Машинното гласуване в София е възможно да бъде спряно

ОИК очаква указания от ЦИК как да процедира оттук нататък
Обновена: 5 ное 2023 13:31 | 5 ное 2023 12:50, Елка Василева
184
Машинното гласуване в София е възможно да бъде спряно

Машинното гласуване в София може да бъде преустановено, съобщиха от Общинската избирателна комисия преди обед.

Още по темата
Причината е, че в почти всички райони машините масово не изкарват разписки или дават смачкани, предаде Нова тв.

На много места гласуващи казват, че са пожелали да дадат своят глас за двата избора - и за кмет на столицата, и за кмет на район, но впоследствие излиза само част от разписката, а не цялата. Такъв случай има в 51-во училище.

Все още има неработещи машини в „Триадица”, „Изгрев”, „Възраждане”, „Красна поляна” и „Кремиковци”. От Общинската избирателна комисия в София казват, че очакват указания от ЦИК как да процедират оттук нататък.

Към 12:00 часа избирателната активност в София по данни на общинската избирателна комисия е била 6,5%. На първи тур към този час е била 8,5%.

В 107 училище в квартал „Лозенец” е имало проблем с машината в 20 секция. Според председателите на комисиите е имало емоционални изблици от страна на гласоподаватели, които са хвърляли разписки по земята, късали са ги, тъй като не е било възможно да упражнят своя глас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хартията на ролката на предишни избори беше по-тясна.Кой и защо е полъчал хартия с която машините работят трудно.??????
25
9
 
8
 
! Отговори
рендету преди 7 месеца
В "You Tube" блога си "Цонев напред и нагоре" визуално демонстрира как 11 годишно хлапе за Девет Минути хакна машиното гласуване в Щатите!!!!! Представете си какво може да направи "професионален" хакер с нашите машини!!!
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП(Просто Принтерите) пак направиха изборите по най-кaлпавия начин...
23
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Напред към Троян! Както зове лудото Айше.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Криворазбраната чалгарска демокрация. Как сега да обясним на чичо Джо, че избирате комуниистическа олигархия и путинистки кметове? Нали ще ви прати веднага самолетоносачи, да ви бомбардират, като Палестина?
21
4
 
8
 
! Отговори
глупости преди 7 месеца
До Анонимен 23 Нищо не смятат машините. Преди да пишеш глупости се ограмоти. Единственото, което им остана е да не могат да ми направят бюлетината невалидна. Нищо друго.
20
5
 
11
 
! Отговори
К0мундета Шапкари преди 7 месеца
Другари - Касиране на Изборите Организирани от Внуците и Децата на Генералите от Държавна Сигурност! Демокрация за България - 33 години Троцкистки ЮдеюМасонК0мундета - Стигат - Времето вече не е Наше!!
19
5
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 7 месеца
До Анонимен:Те ако са принтери,ще ги пазят ли като златото в БНБ?Тези машини са манипулацията на века в България.А и колко милиона глътнаха-не се знае.Много.Все повтарят,че са обикновени принтери.Да.Това са най-скъпите принтери на планетата,с годишна охрана от 8млн.лв.
18
7
 
11
 
! Отговори
Хах преди 7 месеца
Дори принтерите, наречени машини "проумяха", че шарлатаните за нищо не стават и решиха да ги бойкотират!
17
0
 
3
 
! Отговори
Ние можем да си преди 7 месеца
представим при това много добре, защо все още има неработещи машини в някои определени райони! Защо си мислите, че нямаме представа?
16
4
 
7
 
! Отговори
Хейт преди 7 месеца
Цял ден само активна кампания срещу машините по всички медии в стил: "за Бога братя, не използвайте машини"! И тогава веднага сработва българския ми манталитет в стил: "ти ли ще ми кажеш"! Аз пък гласувах с машина напук и съм доволен.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Фактът, че на предишните избори нямаше проблем с машините, а на тези куцо и сакато се хвърли да ги забранява, а сега и изведнъж проблеми с хартията - значи някой наистина се опитва да не ги допуска да се ползват. Да помислим кой/кои са губещите от тези избори и веднага става ясно.
14
7
 
10
 
! Отговори
... ми Янко преди 7 месеца
Даже и за принтери не стават тия машини. Трябва повече хора да излезем и да гласуваме, за да не могат Просто Киро и Държавна сигурност да си правят "ала-бала с машините". както самите те си признават.
13
9
 
14
 
! Отговори
Гошо туриста преди 7 месеца
Прекрасен ден за гъби. Пък вие си гласувайте. Поздрави от Рила.
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
70 милиона за избори с машини. Честито. Това е промяна та дрънка. Двойно по скъпи избори , а проблемите не двойни , а десеторни
11
2
 
19
 
! Отговори
Хмм... преди 7 месеца
Най-добре спрете изцяло гласуването и без това е пълна пародия!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Повредиха се принтерите. И не се чете. Нищо, сега този принтер е и калкулатор, той накрая ще си сметне кой за кого е гласувал, няма нужда от контролно преброяване. Нали беше сигурно. Вие не знаете как се ползват. Мадуро с години работи с такива машини и не е имало оплаквания.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Важното е Гришо да бие, а ако направят да се гласува и през нета ще спечели "Не подкрепям никого!".
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Знае се,че демократите не разбират от технология. Добре ще е да върнат гласуването с машини, а не да използват машините за печатане на бюлетини....
7
3
 
21
 
! Отговори
Хах преди 7 месеца
А уж машините бяха проверени, лично от министъра?! Някой не трябва ли сега да си подаде оставка? Обаче пък химика се изцепи, че ЦИК видиш ли били виновни! Е вероятно и ДАНС, няма как! Все някой друг трябва да им е виновен и на шарлатаните.