Лавров: Русия няма интерес от разпадането на Украйна

Той обеща още хуманитарни конвои за източните райони
27 авг 2014 19:28,
83
Лавров: Русия няма интерес от разпадането на Украйна
Снимка: БТА

Вторият хуманитарен конвой, който Русия има намерение да изпрати към Украйна, няма да бъде последният, предупреди днес руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от световните агенции.

"Надяваме се, че ще намерим технически и логистични решения за изпращането на втори хуманитарен конвой в Югоизточна Украйна в близко бъдеще и съм сигурен, че този конвой няма да бъде последният", заяви Лавров в реч пред делегати на младежки форум.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че руската хуманитарна помощ за Украйна ще бъде транспортирана под егидата на Червения кръст и в пълна координация с украинските власти.

В речта си пред участниците в младежкия форум Лавров посочи, че Москва няма интерес от конфронтация с международните си партньори, нито от взаимното налагане на повече санкции между Русия и Запада.

Още по темата
Лавров заяви също така, че Русия няма интерес да стане свидетел на разпадането на Украйна. Дипломат номер едно на Москва обаче подчерта, че Русия уважава декларациите за независимост на проруските украински сепаратистки области Луганск и Донецк.

"Нямаме интерес да станем свидетели на разпадането на украинската държава. Ние уважаваме обаче изцяло резултатите от референдумите за самоопределяне, състояли се през май в Луганската и Донецката област. Ние призоваваме онова, което беше гласувано на тези референдуми, да се реализира по пътя на преговорите с Киев", каза Лавров.

Той посочи, че в Украйна всички трябва да спрат незабавно стрелбата, след което Киев да покани областите да започнат национален диалог.

Министърът съобщи, че бежанците от Украйна в Русия са достигнали почти един милион души. Лавров каза, че не смята за необходимо създаването на международен трибунал за Украйна, подобно на трибуналите за Уганда или за бивша Югославия, но добави, че виновните за украинската криза трябва да понесат отговорността си.

Руският външен министър отбеляза, че заплахите на Киев за прекратяване на транзита на руски газ в ЕС не се нравят на никого. Той напомни, че самият еврокомисар по енергетиката Гюнтер Йотингер изрази увереност, "ако не и надежда", че украинските власти няма да прекъсват транзита на енергоносители от Русия в ЕС.

Лавров посочи също така, че Москва иска да бъде държана в течение на опитите да се използва западно гориво за украинските атомни централи и предупреди, че подобни експерименти може да завършат зле.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Въх преди 9 години
Няма интерес да се разпада, защото я иска цялата !
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Успех братушки,две трети от българският народ ви подкрепя и е с вас!Да живее братска и православна Русия,да живее нашият освободител!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 71:Кой открадна Крим бе,като гледам хората всеки ден там провеждат бунтове и демонстраций срещу лошата Русия,която гои"окупира", и настояват да се върнат към "добрата'Украйна!Не е важно аз и ти какво мислим,важното е че хората,жителите на Крим си избраха да са част от Русия!Както използваха САЩ израза за Косово-"всички народи имат право на национално самоопределяне и независимост!Ама за Косово можеше,а за Крим не може!Лицемери!
59
1
 
0
 
! Отговори
alkap преди 9 години
krim e ruska teritoriq i vinagi e bilo kakto i ukraina
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо откраднахте Крим бе?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
baba oredri4a ce celata Ukra sha se prisaedini kamRussia i to sami ste idat da se preimenoivat, pre-religializirat i premeniat pasportite
56
0
 
3
 
! Отговори
rusofil преди 9 години
РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА. ЗАЩОТО СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК И ПУТИН НЯМА НИКАКВО ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ ДА ГИ ПИТА КЪДЕ СИ ПРЕКАРАВТ ОТПУСКАТА - НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО !
55
10
 
