Теменужка Петкова: Антон Хекимян е един добър избор

Според нея всички софиянци ще гласуват за него
28 сеп 2023 19:52, Нели Христова
73
Теменужка Петкова: Антон Хекимян е един добър избор
Снимка: БГНЕС

Антон Хекимян е един добър избор и смятам, че ще е изборът на столичани. Почти всички структури в столицата го номинираха. Той е публична фигура, всички знаят какви са неговите възможности. Това не му пречеше да е критичен към нас през годините“, заяви пред bTV бившият енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Тя коментира и затварянето на въглищните централи и плавното преминаване към зелена енергия.

„Това, че има териториален план за въглищните централи не означава затваряне на централите и уволнение на хората, които работят там. Не е имало обсъждания с хората, които са пряко засегнати от затварянето“, каза Петкова.

„Нашата цел беше да се заложат пари за преход, за да се запазят максимално дълго въглищните централи. Териториалните планове предвиждат хората, които работят там, да бъдат поетапно съкратени“, посочи бившият енергиен министър.

„Друг проблем е списъкът на фирми, които ще инвестират в този преход. Проблемът е, че никой не е разбрал как са избрани тези фирми“, подчерта тя.

По думите й не е имало публичност при избирането на фирмите.

„Народното събрание заяви, че въглищните централи трябва да работа поне до 2038 година. Енергийният преход няма да е само в това да закрием въглищните централи. В тези планове трябва да има инвестиции в междинни технологии“, категорична бе Петкова.

„Притесненията ни са, че няма стратегия за запазване на работните места на хората във въглищните централи и фирмите, които не знаем как са избрани“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Посолството : преди 7 месеца
Бухахахахахаха :) :) :)
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Смее ли Теменужка да кривне от линята на партията и вождада й Бойко?
6
2
 
11
 
! Отговори
Учредител на Герб преди 7 месеца
Ей....ти да видиш. Структурите го издигнали...на събрания ли? Ми те и главните гербаджии до вчера не знаеха за този кандидат...чакаха шефа да каже.,...е той каза....и се скри...че герберите вече са му басни да го дундуркат, а той да им плюе в суратя. Този Хекимян може вече да го наричате Цецка Цачева...някой вече да си спомня за избора на Борисов за президент и главнокомандващ? Цецка!!!!! Хекимян!!!!
5
2
 
14
 
! Отговори
Неприятен ми е преди 7 месеца
"Според Теменужка Петкова всички софиянци ще гласуват за него"Хааа, хааа, хааа. Тези гробари наистина си вярват. Кекимян е бита карта, само той и неговите още не го знаят. Ще бъде прелъстен и изоставен от гробарите. Не ми е жал за такива като него,защото отдавна съм забелязал, че се блазни от това, да е вечно под прожекторите, да е център на внимание, да му се възхищават и да го възхваляват, а всъщност е едно нищо и никакво ниско човече, но и самовлюбен във себе си нарцис и въздух под налягане
4
5
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Ще гласуват за Вили Лилков.
3
0
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 7 месеца
Та какво за миналото?:)))
2
10
 
5
 
! Отговори
Манафчийския каун преди 7 месеца
Изберете арменчето, че иначе ЯКО, ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ!!!!!
1
2
 
20
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Пъ ногу добър... До са мама го будила в 5 часа, сега от зайчарника го будят... Само, още не са ни казали, кой го приспива... ===)))