Втората политическа сила призова в парламента Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров

Ще се състои изслушване по конспект от 5 въпроса
15 май 2023 22:46, Йоана Цонева
137
Втората политическа сила призова в парламента Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната - Демократична България" заявиха, че ще извикат на изслушване в парламента Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров.

"Работата на прокуратурата не е да говори пред медиите и да дава квалификации на народните представители, а да ръководи разследвания и да повдига обвинения в съда". Това се казва в позиция на коалицията.

Въпросите, които ПП-ДБ искат да зададат, са:

- Кои дела са на трупчета и кои политици са изнудвани с тях?

Още по темата
- Кой е изпращал есемеси на главния прокурор как и кога да упражнява дейността си?

- Кой е оказвал натиск върху Висшия съдебен съвет, за да поиска оставката на главния прокурор?

- Кои са политиците, с които си говори главният прокурор?

- Защо Борислав Сарафов се страхува за живота си и днес получи охрана от Министерство на правосъдието?

Ако България иска да стане нормална европейска държава, институциите трябва да започнат да работят, без значение кои са хората в тях. Затова приоритет на ПП-ДБ е дълбока конституционна реформа, която да гарантира справедливост и равенство пред закона за всички българи, изтъкват от коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и си мисля,в Нидерландия национален празник и някой вее...руски флаг...ще го разкъсат...вие се държите като роби бре!ще излезе копекин-късоп.шков и ще ви нарежда да обичате...убиец на жени и деца,децата ви ще бягат от домовете ви заради руското робство наложено от агентите на раша дпс-гроб...и вие им гласувате срещу 50 лв.ограбени от животите ви...и искате още...не сте луди дори...грешници сте убиващи децата си,Анатема!!!
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато всички имена от статията ходят със или без охрана по улиците България няма да е нормална държава! Мисля, че не е много трудно за разбиране, разбира се от средно интелигентни, като тези с дислайковете не пронадлежат към средно интелигентните!
97
0
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 1 година
А Вальо каза, че футболиста Патрик-Габриел Галчев и ММА боеца Симеон Наковски искали, да се бият за сърцето на Принцесата заради която Дани Илиев заряза Гери Никол в СПАРТАК РИБЕН РЕСТОРАНТ и сервитьорите застанали между тях. Защото не е позволено там да се бият, защото това е елитен ресторант и ще изпочупят инвентара, ако се сбият там, а то всеки иска да е гадже с Принцесата Тя е най-харесваната мацка!
96
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 98. Нищо от това, което си написал, няма да се случи. Помня, май беше през 2015, как Борисов отказваше да уволни останалите от правителството на Орешарски Светлозар Лазаров и Писанчев, и много говореха, че го държали с нещо. Тогава Борисов се ядоса и ги уволни светкавично, без да му пука с думите "Държат ме за шлифера". Та и сега.
95
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 107. Недей да лъжеш, ***. Нарече политически бok.лyk политиците от всички партии, а предатели само ДПС.
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля запазете спокойствие и махнете шефовете ви. Всичко ще бъде наред, чичо Джо и демократите сме само против шефовете ви. Нямаме нищо против вас останалите, можете да запазите службите си и да се правите на голяма работа, както досега.
93
3
 
6
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Къде се е чуло и видяло ЕНРОКОМИСАР ДА ИСКА ОСТАВКА НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР В ЕС????? ОМГ!!! ЕМИ, ФРЕНСКАТА ФИЛОЛОГИЯ НЕ ПРОЩАВА!
92
1
 
2
 
! Отговори
Винету преди 1 година
До 94. И откъде да го махнат? От партията ли? Ха-ха-ха, ***.
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията има вътрешна борба.Един неопитен и неграмотен полицай, турен за Главен Прокурор се е взел за нещо От мафията са проспали тоя момент.По принцип , всички пътища на мафията стигат до Москва.Но тоя път нещо се счупи И като всяко нещо ,,по български" и тук Сава нещо по български ...Мафията не може да прати един свой сътрудник посланник в друга държава.....Тоя е толкова т,Ъп , че не може асимилира подаръка който му предоставят.А се асоциира с Васил Левски и Джовани Фалконе ..
90
9
 
5
 
! Отговори
Боко преди 1 година
Чета тук писанки от разни озлобени антигербаджии, които пак извадиха на показ изтърканите плочи за Ваньо, бирата, Барселона, чекмеджета и т. н. А ве, глу.паци, нищо няма да излезе за тези кьорфишеци, защото са кьорфишеци. Ченгета и олигарси ви заливат куххите кратуни с тези компромати и вие с пяна на уста ги повтаряте като развалени механични играчки.
89
0
 
4
 
! Отговори
Граматик преди 1 година
До 98. Пич, ти имаш ли завършено поне второ отделение?
88
1
 
5
 
! Отговори
хмм , хмм преди 1 година
Преди 5/6 дена - "Габриел е в неплатен отпуск казват от Брюксел . А според тях /чиновниците/ - "Мария Габриел остава еврокомисар, докато тече процедурата. Тя може да се върне в Еврокомисията, когато реши да прекрати отпуска си." А днес си подава оставката / Но защода го прави . Не е било необходимо . Кой я е побутнал и защо. Наистина ли е сгафила с исканата оставка на ГП и другата какичка я е наритала
87
2
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До президента. Ама защо така избирателно само ГЕРБ споменаваш? А на шарлатаните защо да дава мандат? А на БСП? А на ДПС? И кой остана тогава бе, кап.***? Не виждаш ли, че всичко е скапано в държавата, ама ти само герб, та ГЕРБ.
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мачът свършитопката е в мрежатана боко му го вкараха гола с 200гешката свири края на мачаотборът греб начело с тренцор крадец тюфлека и капитана кухата ллееейка отпаднаследват нови квалификации
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посланието на Гешеф е ясно...Оставете ме да си изкарам мандата.Иначе ще ви изкарам всички кирливи ризи....На кого....Със сигурност не е на Кирчо и Асен.На някого, с когото работил дълго...Например 12 години И когото наричаше шеговито,,шефе"....
84
2
 
6
 
! Отговори
Насам натам преди 1 година
Божков днес похвали Гешев по Фейсбук. И ето, че подкреплението идва. Задействал ги по нета. Та утре Сарафов е в парламента. Ако на Боко е оздравяло коляното, може и той да дойде.
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпниците викат прокурорите!
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали видяхте как махнаха Тръмп? Хайде действайте и махнете Боко Тиквата по същия начин. Просто копирайте, не се налага да мислите. Демокрацията вече отдавна е измислена от много по-умни хора от вас.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 85....Понякога и големи империи и мафиотски кланове се сгромолясват от дребни грешки Една такава се оказва Гешеф...Гешеф бива избран за да ,,разследва грабежа КТБ".Гешеф получи онова що искаше.Глсволомна кариера.И мафията получи нейното.Но сега Гешеф вече нищо не иска .Иска спокойствие Обаче при мафията няма отпуска.Има или зазидан в бетонна плоча или посланик в чужда държава Гешеф иска нещо , което никой не е правил Да бъде оставен от мафията на спокойствие...А кога влизаше, мислеше ли?....
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 72. Глу.пак, не е уволнена, а си е подала сама оставката, защото е кандидат за премиер. Друг е въпросът дали ще я изберат.