Явор Божанков: Вчера ни атакуваха брутално

С абсолютна убеденост гласувах за наш кабинет, заяви той
7 юни 2023 08:55, Нели Христова
33
Явор Божанков: Вчера ни атакуваха брутално
Снимка: БГНЕС

С абсолютна убеденост гласувах за наш кабинет и наш министър председател - акад. Николай Денков. Това каза пред NOVA депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Преди време той каза, че "по-скоро би ми изсъхнала ръката, отколкото да подкрепя правителство на ГЕРБ и ДПС“. Вчера обаче той подкрепи кабинета "Денков- Габриел".

"Вчера ни атакуваха брутално. Президентът излезе по време на химна, за да ни блъска още малко пред медиите. Това е същият президент, който казваше, че редовен кабинет трябва да има. Атакуваха ни БСП и те казват, че редовен кабинет трябва да има. ИТН също хвърлиха камък, каза още той. Сякаш всички искаха редовен кабинет, а вчера атаката бе по самата идея да има редовно правителство. Нямаше дебат в зала по състава и програмата", заяви той и обясни, че парламента отново си връща ролята.

Той коментира и подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета: "Това не е поискана подкрепа. Кабинетът щеше да бъде избран със и без тези два гласа. Те са решили да гласуват така и подчертаха, че става въпрос за  тяхната подкрепа за конституционна реформа. Ние такава ще търсим подкрепа и от БСП, и от ИТН. ДПС имат такава готовност, защото имат готов проект от предишни НС."

"Приоритетите на правителството ни са заявени- започваме със съставянето на нов бюджет. Румен Радев преди да сдаде служебната власт похарчи 4 млрд. лева за 4 дни за разплащане на пътни фирми, което ни поставя пред свършен факт, каза още той. И отличи служебните министри, които са работили за правосъдната реформа и еврозоната", обясни депутатът.

"Конкуренция на местните избори ще има", каза още Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
3
 
! Отговори
Тито13 преди 10 месеца
Москва и радев вече не е командват, а сега плачете нещастни рубладжии! ЕС и НАТО са щастливото ни бъдеще!
21
4
 
2
 
! Отговори
Ние от ППДБ преди 10 месеца
ще прави. Конституция с проституция. И не ни пука колко процента имаме 5 стигат. Бахаххаха. И БЕЗ ТУЙ ЗА КИРО ТЯ Е ВРАТА У ПОЛЕ.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 10 месеца
Дебен и вреден хамелеон,затвори си плювалника,стига си пръскал отромните си лиги наляво,надясно. През котомври отиваме на избори,ти като кукувица,къде,в кое гнездо ще качнеш. Дребен,не закачай президента,не си ври кривия нос където не трябва. Анадъму!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Божанката , Божинката все тая.
18
3
 
4
 
! Отговори
Mуни Узунов преди 10 месеца
Кво мъ обсъждати мене вря? Вчера да му изсъхнела ръката, днес - с абсолютн убеденост и имате наглостта да обсъждате мен, дет ва спасявам, ни нам колко вече проедни избора?! На такива "народни избранници" ни на гласуването и клетви те оставам, ни на химните ви ша стоя;))) От цялата работа, само Корпинков и Узунов, намазаха - 4 млрд за 4 дни изтекоха по "Пътя на Копринката". Сега ша са праат пътища, особено във вилаета на Узунов, "Община Родопи";))))
17
5
 
23
 
! Отговори
Упс преди 10 месеца
Божанков и най- вече Тагарев са далече от възможността да мислят. Не им се отдава. Но почакайте ден два и сами ще видите какво правят. Не какво говорят!
16
15
 
13
 
! Отговори
Царя е гол преди 10 месеца
На деня на Ботев, президента беше в Турция, излезе на и на химна! Ако това е националист, здраве му кажи! Очакваме на Шипка да приеме рублата, а на Радецки да обяви национален език Руски! Иначе опорката национализъм!?!
15
7
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
Божанков говори така, защото си мисли, че това правителство е добро за Бг. Да, ама НЕ! Като почне утре " доброволната" подкрепа за Украйна и като се намесим И на нас да ни бият шамарите вместо на Сащ - тогава да го видим каква песен ще запее!!! Но вече ще е късно!
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Президентът излезе по време на химна" малееее ,колко е лош и невъзпитан тоя президент ,как ще напусне НС по време на химна ,тцтцтцтцт.
13
11
 
19
 
! Отговори
В момента преди 10 месеца
Само Гешев е единствената възможност да се отървем от ПП-ДБ, Герб и ДПС. Всички са виновни. Радев ала-бала ни прави на балами и сега трябва да чакаме времето, когато Боко на Просто К. Петков, ще каже, че е е П[К]П. Това не трябва да го търпим.
12
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо не беше това вчера, Яворе. Изчакай да видиш атаката, когато хората не могат да си нахранят децата след месец-два. Българинът дълго дреме, но трупа напрежение и като избухне, става интересно. Жал ми е за вас!
11
4
 
20
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
Този колко партии ще смени ощеПаля ганджа в негова чест
10
12
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
До браво. Колкото и да го хвалиш, рундю се оказа най-долната и подла личност. То сигурно и ти не си по-различен.
9
5
 
19
 
! Отговори
Божанков преди 10 месеца
ако си мисли, че може да говори глупости и нищо да не последва от това, защото има депутатски имунитет е в голяма грешка.
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво ни го цитирате постоянно това л3ке? Какъв точно фактор е този нищоправец?
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Божанков по специалност е "ОБЩЕСТВЕНИК" и син на баща си,но най-важното момче за всичко дето ако падне това правителство няма да помирише повече парламент ...
6
22
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Божанков е един от добрите млади политици! Винаги ми е интересно да го слушам, защото умее да се изказва логично и убедително. За разлика от други, които само тролят без да влагат собствена мисъл и разпространяват чужди опорки.
5
5
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 10 месеца
Този кап.*** и лечение в клиника няма да му помогне. И да не се оплаква ако му изсъхне ръката, защото всъщност е гласувал за ГЕРБ и е получил подкрепата на Пеевски. Евала на Делян Добрев, който си спази обещанието.
4
17
 
23
 
! Отговори
браво преди 10 месеца
Радев вчера направи точно това което трябваше !!
3
7
 
16
 
! Отговори
Айде бе преди 10 месеца
Конституционна реформа без Велико народно събрание не може. Това си беше подкрепа на ДПС за правителството. Където е Герб и ДБ, там са и ДПС, а сега и алабала ПП - аладпс.