Дончев: Подкрепете ни, а после си изпълнявайте функцията на опозиция в парламента

Според него ситуацията е динамична
7 май 2023 10:23, Нели Христова
124
Дончев: Подкрепете ни, а после си изпълнявайте функцията на опозиция в парламента
Снимка: БГНЕС

"Това, което ми се предлага е странно – вторият предлага на първия да го подкрепи, а след това да действа в парламента като опозиция. Офертата е – подкрепете ни, а после си изпълнявайте функцията на опозиция в парламента", заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

"Първи вариант е да има представители от двете политически сили, по експертни", заяви той.

"Друго – сядаме довършваме разговора по приоритети и програма. После се опитваме да селектираме отбор от експерти, които имаме доверие. Това са възможните сценарии", каза той.

Според него ситуацията е динамична.

"Това е унизително за първия, това предложение е арогантно има корупционен привкус – 2 млрд. лева, които една парламентарна комисия да си ги разпределя и да си ги ръководим ние. Едно такова предложение е противоконституционно", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подмяната следващия път трябва да излъжат още някой за коалиция,иначе си заминават. Слави им сложи некролога на политическата сцена с една песничка.
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много измъчен тоя гербераст.А Деса злобна,та чак устата и се изкривила.Мисля,че тия повече ги е страх да не влязат в затвора,отколкото,че повече няма да крадат.
18
4
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Добре де може ли след всички пари за електронно правителсто което правеше дончев да има само един дефектирал електронен кенев в градинката на кристал
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Б.Борисов към Т.Дончев:"На *** човек,Томиславе,рук се набива".Край на цитата.Когато подкрепяш такъв началник,какъв трябва да си ти?От набивачите ли?
16
7
 
6
 
! Отговори
Добре преди 1 година
Меритокрацията е истината! Не постоянно да спискат и избират експерти парашутисти! Само Киро и Асен, доказали се бизнесмени! Да, бизнесмени! В България хората не знаят какво е бизнес и за тях това е шарлатания! А това, че целият капиталистически свят, в който живеем, е дефакто шарлатания не го отчитат. Киро и Асен познават този свят и са адекватни на международната сцена, където последните 70 години стрядаме най-много.
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо драпане за власт от статуквото! Пустото крадене е като наркотик - прави изключително зависим! Никакъв парламент, избори до откат! Италианците бяха 9 години, а белгийците почти 7 години без правителство и преживяха без сътресения! Искате кабинет, искате да ви дерат кожата два пъти един след друг, бетер овцете!
14
7
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
А коя първа политическа сила би подкрепила втората,за да се самоубие? Свидетели сме на най-недалновидното предложение на тандема петков-василев. Това,което те предлагат на герб важи с двойна сила за самите тях.
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това герберастче успя да усвои в полза на Чекмеджан и чекмеджета близо 2 млд лева предвидени за електронно управление, но каскета ги пази.Та този говори за корупция, за това че средствата за общините ще бъдат разпределяни от депутатите в комисия пред погледа на всички, а не ги разпределя Чекмеджан затворен в някой кабинет. Как не ги е срам закопаха България, за 12 години и в момента държавата е заложена за спасяване на Чекмеджан, срам.
12
9
 
9
 
! Отговори
Томе, преди 1 година
Време е да се върнеш към радиоточката в Габрово.
11
5
 
14
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Спомням си как дончев гордо ни обесняваше колко милярда ще даде герб за електронно правителствоВместо това построи един смарт кенев в градинката на кристалМа той нещо не проработи
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния гербав крадец,който се прави на ни лук ял,ни лук мирисал.
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е ГЕРБ да осъзнаят, че загубиха големите градове, а те дефакто са туптящото сърце на държавата! Така че, мили ми Дончев, това че сте първи няма значение! Може като гола бройка хора гласовете да са еднакви, но профилът на хората е различен! Зависимите и мислещите зависимо намаляват с всяка изминала година. Поколенията се сменят... ;)
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще бъде следващия гербер,който ще ни пробутате за днес?Това не е ли издевателство над нашето търпение?
7
6
 
18
 
! Отговори
Дончев, преди 1 година
А ти като "усвои" два милиарда за електронно правителство,което няма,не беше противоконституционно?
6
6
 
17
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 1 година
Този 12 г.вицепремиер.Какво точно е свършил-никой не пита?Заради мутрите отиваме на избори,а те-все другите виновни.Каква арогантност виждаш-искахте шеф на НС-гласуваха ви го,искахте да покажат правителство-направиха го,а вие почнахте пак да плюете.Целта на мутрите е ясна-за всичките поразии да се изкарат виновни ПП.Ако някой не го е проумял е лошо.Трябва мощно да се гласува с/у ГЕРБ-така ББ няма да ни върти на пръста си."Мутрите трудно ще сдадат властта"-Т. Дончева и е права.
5
5
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Кво стана с милярдите с които дончев прави електронно правителство
4
7
 
16
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Кой би подкрепил герб за да се самоубие политически като - марешки и каракачанов
3
5
 
15
 
! Отговори
ей преди 1 година
как не се налАпахте?
2
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ!
1
13
 
14
 
! Отговори
Бeз зaoбиkaлkи преди 1 година
Aмepиkaнckитe HПO-тa ca rлaвния gecтpykтивeн фakтop в бълrapckaтa noлитиka, иkoнoмиka и oбщecтвo!