Зарков: Поемате МП в много тежък момент

Той заяви, че предава поста си така, както го е пазел - с отговорност и дълг
6 юни 2023 22:05, Йоана Цонева
7
Зарков: Поемате МП в много тежък момент
Снимка: БГНЕС

Предавам го така, както го пазех- с отговорност и дълг. Така досегашният служебен правосъден министър Крум Зарков предаде поста на избрания днес ресорен министър доц. Атанас Славов.

На церемония в сградата на Министерството на правосъдието Зарков предаде на Славов ключа към Държавния печат.

Той посочи, че заедно със Славов са работили по редица теми.

„За България е важно да има управление, което защитава правата на гражданите, правовата държава, което спазва законите в страната. Затова „предаването“ на властта в Министерството на правосъдието не е просто церемония, а приемственост в каузи, политики, законопроекти, които ние ще защитаваме още утре в правната комисия на парламента“, заяви новият министър на правосъдието Атанас Славов.

Министър Славов посочи, че двамата са били съмишленици по въпросите на съдебната и конституционната реформи, водили са заедно битки, а някои са и спечелили. Открои приетия механизъм за разследване на главния прокурор,за реформа в начина на избирането и освобождаването му от ВСС, започналия процес по освобождаване на Иван Гешев от поста.

„Поемате МП в много тежък момент, но кризата дава шанс за необратимото разглобяване на една система, която имаше много повече общо с ресторанти и джуджета, отколкото със съдебната система и магистратите“, каза Крум Зарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
А бре тея и двамата изцъклени неприятно по един и същи начин
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проф. Витанов: Размахват се мечове във властта, а до часове ще има сватба, изгодна за 5 човека ВИДЕОЗад сцената на българската политика, където започва кукленото шоу, има даймио-господари с кръвясали очи, които размахват мечове София, България 06 Юни 2023, 11:40 43182 прочита 24 коментара Автор: БЛИЦ
5
2
 
3
 
! Отговори
На снимката преди 10 месеца
Ляв и десен съединител...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ РАБОТЯТ ! ПРОДАЖНИЦИТЕ КЛЕВЕТЯТ ! ВИДИШ ЛИ НЯКОЙ ДА КЛЕВЕТИ, ЗНАЧИ Е ПРЕДАТЕЛ !
3
1
 
5
 
! Отговори
Гавра преди 10 месеца
Тоя не се ли базикаше ,че дядо му в ДС е мислел кого да измъчва в мазите когато е бил мъчител на народапо времето на комунизма... Днес на протеста комунистите ги водеше някакав куд поп дето кълнеше наред.
2
6
 
5
 
! Отговори
Вижте ги Добре преди 10 месеца
и ми кажете на тез 2мата с тия Физиономиите, бихте ли Оставили детето си насаме с тях дори и за 1 минута, а сте им Поверили Живота си?!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този нали доказаха, че е преписвач. Защо още има диплома? Защо е министър? Свършиха ли юристите, че това пcиxoпатче?