Отпечатват 21 млн. бюлетини за вота на 29 октомври

Днес до 17 часа трябва да се регистрират всички кандидатски листи
Обновена: 26 сеп 2023 15:30 | 26 сеп 2023 15:21, Красимир Ангелов
11
Отпечатват 21 млн. бюлетини за вота на 29 октомври
Снимка: БГНЕС

Близо 21 млн. бюлетини ще бъдат отпечатани за местните избори на 29 октомври, обяви на брифинг зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Ще бъдат изработени 3606 вида бюлетини - от тях 265 вида за общински съветници, 265 за кметове на общини, 35 вида бюлетини за кмет на район и 3041 за кметове на кметства, обясни тя, цитирана от БТА.

Матева припомни, че вчера ЦИК взе решение, с което открива обществена поръчка  за изработката на хартиените бюлетини и ролките със специализирана хартия за бюлетини от машинно гласуване. Тя посочи, че прогнозната стойност на поръчката е около 9 млн. лв.

Днес до 17 часа трябва да се регистрират всички кандидатски листи на партии, коалиции, инициативни комитети, за да могат да участват в тези избори, припомни Матева.

След това ЦИК ще извърши проверка, заедно с Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужвае", Министерството на правосъдието, Министерството на вътрешните работи, на всички кандидати, регистрирани от ОИК дали отговарят на изискванията да бъдат избирани, каза тя. По думите на Матева проверката трябва да приключи до 10 часа на 28 септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Изумление преди 7 месеца
След като избирателите са около 3 милиона човека , за чих х.й се отпечатват 7 пъти ( седем пъти !!! ) повече бюлетини ? Има ли изобщо някой в избирателната комисия , който е учил до второ отделение ?????
10
0
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 7 месеца
"Умчо", ако машините ви струваха и можеше да се гарантира, че, като натиснеш А, няма да отчете Б или В и да може да се контролира по някакъв начин кой какво точно е натиснал, всички държави щяха са с машини. Машината прави това, за което е програмирана. Програмистите на машините също имат чекмеджета за пълнене. Много авангардни станахте и все по- големи пее дали избират машините ви.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
Аааа, аз няма да гласувам. Мен не ме бройте.
8
1
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 7 месеца
9 млн лева, които можеха да бъдат спестени с машините, но няма как ниската летва хора да бъдат пренебрегнати, за тях е хартиената бюлетина. Просттите на чай, които гледат Фермата и Игри на волята, те ще определят кой е победителя :)
7
0
 
2
 
! Отговори
вай, вай, ваййййй... преди 7 месеца
Ехееее.....много уа!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За мен не отпечатвайте, аз ще ходя за гъби в гората.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нема нужда! На избори за б..ци не стъпвам
4
0
 
8
 
! Отговори
Чакай, бе! преди 7 месеца
Колко гласувания ще се провеждат? При население ~6,5 милиона, колко са имащите право на глас?
3
0
 
6
 
! Отговори
21 милиона бюлетини преди 7 месеца
По 3 бюлетини на човек.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има ли въобще останали нормални хора в тая държава да вярват че изборният процес е честен и няма манипулации? Докато има умници да ходят да гласуват тая държава никога няма да се оправи!
1
0
 
6
 
! Отговори
О...йе преди 7 месеца
Купуване на гласове. Далаверимпекс. Избор, балотаж, всичко е наред!