В Бургас започна обучението на секционните комисии

Трудно ще се реализира кампания
23 окт 2023 12:20, Росен Стойчев
4
В Бургас започна обучението на секционните комисии
Снимка: БГНЕС

В Бургас започват обученията на секционните избирателни комисии за предстоящите на 29-и октомври избори за местна власт. На тях ще се направят демонстрации за гласуването с машини и ще се покажат новите протоколи за нанасянето на изборните резултати.

Организацията на предстоящите местни избори е в пълен ход, съобщи БНР. В края на миналата седмица в Областната управа в Бургас пристигнаха първо бюлетините за гласуването на 29-и октомври, а после и машините с новите софтуерни програми. С какво създадената организация изненада Общинската избирателна комисия в Бургас, обясни председателят на ОИК Фани Семерджиева.

Още по темата

"За област Бургас на областния управител са предоставени 10 машини. Ние имаме 13 Общински избирателни комисии. Няма да имаме времето и капацитета, тъй като те са с различен софтуер. С машини, които са за кметове на кметства, за цялата област разполагаме с 4. На разположение ще има една машина за кметове на община и общински съветници и още една за трите вида избор. Ще ги включим в нашите обучения.

Машините пристигнаха изключително късно. Няма да има време да направим голямата публична кампания, която правим обикновено по улиците на Бургас".

"Необичаен брой молби има подадени по отношение на село Сигмен. Снощи бяхме уведомени от областния управител за извършване на нова проверка. Цифрите, които са извадени, посочват 156 искания за гласуване по настоящ адрес. От началото на годината до 28 април са извършени 142 регистрации по настоящ адрес. Това е единственото село, в което има такъв голям брой регистрации, но не означава непременно, че се е извършило нещо фрапиращо. Местният вот винаги създава съмнения, но те не могат да бъдат установени от общинската администрация. Извършили сме проверка, включително физическа – на място – за тези лица, за които сме имали съмнение, че са регистрирани във връзка с изборите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Бургаскампания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Kъcмeт зa бxapaтитe, ga нayчaт AБ-тo...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е дано са грамотни поне
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е и то такива ще ходят и да гласуват....кьорави Бабички с манипулирани машини. Не мерси.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще обучават бабички и старци на приземна възраст ,коитл не виждат и не чуват )