"Синя България" с амбиции за парламента

Равноотдалечени сме и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ, каза Петър Москов
16 апр 2024 16:35, Анисия Иванова
44
"Синя България" с амбиции за парламента
Снимка: Bulgaria ON AIR

Местната коалиция "Синя София", която издигна проф. Вили Лилков за кандидат за кмет на София, се разширява и става "Синя България".

"Синя България" е обединение - десен консервативен политически съюз. "Синя София" беше усилие за обединение на малкото останали партии, които защитават десен дневен ред. За първи път от много години хората, за които "дясно" и "синя идея" не са просто думи, успяха да се зарадват на видим резултат с групата на "Синя София" в СОС. Амбициите са да дадем ключ за безизходицата и да извадим хората от обращение. Разширяваме партийния състав с още политически партии. Много от хората в листите са без пряка партийна ангажираност", заяви председателят на Консервативно обединение на десницата д-р Петър Москов в "България сутрин".

Според него на предстоящите избори на 9 юни ще има цели двама победители - "същите тези, които направиха разсипия от всичко, до което се докоснаха".

"Ние сме равноотдалечени и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ. Характеристиката на тази сглобка ГЕРБ - ПП-ДБ са четири: категорична лява политика; ясно следване на ляво-либералната европейска политика; взривиха и унищожиха понятието "евроатлантизъм"; направиха ДПС възможен партньор на евроатлантическо правителство", подчерта Москов пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че колаборация с "Възраждане" е невъзможна, а от "Синя България" са с ясното съзнание, че не са и няма да бъдат най-големите и победителите на изборите.

"Ние сме хората, които могат да бъдат дясното лепило - около десни икономически решения, политика, която защитава националното, преосмисляне на разказа евроатлантизъм като защитаване на чужди интереси. ГЕРБ желанието е да стоим на едно място. ПП е утопичният детски разказ, че само с една крачка трябва да прескочим 100 метра. Едното е неприемливо, второто е невъзможно. Можем да бъдем дясното лепило, което да върне България към истински икономически и ценностен път", каза още Москов.

По думите му "Синя България" има ясна програма като контрапункт на споразумението на сглобката и се явява като алтернатива на сглобката и на лявата алтернатива.

"Войната е на прага ни, това изисква ясни решения и ясно мнозинство. Стоим твърдо зад тезата за образователен ценз за гласуване. На тези хора българското законодателство не им дава да карат мотор, но им дава възможност да изберат министър-председател. Уверен съм, че ще прекрачим прага и че България трябва да има посока, убеден е Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Избори 2024
Мижав интерес: Нито една политическа сила не подаде документи в ЦИК в първия ден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Гледам преди 6 дни
И не вярвам на очите си !!! "" Много от хората нямат пряка партийна ангажираност"" Добре де , като не са пряко партийно ангажирани с изпълнение на партийната програма , с която са били избрани , за какво ще се борят , за кокала или за баницата ??? Плаче ми се ,само като си помисля какво душевно терзание ,трагична дилема , между една дъхава супа телешко варено и една четири пръста баница със сирене....мъка , мъка !!!!
36
1
 
0
 
! Отговори
нн преди 6 дни
Този лалугер беше заспал в дупката, но за изборите ще си покаже муцунката. Синя София, сега синя Б-я, тра ла,ла. Няма кой да ви припознае за държавни мъже.
35
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
работете това за което сте учили с политика не се занимаваите защото ще сезатриете съвсем здравеопазването е на дъното с това застаряващо население инеговите болести
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички сте "равноотдалечени" от ГЕРБ, само дето всички произхождате от там!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак е плямпал за неща от които не разбира. Който няма образователен ценз да гласува, каква му е мотивацията да плаща данъци? Трябва да ги освободите и от данъци щом им отнемате права. После и на жените ли ще забраните да гласуват ако резултата отново не ви хареса?
32
2
 
8
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 1 седмица
Москов не може да твърде,че е равно отдалечен от ГЕРБ и другите,защото беше министър в правителството на ББ и пътуваше навсякъде с него,за да реже ленти не на болници,а на магистралите МУ.Никога не говори за партията си,а плюе другите.За тези от нас,преживели 90-те год. е ясно,че СДС беше бъкано с ченгета и *** и никога не е било истинско демократично,свободно образование.Москов е надут пуяк и се мисли за много умен като всеки ***.
31
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Ами не му се работи на Москов като лекар и това е. Какъв ли не е бил - и депутат, и министър, и лидер на партия и пак се вре към хранилката и нищонеправенето.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То всички партии са десни, а центристки и леви партии няма. Най-дясна е БСП, която твърди, че е лява партия.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Политически б...к.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И консерватори, и либерали са десни партии. Левите партии са социалисти, социал-демократи и комунисти.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези са "Кафява България", профашистки идейници и оправдаването на фашисткия режим преди 9-ти, те са с враговете на САЩ и Великобритания от този период, събарят антифашистки паметници и променят историята ни във фашистки прочит. Лепилото им е кафяво-черен туткал от гаврата им с костите на загиналите антифашисти в Европа и у нас.
26
2
 
4
 
! Отговори
малииии преди 1 седмица
то ония с многоцветното знаме само не са били у парламента
25
3
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 1 седмица
бе много мераклии за парламента бе
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия отломки от нафталина и те се приготвили за нищоправене големи пари да получават лелелеле
23
4
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
Всичко що е "СОЦ"-- е абсолютно го"""но! САМАТА БСП Е ПОЛИТИЧЕСКОТО ИМ НАЧАЛО--ЗАТОВА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ТЯХ Е ЧИСТА ЗАГУБА И АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези защо не са в затвора?
21
2
 
10
 
! Отговори
В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК преди 1 седмица
В ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК С УКАЗ НА РУМЕН РАДЕВ Е РЕГЛАМЕНТИРАНО ПРАВОТО НА 10 годишни ПАСПОРТИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ! НО НЕ ИЗДАВАТ 10 годишни ПАСПОРТИ, ЗАЩОТО ТАКА НАМИРАТ РАБОТА НА 600 000 ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ !!! ПРЕДИ 100 ГОДИНИ БРОЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ Е БИЛ 100 ПЪТИ ПО МАЛКО !!! НА УЧИТЕЛИТЕ ЗАПЛАТИТЕ СА БИЛИ ОСИГУРЯВАНИ ПО ЧАСТЕН ПЪТ ОТ УЧИЛИЩНИТЕ НАСТОЯТЕЛСТВА ! ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, ЗАЩО ТОГАВА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ?
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Верваме ти!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Давам ви максимум 1%, и не сте отдалечени от ГЕРБ, а сте поредната казионна партийка, пусната да обира протестен вот, този път от десните
18
1
 
9
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 седмица
Абе ГОТИНО ! Ти остан на поста си министър на здравеопазването в кабинета на БОКО нали? Всички от реформаторският блоцк се оттеглоиха ,но ти остана!