Един месец разиграване на театър: Обрат в преговорите за правителство

Някои партии вече гледат към третия мандат
3 май 2023 20:40, Йоана Цонева
17

ГЕРБ-СДС започват разговори с останалите партии в парламента за свой кабинет, който ще предложат при получаването на папката с първия мандат. Днес от партията на Борисов определиха времето, прекарано в срещи с коалицията на "Продължаваме промяната" като "загубено". Последваха и реакции от останалите политически сили.

Като "един месец разиграване на театър" определи лидерът на БСП Корнелия Нинова преговорите между първите две политически сили, предаде Bulgaria ON AIR.

"Има един култов филм - "Оркестър без име", по цял ден блъскате едни барабани, никой не знае какво правите", каза Нинова от трибуната на НС. Тя разкритикува вторите в парламента, че поставяли условия на БСП да си прекрачат червените линии и чак тогава би могло да преговарят за правителство.

"Няма да бъдем резервна гума на ничия тротинетка. Казвам тротинетка, защото не ми приличате на мощен автомобил, който да изкара България от кризата", изтъкна Нинова.

За диалог призоваха от ДПС.

"Ние има какво да кажем и има какво да чуем, защото държавата е в много сложна ситуация", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

По-лаконични бяха от "Има такъв народ", които още вчера излязоха с остра позиция срещу проектокабинета на "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Има такъв народ" е готов да получи третия мандат и да управлява държавата", категоричен е Балабанов.

"Възраждане" също заявиха, че вече гледат към третия мандат. Те посочиха, че биха се отзовали на среща с ГЕРБ-СДС, но няма да подкрепят техен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 11 месеца
Какво правеха до сега, че чак сега ги започвали. Ние си я вършин нашата работа, а те тяхната не я могат. Неми ли бяха до сега. Няма аз да им върша работата, а те да получават депутатските си заплати. Имам си достатъчно друга работа, а и не получавам заплати за тях. Честита 2023 г.
8
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
третият мандат се дава на костадинов и отиваме на нови избори докато случимедин месец вече а само празни приказки и прос-то-тии стига вече
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нинова да не се заиграва с темата за "тротинетките ", т.е. транс-хората, че може да си навлече неприятности с ЛГБТ+, както стана с един друг депутат от БСП, който се заяде преди 3 години с представители на българския ЛГБТ и го съдиха. Тези хора са с много силни позиции.
6
0
 
6
 
! Отговори
sd преди 11 месеца
Какво се чудите - пак избори. Обществото е разделено и не иска коалиции! Това е!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кои бяха тези ИТН?? Ааа, онези, които си купиха място в НС в последния момент от изборите!!Един файтон неумити ли ??
4
3
 
3
 
! Отговори
Нинова ... преди 11 месеца
Поведението на другарката Нинова силно прилича на това на човек от ПП-ДБ, а не на човек, още повече на лидер на Социалистическата партия в България!
3
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От ГЕРБ по-големи клоуни няма.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ситуацията е всеки срещу всеки ... от това печели единствено Възраждане. След като не могат да се договорят, значи са излишни, никои няма нужда от такива партии.
1
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Държавата е в ръцете на мафията! БСП - ПП - ДБ са техни представители. Нищо добро не чака България защото народеца е плиткоумен и лесно се лъже от горепосочените крадци и лъжци!