Д-р Койчев: Тази непримиримост да лустрираш опонента си никога не води до нищо добро

Тежка ще бъде битката за София. Ще бъде пълна със заклинания и евтини компромати, смята той
Обновена: 3 май 2023 23:05 | 3 май 2023 23:00, Йоана Цонева
28
Д-р Койчев: Тази непримиримост да лустрираш опонента си никога не води до нищо добро

"Видяхме грешките, които допуснаха "Продължаваме промяната" от тяхното 7-месечно управление. Не го намирам в добрия тон да не отчитат това, което са постигнали и да се опитват да налагат по този начин формат на разговори, предварителни условия", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев.

"Нали щяхте да изчегъртвате ГЕРБ? Какво се случи, защо се стигна до тази ситуация, че попаднахте на една маса?", попита той.

Шансовете за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание изглеждат стават все по-малки, след като днес от ГЕРБ-СДС се отказаха да участват в преговори за съставяне на кабинет на малцинството с втория мандат.

"Шансове винаги има, особено, когато човек е с позитивна нагласа. В случая ми се струва, че едната страна не подходи достатъчно конструктивно, отчитайки обективната реалност. Много се надявахме, че "Продължаваме промяната" ще съумеят да си извлекат поука, но уви - няма индикации това да е станало, защото това беше най-естественият вариант. Нещата отиват към нереализиране на подобна конструкция на управление", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че мотивацията на ГЕРБ-СДС е да направи "всичко възможно, за да излезе България от тази ситуация."

"Стана много дълго вече това безвремие и България губи, хаби се енергията на обществото, пропускат се много възможности за страната. Тази непримиримост да лустрираш опонента си никога не води до нищо добро", каза още д-р Койчев.

Гостът отказа да коментира кой би влязъл в проектокабинета на ГЕРБ-СДС, но увери, че това ще са подготвени хора, които ще могат да се справят с предизвикателствата. "Друг е въпросът как ще се намери подкрепа и как ще се реагира от другите парламентарни сили. Това са разговори за спасение на България в тази ситуация. Ситуацията изисква разговори с всички по политики", допълни общинският съветник.

Относно местния вот, кандидат-кметът на ГЕРБ-СДС за София ще притежава много качества, смята той. "Избраният ще е човек с качества, достоен, професионално реализиран, динамичен, който може да даде много на града. Когато настъпи моментът, той ще бъде анонсиран", коментира д-р Койчев.

"Тежка ще бъде битката за София. Ще бъде пълна със заклинания и евтини компромати. Изключително неконструктивният тон във всяка една кампания не води до добър резултат. Това е битката да направим живота на хората по-добър, ние имаме голяма чуваемост от гражданите, по-подготвени сме от тях", заяви д-р Койчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още 89-та, 1989-та година трябваше да ви лустрират, както направиха в редица държави, като една от най-близките за пример е Румъния. Те си направиха, каквото беше редно и продължават и днес да работят и да си ги вкарват корумпираните маститки по затворите! В следващите няколко години Румъния, ще дръпне здраво напред икономически. Къде, ще е България ли? Пак на същото дъно, благодерение на подобни номенклатури, които бяха спасени от Европа и овладяха държавата, прогониха милиони граждани.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
..тоз пък кой е, никой освен пеефчаните не седят на една маса с геПи
22
4
 
4
 
! Отговори
До коментиращите! преди 11 месеца
Като плюете енергично срещу местната власт правите ли нещо добро? Какво ще постигнете като дойдат "вашите" на власт!? Пиша вашите с кавички защото не е ясно колко защитават вашите интереси или своите. През 3-те мандата на Фандъкова бяха направени много неща като през първия бяха особено видими, след това се очакваше повече и повече, а как да стане това при непрекъснат поток на хора от провинцията, които бързо взеха да се правят на по-софиянци от самите софиянци!
21
8
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 11 месеца
До Анонимен 8 С корумпета и терористи от ГЕРБ не се преговаря... Хайде стига бе ! Народа пожела ГЕРБ отново да състави правителство. Други няма.
20
4
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 11 месеца
На "опозицията" в София не ѝ трябават аргументи. Достатъчно е човек да се огледа (без да пада в дупка на пътя или да се спъне в плочка на тротоар) за да види колко "добре" е управляван града в последните 12 години. Благодаря Данче. Благодаря Жоре. Благодаря Бойко.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 9 - Те искат така. Всичко пред камери. Ще ти пкажат, *** не е страшно. После ще ти сложат няколко пред къщата, в двора и накрая ще те накарат да имаш поне 5 в къщата. После разбираш, че те пред камерите са всъщност ти играят репетирана сценка :)
18
7
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 11 месеца
Какво друго остава като си управляван от деветдесетарска мутра без никакъв срам и уважение към народа. И главен прокурор с жена работила за ромски нарлодилър. На хората им писна и вече не спазват добрия тон.
17
6
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Из медт! Дичкото гербаджия е най-долното гюббре на България. Начело с полковника от милицията! Отвратителни създания, влечуги по душа!
16
7
 
6
 
! Отговори
Име преди 11 месеца
Добре - всичко е точно - обаче - няма 1 тротоар като хората - да ти е кеф да пристъпиш, както и да е - супер сте от ГЕРБ, магистрали и - не можеш да си отидеш до колата - то има и това значение.София е битка - да се махнете за един период - малко - да живнем и ние. Не че - се оплакваме от някакви страдания, просто - имаме нужда.
15
3
 
6
 
! Отговори
Пл.В.Бак. преди 11 месеца
Да си медиатор на различни кланове на мафията, със силата на държавната власт е изкуство. Но това обрича обществото на упадък. Хитруванията няма да минат.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Д-р Койчев е най-добрият лекар сред политиците и най-добрия политик сред лекарите!!Който разбрал, разбрал!
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това за изччегъртването го каза Слави Трифонов, а той е от вашите.
12
4
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 11 месеца
Това е поради липса на каквото и да е уважение към Другия!!! И абсолютно налагане на 100% на собственото мнение като най най най правилното! УВАЖЕНИЕ Е ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО!
11
1
 
8
 
! Отговори
Важно правило преди 11 месеца
Ти разгласи, че сестра му е еди-каква-си, а пък той после нека да доказва, че няма сестра.
10
4
 
7
 
! Отговори
Етнопсихолог преди 11 месеца
Ние мира нямаме докато не лустрираме опонента си така, че да лъснат най-компрометиращите факти от биографията му, а слабостите, които той има, да се огласят по начин, който да го окарикатури. Ако не успеем да изровим подходящи факти, чрез които да го компрометираме или поне да го осмеем, тогава ще съчиним подходящи за целта факти и ще ги разтръбим така, че и глухите да ги чуят!
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изборната система трябва да стане мажоритарна, за да не се набълбуква народното събрание с престъпници. Престъпника не милее за родината а само за шефа на мафията.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наглите шарлатани ПП към ГЕРБ: дай ми премиерското място и министрите, пък ти "контролиратй" държавата с комисии...Те за луди ли ни вземат?
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаах, парите от общините ще се решавали пред камерите, твърди Асен Василев. ПП не са в позиция да раздават комисии и пари за общините. Че коя е гаранцията, че ще се разпределят точно така, както кажат пред камерите?
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хехе хайде още един ГЕРБер, абе не разбраха че с корумпета и терористи не се преговаря и прави правителство. Като искат да се разграничат от 12 годишното си корумпирано управление да скачат като им се каже а не да се правят на отворени !
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП, да получат комисии на ротационен принцип. Правителството не е за тях.