Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване

От записите става ясно, че ПП/ДБ и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите"
29 май 2023 20:30, Йоана Цонева
180
Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване
Снимка: БГНЕС

"Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко. От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%", това написа лидерката на БСП Корнелия Нинова във "Фейсбук" страницата си.

"Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента", пише още Нинова.

В понеделник президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Радев призова акад. Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от оползотворяването на мандата, защото според него той вече е дискредитиран.

"Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. И тук искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи, и да поверя съдбините на България в ръцете на вашите лидери след изтеклите записи и публичните самопризнания. Заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите чрез овладяване на МВР и дискредитиране на лидерите на европейски институции и името на България", заяви Радев на акад. Денков, напомняйки за изтеклите записи.

"Не мисля, че конституцията предполага друг да дава съвети на Народното събрание дали да избере правителство, или не", заяви Денков на излизане от президентството, след като прие мандата.

Лидерката на БСП заяви, че президентът Радев не може да бъде морален съдник:

"Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
22
 
! Отговори
Долен русофил преди 10 месеца
и пoдлец има във всеки проблем който е възниквал в България... Пapazитът на Дондуков 2 и Копейкин са едни от големите предатели в политиката на държавата ни...
15
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев импийчмънт врднага.
14
8
 
19
 
! Отговори
Гербер преди 10 месеца
Е, за това поне е права. Но тя пък докара рундю. Ние много отдавна казвахме, че Радев е коварна и подла личност. Казвахме и че променкаджиите са некадърни и алчни инфантили. Ама кой да слуша. А за ганььо, който за не знам си кой път настъпва една и съща мотика, нямам думи.
13
1
 
10
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
кака корни да се готви за третият мандат, а да не философства... Не и се отдава... ===)))
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев и БСП са скарани, затова Нинова не може да го понася.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами то и президентските избори сигурно са били фалшифицирани и е имало ала бала и кРадев е президент за втори път.
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво Курнелооо,аргасвай ушатият подъл лицемер по капацината,ако инициираш и един импиймънт на това същество,на другите избори имаш гласовете на моето семейство!
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ХАЙДЕ КОРДЕЛИЯ, ИЗПЕЙ СИ ПОСЛЕДНАТА АРИЯ, ЧЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ПРОВАЛИШ СТОЛЕТНИЦАТА ПОД ЗАВЕТНИТЕ 4%!...
8
3
 
15
 
! Отговори
И какво стана преди 10 месеца
Нали лично *** под ръководството на Решетката ни го натресе за пРезидент. А сега ни лук яла, ни лук мирисала. Абе много къса памет има тази жена.
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Илон Мъск ще бъде посрещнат в България от президентската двойка Денков Габриел, а Владимир Владимирович ще посрещне Радев и Йотова на крилете на гълъба
6
3
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 10 месеца
А кой създаде Радев? Нинова и БСП създадоха Радев, който беше кандидатура на БСП. Незнайно защо Радев връчваше 3-тия мандат все на БСП, а те го връщаха. Явно и сега ще бъде така.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е честно така да имате само двама премиера, трябва и Нинова и Костя Копейкин също да са ви премиери. 4 премиера е по-добре от 2 премиера. Изберете си и двама-трима фюрера и направо да нападаме Съветския съюз!
4
1
 
16
 
! Отговори
Рундьо преди 10 месеца
Така ли,Корнело?Никакъв трети мандат за тебе :) :) :)
3
12
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Корни, ходи си гледай похода за мир - Руский мир с Копейката! Вече сте зад борда.
2
1
 
12
 
! Отговори
Stoyanov преди 10 месеца
Всичките до един са едни и същи, измамници. Един дол дренки , радев , борисов, нинова, кирчо, славчо, догани разни ... тия цял живот на ваш (наш) гръб живеят. Докато ние ги слагаме там , ака ще е . Избори ли , тия кой къде ги види трябва да ги бие.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А кой го номинира,тетке?Че ни го натресе решетката е ясно,ама кой го номинира?Краварката в левия ъгъл.Та с твоя помощ ни го натресоха,а той ни натресе канадския невнятник и ококорената пеперудка,та хич не си измивай зурлята за състоянието,в което се намира България сега.Вина имате и вие.