Асен Василев: Машината за гласуване е просто принтер, нищо не заплашва изборите

Брои се на ръка
Обновена: 27 окт 2023 22:09 | 27 окт 2023 18:00, Стела Стоянова
228
Асен Василев: Машината за гласуване е просто принтер, нищо не заплашва изборите
Снимка БГНЕС

Да снимаш с телефон как работи машината не виждам как може да заплаши изборния процес. Машината в момента разпечатва бюлетина, която после се брои на ръка, отделно тя нищо не брои в момента, така че тя в момента е един принтер, няма как да ви излъжат, каза пред бТВ финансовият министър Асен Василев.

Машините след гласуване никой не прави нищо с тях, след това се събират и после се ползват за втори тур, уточни той. Хартиеният вот винаги е бил проблематичен. МВР бяха активни на тези избори, ние от ПП подадохме доста сигнали за организирано купуване на гласове. В 20 области на страната имаше 30 населени места може би където имаше информация за купуване на гласове. Този път министърът каза, че са разследвани повече сигнали от миналия път, посочи Василев. ГРАО за първи път публикуваха съмнителни регистрации, отбеляза Василев.

Още по темата

За таксата газ на Русия, Василев каза, че е такса, която има характера на акциз. Тя не е нещо ново за нашата енергетика. Всички производители на електроенергия внасят подобна такса във фонд сигурност, това съществува от 2013, 2014 г. това не е иновация. Това наложихме на вноса на транзита на руски газ през България, в случая, каза Василев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оставете го финансовия министър, той говори,колкото да не заспи и се излага публично. Машината за гласуване е ЕИМ, опростена до степен да изпълнява необходимите функции за целите на гласуване. Най-елементарното е да сравни цените на един матричен принтер и на една машина. Ще се окаже, че тя е 7-8 пъти по-скъпа от принтера. Г-н министърът е могъл да поиска да му бъде направено това сравнение преди да си изкаже публично.
189
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що не гласувахме с принтери а с машини кого заблуждаваме сега? Защо на част от принтените бюлетини липсваше хешкода? Що в 82 секции ЦИК установи нарушения,
188
0
 
2
 
! Отговори
Покажете сорса, преди 5 месеца
ако са само принтери лесно ще го видим.
187
0
 
3
 
! Отговори
Добре бе П-ди, преди 5 месеца
като е *** принтер защо платихме толкова мильона, да бяхме сложили един принтер.Я се ... там дето слънце не огрява ам ато май това и правите..
186
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Абе смешници,***,махайте се
185
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Баш Шарлатанин се опитва да замаже грандиозната издънка.Няма шанс.Заковаха ви стабилно.
184
1
 
1
 
! Отговори
Anon преди 5 месеца
До Анонимен 167Ееее, най-сетне някой да го каже както си е - всички са в кюпа, а това което вършат службите си е Охранителе театър. Касите на самообслужване в Кауфланд са по-сложни и с по-високо ниво на сигурност. Тия са едни машинки струващи по 200-300 евро, ама са прибират хиляди за всяка.Ако се търсеше истинска сигурност щяха да трябват - Сървъри, таблети, принтери за бонове и интернет. Тия машини са направени така, че да лъжат хората, колко са технологични. Па сигурно и песък имат вътре.
183
1
 
8
 
! Отговори
Terziev69_DeSe преди 5 месеца
Асене, връщай парите!
182
0
 
7
 
! Отговори
До Я пак? преди 5 месеца
"Я пак?" го обясни чудесно, но не е само това схемата. И все пак, нека отговори асен: 1. как всички ромски махали станаха върли фенове на ПП изведнъж, знаейки историята; 2. Защо са им кодове на принтери? 3. Защо зам. министър тайно снима кодове за принтери? 4. Гл*пави ли сте (ама много) или сте в схема с герб и дпс да се компрометира машинното гласуване ИЗОБЩО, защото с такива изпълнения направихте за хартиеното гласуване това, което и герб и дпс не са и сънували. Или е едното, или другото!
181
0
 
4
 
! Отговори
Решението преди 5 месеца
Няма ефективно решение откъм технология. Ако е хартиена бюлетина - правят ги невалидни, а с преференциите контролират купения вот. Ако е машина: 1. Пипат протокола (опитахме), 2. няма протокол (сега) и правят шашми (не само с махалите-в някои секции при затваряне просто един от комисията "принтира" достатъчно разписки или и да видиш, че пуска друг резултат, ти казват "ааа така си си гласувал"). РЕШЕНИЕТО - при броенето ВСИЧКИ В СЕКЦИИТЕ, коойто не може-да гледа онлайн и после с батите, ако пипат
180
0
 
5
 
! Отговори
фактите преди 5 месеца
"ще ви дам кодовете" беше, когато не се броеха разписките. Тогава с манипулирани машини просто се променяше протокола с резултатите. После обаче освен да се броят разписките (което е добре), направиха ДА НЕ СЕ ОТПЕЧАТВА протокол и върнаха хартията. Така отидохме в другата крайност и сега за това опорката е "само принтери", но пропускат, че сега пращат компрометирани машини в махалите с неграмотни, които не си гледат разписките да видят, че пуска разписка с друг вот! И хоп някой процент отгоре!
179
2
 
4
 
! Отговори
За машинното преди 5 месеца
Трябва да се гласува (по принцип) с машини, НО не с тези и не по този начин. Тези машини ги избра ГЕРБ, между другото, а този изборен кодекс го гласуваха герб, дпс и бсп. Така че и тия и тия са за контейнера. Читави машини, читав закон и граждани, които да следят броенето и гласуването. А иначе не смесвайте нещата (те това целят) - помним какво представлява хартията - драскат една чертичка на "неудобната" бюлетина и става невалидна. После защо имаше огромен процент невалидни. и все едни на власт
178
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пълна забрана за машинното гласуване за всички избори изобщо!
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И от кога на принтерите се слагат кодове и се държат под ключ?
176
0
 
6
 
! Отговори
Я пак? преди 5 месеца
"Просто принтери", обаче като сложиш пипнати "принтери" в махалите с неграмотно население, където не четат добре и не си гледат "принтираните" бележки и там за всеки втори глас различен от ппдб "принтира" за ппдб, какво става? Няколко хиляди гласа отгоре. На фона на няколко милиона гласа уж са малко, но това са няколко процента отгоре. При положение, че сте с по 10% някой процент отгоре решава изборите! Така че айде не лъжи, шарлатанино! За това зам-министър тайничко иска кодовете на "принтерите
175
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хаах, "само принтърът" принтира гласове, само за ПП,ДБ.
174
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като е просто принтер, какво прави там зам министърът, да снима кодовете на флашка?
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скоро ще стане ясно принтера по колко е умножавал процентите на ПП, по 2, 3 а може би и 4?
172
2
 
12
 
! Отговори
mn преди 5 месеца
Изцъклен, като е "просто принтер", какво прави твоя човек сам с машините с флашка в ръка? Всички законно достъпни данни по кодове и т.н. са били предоставени от ЦИК два дни по-рано.
171
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Родните "инж. Ганевци" от кварталната кръчма пак ви затресоха теориите на конспирацията. Ползвайте хартията по предназначение, невежи - за бързане на г.з. Живеем в 21. век. Който го е страх от машини не е за тоя свят.