Политолози: Най-малка цена ще плати ГЕРБ, най-голяма - "Промяната"

Преувеличена хипотезата, че ПП и ДБ са носители на моралния императив
22 май 2023 18:56, Йоана Цонева
52
Политолози: Най-малка цена ще плати ГЕРБ, най-голяма - "Промяната"
Снимка: БГНЕС

Най-малка цена ще плати ГЕРБ, защото излизат от изолацията. Това каза политологът Първан Симеонов в предаването "Лице в лице" по бТВ във връзка със заявката за кабинет с втория мандат, при който премиерите ще се сменят на ротационен принцип - 9 месеца ще е акад. Николай Денков от ПП, след това Мария Габриел от ГЕРБ.

Според Симеонов работата с ротацията изглежда прекалено деликатна.  

Някаква цена ще плати и ДБ, но тя е прагматична. И ДБ не са губили връзката с Борисов, каза още Симеонов. И допълни, че най-голямата цена ще плати ПП. От една страна, защото няма структури по места, а от друга - защото ПП е другото име на антиГЕРБ вълната.

Това не е особена новина. Но партиите нямат особен избор, каза още Първан Симеонов. Той обясни, че демократичната общност са тези, които легитимират кой е добър и кой е лош.

Политологът Любомир Стефанов от своя страна заяви, че този кабинет ще мине. И заяви, че ПП и ДБ се докараха до положението на ГЕРБ преди година и половина - никой не иска да си партнира с тях. Колкото ГЕРБ са заложници, толкова и те, каза още той.

Според него е преувеличена хипотезата, че ПП и ДБ са носители на моралния императив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
потен вода не е пил! преди 11 месеца
ГЕРБ ще плати най-голямата цена и не е нужно да си политолог, анализатор, и не знам си какъв още. За три седмици, Борисов предаде всичко, за което той, неговите съпартийци и симпатизанти се бориха в последните три години. Аман от говорещи глави по тия телевизите!
38
2
 
4
 
! Отговори
Да де преди 11 месеца
Но това американците не ги интересува. Който плаща той поръчва музиката
37
4
 
4
 
! Отговори
Горчиво преди 11 месеца
Като се искат младите, да се вземат! Какво значи ще се въртят премиерите, първо Денков ще трамбова Габриел, после тя ще трамбова него? В пълно съответствие с европейските ценности. Много се охарчиха завалиите, покрай честите избори. Сега какво ударно пълнене на партийните касички и чекмеджета ще започне. Западът много ги натисна, пък и Габриел освободи комисарското място, сега по шуробаджанашки трябва да я направим барем премиер. Дано Украйна падне скоро, че направо не ми се мисли, какво ни чака
36
2
 
4
 
! Отговори
Няма разлика! преди 11 месеца
Греб-ДъПъСъ = ППЛГДБТ+
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бетонираха Възраждане като първа сила, гениално просто нямам думи.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 32. И ти като много олигоффрени започна да ги вкарваш при бай Ставри. А бе кога най-после ще се научите, че това става с ДОКАЗАТЕЛСТВА и присъда от СЪДА (което не зависи от Гешев). Ай сик тир.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма значение кой губи и кой печели. Важно е да останем в Европа и да започмем да получаваме пари за възстановяване, че ще ги спрат 2027 г.
32
4
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
До 29. А ти в кома ли беше по време на седем месечното управление на шарлатаните, които скапаха всичко в държавата? Айде свали тези променливи очила.
31
3
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 11 месеца
До 16. Стана, ама с министри от ГЕРБ. Което променливите също се заричаха, че няма да стане. Та, в грешка си.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до 30 Сравни 8 милярда $ дълг в 1995 г. и сега 70 милярда $ дълг. Тогава 9 милиона население и армия и образование сега 6 милиона население и няма армия и др.
29
1
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 11 месеца
Това правителство няма да изкара и шест месеца. Типично по български ще се изпокарат бързо-бързо.
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първане, ГЕРБ ще плати ГОЛЯМА ЦЕНА само за това, че предава гласоподаватели си, че е безпринципен слугинаж на ЕС, предава интересите на България и поляга услужливо на иииддииоотите от ПП и прочие еничарски ешалон на Сорос и ЛГБТ и пр педееерастттии. България има и трябва да отстоява интересите и позициите си не да я подритвана, унижарана и принуждавана да изпълнява и поддръжа чужди позиции, интереси и решения.
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първото общо нещо между Гешев, Борисов и Пеевски е, че и на тримата бащите им са полковници от комунистическото МВР.Второто общо е, че Борисов и Пеевски откраднаха милиарди, а Гешев още ги пази. А третото е, че и тримата заслужават да са дълго време при бай Ставри.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до 15 Входа без борт също беше лош. Но виж дълга преди борда и след борда. 10 пъти повече дължи сега България а нищо не е постреоено. Няма армия, няма АЕЦ м образование и болници платени .
25
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ППДБ е решението още от началото. Но българинът трябва да го научи по трудния начин. Той не мисли, а се възпалява според това, което му говорят "батките" отгоре. Не може да различава добро от зло, освен ако не му го посочат.И сега се пули в почуда, защото от една година живее с един измислен разказ.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до 19 Избирай кредитен милионер и плащаш и за другите държави или се располагаш според чергата.
23
1
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 11 месеца
Обикновеният човек, както го наричаш, наистина няма какво да губи в бквалния смисъл. Няма как да фалира. Ще фалират разни хитреци, които от 20 години ловят риба в мътна вода, но и на това ще има край с еврото. Затова е целият вой. Няма двойни курсове, няма картели с цените. Има ПАЗАР!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до 15 При борда България не може да печати лев неограничено, докато в еврозона ще приеме валута еврото която е доста напечатана и с огромни заеми. и без борт България мобе да държи дисциплина и не печати лев. Преди борда как мислиш че работи България до 1996 г. Просто нямаше достатъчно валута че имаше санкции заради БКП, но нямаше и холям дълг. А сега задлъжня при борда с 30 миляирда $ за борда а ако влезне в еврзона ще задлъжне още повече което я правяи зависима държава в бъдеще без бъдещ
21
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
В каква изолация са били ГЕРБ като ДПС ги подкрепяше , а ПП -никоя партия. Не ставаш за анализатор .
20
3
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 11 месеца
Да, така е. Но са в пъти по-богати и с по-висок стандарт от БГ. Ти продължавай да си без дългове и беден КЕЛ ФАЙДА?