1
 
! Отговори
анализ преди 9 години
Ако сравним Чехия и Словакия с Русуя и Украйна ще открием съвсем символична прилика - както между числата 21 и 12. Защото Чехия и Словакия са в 21-ви век, а Русуя и Украйна още са в 12-ти век. България трябва да избере европейския 21-ви век и да се разграничи от азиатските алкохолиците . . .
54
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искат разпадане, искат я цялата. Фашистки агресори!!!!
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОй ти каза, че в Новоазовск и Мариопул няма етнически руснаци??? Че там над 75% са такива... Стига с тези украински измислици. То и в България турци няма. Има българи - мохамедани. Само дето те се считат за българи от турски произход и с турско самосъзнание. Дори и в западните райони руснаците са над 25%, а не под 17, икакто обявяват от Киев.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хуманитарна помощ от турски бисквити и европейски Сникърс.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вече и сам не си вярва...
50
2
 
17
 
! Отговори
Експерто преди 9 години
Разбира се че Русия няма интерес от разпадането на Украйна. Тази стране е една бездунна яма която Европа ще се наложи да запълни, американците могат да подхвърлят някоя бисквитка или да превъоръжат армията но срещу заплащане. На Путин целта му е Украйна да не влезе в Нато а и някой друг да плати сметката. И ще стане, колкото до Крим, той се е вече руски заяинаги
49
1
 
27
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Вовка каза ли ви да не се ебaвате с него? Каза ви.Вовка каза ли ви, че тренира карате? Каза ви.Вовка каза ли ви, че ще ви Го набута с ограничителите в миризливите мусури, ако се ебaвaте с него? Каза ви.Вовка каза ли ви да не крадете газ? Каза ви.Вовка каза ли ви, че трябва да си плащате газта като всички? Каза ви.Вие ебaвaxте ли се с Вовка? Eбaвaxте се.Вие крадохте ли газ? Крадохте.Вие платихте ли си газта? Не си платихте.ХА СЕГА, ПОЕМЕТЕ С ВСИЧКИ ТЕЛЕСНИ ОТВЕРСТИЯ НА Т'СЛАТА ДРЪЖКАТА!!!
48
22
 
8
 
! Отговори
linik преди 9 години
И понеже няма интерес от разпадането, затова ще изпраща още хуманитарни конвои, които подкрепят проруските войски. Цинизъм.
47
5
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Анонимен 55 Ти разправяш някакви вицове 400 убити ,и унижтожена почти цяла дивизия Ти явно си някакъв ,който си няма идея колко хора са една дивизия ,че да пишеш подобни простотии Само пълен *** ,би писал такива инфота,които дори и не ги е писал,а копирал Малко редакциика да беше ударил,че тотални простотии си писал 400 души били почти цяла дивизия ахахахахахахахахаха Това Псаки ли ти го подшушна или Аваков ,Лисенко????????????? ахахахахахахахахахахаххахахахахаха
46
3
 
11
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 54 Опълченците нямат баталъон "Азов" НО в Киев днеска е имало масов протест на маиките на укр. воиниците Дошли са от Лвовска и Ивано-Франковска области А дори и самите укр. военни са се заканили,че ако Порошенко не помогне на обсадените,то ще го посетят в Киев,ама с АК
45
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО 51 оценяванеЧети !Редовни руски въоръжени сили са , прехвърлени от Чечня . това са обучени специални части с тежко въоръжение. Чети !Вече има над 400 убити и ранени войници от редовната армия на Руската федерация !Ставрополският край е в траур, Псковска дивизия е почти изцяло избита.Това са все редовни руски войски !
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
130 украйнци са се предали днес, опълченски батальон АЗОВ е снабден с модерни установки ЗУ-22-2
43
4
 
16
 
! Отговори
ДО 51 оценяване преди 9 години
За тези руснаци за които говориш че настъпват към Мариупол са си жители на Украйна и не харесват управляващата хунта от Киев ,бандеровците и неонацистите от десния сектор.От къде е черпиш тази информация не знам, но мозъка ти е промит чак до избелване.

Спонсорирани публикации