Борисов отсече: Съешиха се, новата сглобка е ПП и "Възраждане" с БСП

В провинцията се обединили на изборите, можело да го направят и на национално ниво
Обновена: 5 ное 2023 22:40 | 5 ное 2023 22:40, Камелия Цветанова
268
Борисов отсече: Съешиха се, новата сглобка е ПП и "Възраждане" с БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП и „Възраждане“ и БСП и играха срещу нас и има нова коалиция, нова сглобка. На няколко места загубихме, но от коалицията, коментира след втория тур на местните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  

„Вече имаме нова сглобка и това са партиите, които подкрепят Русия и Путин на първо място ПП, на второ „Възраждане“, скочи той.  

Според него на първия тур ГЕРБ е била първа сила, но след новото обединение и платен вот на места резултатите спаднали.

„Аз подкрепих Васил Терзиев за София, а в същото време платиха пари да ме бият във Банкя“, отсече Борисов.

„ПП и „Възраждане“ играха срещу нас, а Кирил Петков иска в сряда да си говорим за данъци и закони и какво ли не. Това е лицемерие и заради това е ниска избирателната активност, защото не понасят лицемерието. Или се прави правителство и коалиция като хората или сглобки и някакви такива шарлатански работи аз не виждам за правилно“, коментира още той.  

„Има прекрасна коалиция в момента между ПП и „Възраждане“ и това ще бъде лично от мен огласено пред всички наши западни партньори, защото те опищяха ораталъка как ние с „Възраждане“ и с ИТН сме щели да си изберем шефа на БНБ. Повече лицемерие няма да има. Ако са играли с „Възраждане“, няма смисъл да има такава сглобка -  да избират дали ще стоят на евроатлантическата страна или евразийската. Аз в сглобки даже не участвам. Имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите в в момента мандатоносители. Пукат си до президента писмо за махане на шефа на ДАНС, да, премиерът Николай Денков ми се обади, след като го беше изпратил на президента да ме информира, но еднолично го е решил. Финансовият министър Асен Василев утре си вкарва данъчни закони в МС, които ние не сме видяли. Има по-силна от нас сглобка между „Възраждане и ПП“, посочи лидерът на ГЕРБ.  

Според него в момента държавата се управлява в пошла връзка.

„Така както се съешават в провинцията, така могат да го направят на национално ниво и това да продължи дълго време“, смята той.  

Според Борисов няма значение кой е премиерът, въпросът е какво се прави за земеделците, за инфраструктурата.

„Моите избиратели са гласували половината за Терзиев, аз съм горд, че толкова много хора са ме послушали. Ако бъде избран той за кмет, ще е с най-ниските гласове за София и ако те не отчетат, че в ляво и в центъра се формира много ляво- центристко, дори крайноляв вот, много бързо, ако останем в такава сглобка, ще загубим като блок накрая“, предупреди Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво пиеш, баце?
171
1
 
1
 
! Отговори
... преди 5 месеца
.....
170
1
 
2
 
! Отговори
Тон преди 5 месеца
ПП,ДБ,герб едни и същи говнар ,снушиха се грозно сега се оправдават, престъпници,продажници!
169
2
 
2
 
! Отговори
1262 преди 5 месеца
Време е сравнително образованите Биков и Митов, които напоследък ги няма да хвърлят Боко на вълците, да поеме той отговорността за загубата на София. И те да поемат ГЕРБ и да я превърнат в истинска дясна партия. Ако са умни и смели ,де.
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
бате ти не знам що се сглоби с тия. беше грубо
167
3
 
4
 
! Отговори
Watch преди 5 месеца
тоя взе да приказва глупости..... ПП били с възраждане за путин и русия!?!!!!!! нали герб и пп ляха толкоз помия срещу русия???
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еее нормално, главната Копейка явно от руското посолство са му казали, че вече денги нет, всичко отива за фронта и при тоя скъп долар за колхозниците та ще трябва бързо да се преориентира пак като при ваксините
165
6
 
2
 
! Отговори
Citizen преди 5 месеца
Тиквата стана Парола - експерти по информационна сигурност.
164
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А чи Тиквата знае какво говори. Но комунистите по гръб не падат. Добре, че им остави София да им гледа сеира. Още малко червенотиквеничковчета и - ще местим столицата. В някой нормален град без путинчета и мочавски паметници.
163
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Една и съща копейка написала 20 коментара тук, с надеждата да уьязви Тиквун. А на него не му пука от копеййски воплри. Просто си го мести.
162
4
 
6
 
! Отговори
лицемер преди 5 месеца
Боко се прибра обратно в партията-майка
161
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дано да наприви избори и да види мощния протестен вот срещу Герб .Онези които не излязоха да гласуват ще гласуват срещу него
160
4
 
7
 
! Отговори
Другарю Борисов преди 5 месеца
аааа боко ЛЪЖЕШ...ти се СГЛОБИ с корни, малинкин, майчето и т.н. че дълъг списъка
159
9
 
5
 
! Отговори
Козяк се обажда преди 5 месеца
Всички които гласуват за друг а не за ГЕРБ са му враг на тоя. Така е. Не те харесват. Хората се научиха, че ЗАЕДНО можем да ви свалим. Дори ПП са по-свестни от вас.
158
2
 
5
 
! Отговори
реалист преди 5 месеца
Той Боко си взе местните избори, сега вече не му пука. Успя даже и Пловдив да запази, но навсякъде има предостатъчно общински съветници. Сега ще чака отказа от Шенген и поредната порция инфлация да събори правителството. Посолството вече губи интерес, защото войната на практика приключи и ние не сме от печелившата страна. Отделно американците си взеха това което им трябваше.
157
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баце, ще има магнити :) Трай там в зайчарника и клати наталито ей
156
5
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 5 месеца
Стига глупости! Тиквеният вожд на мутрите нама да излезе от правителството, защото това му е за последно във властта. Колкото и да е ***, но усеща как го "изчегъртват". Този път изчегъртването е по заповед от посорството и няма мърдане! Ще си плямпа, докато някой все още му обръща внимание и с това ще си остане.
155
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Боко беше до тук ! Дори да разваля сглобки и каквито и мизерии да се опита да направи на държавата , вече не може да спечели избори .Ако разбута сглобката , ще го бутнат някъде ............
154
6
 
14
 
! Отговори
Главанак преди 5 месеца
Поредната глупост на главатаря на мафията -Сега ще ореве орталъка с неговите вопли! Ами, народът вече се осъзнава, не разбра ли? Не разбра ли, че битката с мафията, която ти ръководиш, ще е на живот и смърт, просто защото не се търпиш!Да, вкопчил си се във властта, защото много добре знаеш какво те чака! И не забравяй- прокуратурата няма да бъде вечно твоя!
153
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бокичка вика нещо и се опитва да мърда .Колкото повече мърда толкова повече му в.......