Борисов: ПП взривяват единствената добра ситуация за държавата

От днес ГЕРБ започва преговори и с другите партии
Обновена: 3 май 2023 09:56 | 3 май 2023 09:56, Нели Христова
250
Борисов: ПП взривяват единствената добра ситуация за държавата
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в куоларите на парламента, че партията му има сериозни резерви относно програмата на ПП за съставяне на кабинет.

"Съжалявам за това, което говорят тези колеги. Напомням им, че само с машини ги победихме категорично. И на смесеното гласуване пак ги победихме категорично. До колкото разбирам, тях не ги притеснява да говорят с партии, както ги нарича Лорер, магнити и партии от хартиената коалиция. Дори им слагат министри. Ако ГЕРБ прави това нещо е лошо, ако те го правят е добро", обясни Борисов и обяви - днес започват преговорите на ГЕРБ и с другите партии.

"Ние проявихме отговорност. Със 69 депутати да правиш правителство сам е нещо нечувано. Още по-нечувано е със 64. С това си поведение, а и с опита си да ни подкупват, те взривяват единствената добра ситуация за държавата с цел отиване на местни избори. Нищо друго освен това не ги интересува", заяви той.

"От днес започваме преговори с другите партии. Коалиция няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка", каза Бойко Борисов.

"В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите сега, няма ясно мнозинство. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството. От днес започваме консултации. Всички виждат зловещото състояние на държавата. Продънения финансов резерв, продънените финанси, огромния дълг, който трябва да се тегли. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс. Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати", добави Борисов.

"Толкова се е втвърдила партията, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага, ако подложа днес конгрес за гласуване", каза лидерът на ГЕРБ.

Преговорите с ПП-ДБ не са приключили, уточни Борисов.

"Ние не сме слаби, ние сме отговорни. ПП искат на избори и да се проваляме. Тогава няма да се сърдим, ако народът поиска да промени цялата партийна система. Финансовият министър ще внесе бюджета, като го внесе трябва да реже, за да влезем в тези параметри, ние няма да позволим да ни лъже с вдигането на БВП. Ако дефицитът е под 3%, защо ще теглим 13 млрд. дълг. Защо ще колабира държавата, като е фрашкано с пари, както твърдят от ПП. 12 бюджета съм правил в живота си, и още 5 като кмет, и още бюджети ще направя. Не е честно аз сам да поема отговорността и всички да ми се хвърлите отново", допълни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
6
 
6
 
! Отговори
Смях! преди 1 година
Добра ситуация за БГ е , да се даде шанс на партия която не е била на власт ! Герб и ПП вече си ги знаем и останалите около тях! Няма как да очакваме нещо хубаво от стари ..... ;)
104
2
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Прав е Бойко за местните избори. Тукашните дерибеи веднага се присламчиха към ПП, защото видяха там парите. Преди бяха с ГЕРБ, още преди това с комунисти и земеделци...наблюдавам ги нашите, как на всеки избор си избират баш партията, дето ще им снесе най-много. В момента това е ПП.
103
10
 
8
 
! Отговори
Баце Взе Властта преди 1 година
Отново! Пълната Власт е Твоя - Баце - Мачкай!
102
7
 
8
 
! Отговори
... преди 1 година
Реалността е , че ГЕРБ са първа политическа сила, а другите се набират само с това, че могат да пречат! Да се съберат пък да решат нещо смислено! Да ,ама по-лесно е да се лае!
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мхм, и до сега не си гласувал за тях, не се прави на интересен бе мало-yмник
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 119, това какво на теб ти се иска, и каква е реалността, са две съвсем различни неща!
99
3
 
9
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Ами хайде прави си правителство бе малоу.......кл Стиига си ревал като вдовица! А що се отнася до подкупването- тза да те подкупи човек, трябват много пачки ! Дори и Чеерепа не успя да те подкупи. Стига сте правили с Гешев прости ченгеджийски номера- вече няма кой да ви се върже на лъжите. НТародът не е толкова ***, колкото си мислите!
98
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато тази мутра не я вкарат в затвора - държавата мир няма да види!
97
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 101-Нали затова докараха харвардските променливи за да променят оставеното от герб. И какво сътвориха по-различно от комунистите. Заради мазното кок.алче какво ли няма да дадат, и в коалиция с дявола ще влязат. Сигурация.
96
9
 
11
 
! Отговори
мхм преди 1 година
ПП да погледнат ИТН защото на другите избори ще се борят заедно да прескочат 4%.Аз трети път за тях няма да гласувам
95
0
 
1
 
! Отговори
д-р Радева преди 1 година
До АнонименТи па си много умен!
94
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната щели да променят. Смях, ама голям смях. Затова и макетата са ни отсвирили отдавна, знаят какво е на тази територия много добре.
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербавите за 12 години съсипаха всичко, искат промяната за 8 месеца да върнат нормалното. И как да се случи това?
92
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в куоларите на парламента, че партията му има сериозни резерви относно програмата на ПП за съставяне на кабинет." Е нали ГЕРБ са ги "победихме категорично" ,защо ПП да прави кабинет ,ГЕРБ да направи ,нали са първа "политическа сила " ???
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До д-р Радева, напълно безсмислен коментар, на отчаян от живота хейтър
90
0
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Някак си заглавието прехвърля темата отново към Гешев... дали нарочно дали не... интересно е.
89
5
 
3
 
! Отговори
Бо Хлопна Капана преди 1 година
на Измамата - как само гризнаха Сиренцето, а Бо им Отряза Главата!
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Борисов , не ви ли е срам от резултатите които постигнахте за 13г. ?България на всички ПОСЛЕДНИ места в ЕС , ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ , НАРОДА НАЙ-БЕДЕН , НАЙ-БОЛЕН , НАЙ-НЕГРАМОТЕН И НАЙ-КОРУМПИРАНИ ДЪРЖАВНИ ЧАНТАДЖИИ ... ЖЕСТОКО МЕРСИ !!
87
7
 
3
 
! Отговори
д-р Радева преди 1 година
Ленчето е виновна, че е спала с Киро. Теста е валиден, а Киро е невинен! Хахахахаххахахахха
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Евроатлантик... А ФЪФ герб какви са :От всички партии се набутаха в герб , за да не бъдат преследвани от законите , и успяха ----- 13г. , лукс ! Но всичко си има и край !