, Валери, Бареков, Марешки, Мая... Едва тогава ще има стабилно мнозинство! И стабилно правителство! Като не са в парламента, да си плямпат по разни кабеларки, колкото искат!
146
2
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Щом само 50 процента от българите с основно образование, завършват средно----на всички трябва да е ясно.....какво следва. И така ще бъде поне още 12 г. Колкото години комунизъм, толкова години преустройство. Защото интелекта на българина е на нивото на *** и Копейкин. Единствената надежда , донякъде е в тези хора , които избягаха пред 30 г. и техните деца от сантименти или търсещи изява и патриотизъм решат да направят нещо и за България. А сега, радвайте се на тиква,калинки и гешев.
145
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВО??? НА БУДА НЕ МУ СТАВА??? ДАЖЕ И ДЕСЕГЛАВАТА ОТ ДУЛОВО НЕ МОЖЕЛА ДА МУ ГО ВДИГНЕ... ЕХ,ДРУГАРЮ ЗАЩО СИ ИГРА С ОГЪНЯ?!!...
144
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Лена Бориславова смята атентатът за инсценировка '' ................................... самия факт, че 'ПП-ДБ' възприеха позицията на Ленчето като официална позиция, наистина говори за тотален разпад на държавността ... почвам да си мисля, че единственото спасение наистина е Копейкин да дойде на власт.
143
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
заради цензурата от рашисткото посолство ще се повторя!да да пАсолството определя кой може да изказва мнение,всеки ден борисов и копейкин-резидента 24 ч. манипулират Българите,САЩ наложително тралбва да ги удари персонално с гУшев,за активна служба в полза на рАсия!за ограбването на Българите и манипулацийте през купените с руски ТВ-та...цитиращи ги 24 ч.глупостоти и манипулацийте им в полза раша!!
142
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ще го изчегъртаме докрай. Така както изчегъртахме Бай Тошо преди 34 г
141
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Иван 2Нес е ли връщат вече младите в рая на Промяната? Аз си мислех, че са се юрнали на талази!
140
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То за последните две години какво напарвиха ПП и ДБ за България? Ужасяващи убийства и покушения срещу съдии и прокурори като в Африка, корупция при даренията за партии от НЕКДО, афери за милиарди като тази с Джемкорп с участието на Кирил Петков и Лена Бориславова?
139
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Поп ***...ха ха!..Узрява до време,после загнива...
138
2
 
6
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 1 година
Тиквата, както знаете, узрява! Но трябва търпение.
137
10
 
4
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До 133: Добре де ,ние *** ли сме? нали ги гледахме 12 г ? И какво стана нправиха ни най-бедните в Европа и най-бързоизчезбащите в света !Корупцията стана модел за подражание! навсякаде всичко се урежда със свои хора или срещу съответнаъа сума.Имали едно нещо да ни е наред? Пътища , образувание , здравнасистема , полиция ,митници ? Едно нещо да ни е наред? накъде по- вече? Младите бягат ,щесе затрием като нация!
136
6
 
6
 
! Отговори
Б.Борисов преди 1 година
След като седнем на маса с г-н Тагарев ще уговорим нещата.. Няма как да отидем на още едни избори и да завиваме към Русия. ПП/ДБ не печели, но ГЕРБ също не печели! Стягайте мешките за източния фронт, не умувайте по форумите!
135
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Deutschland...точно в неговия стил е!..-Шизофренично непоследователен и постоянно обръщащ се на 180 градуса ...Нима си забравил,че тоя откакто е "фактор" в територията променя мнението си през няколко часа,ПО ВСИЧКИ теми и въпроси ?...Та това "въртогъзене" си е негов патент и НАРИЦАТЕЛНО определение...Трагедията ни е,че както лното привлича мухите,така и тоя привлича де що има елемент с престъпно съзнание,готов да краде,служейки..
134
4
 
13
 
! Отговори
Deutschland преди 1 година
Гласувам винаги за герб Но този път съм учуден на реакцията на ББ Струва ми се некоректна. Той самия изисква от шарлатаните да представят кабинет Подготвя с тях програми закони.И след всичко това казва Извинявайте ама не става.Това не е в неговия стил Не знам какво точно става в нашата държава