Обявиха извънредна ситуация в Донецка и Луганска област в Украйна

Въведен е режим на повишена готовност в цялата страна
26 яну 2015 17:49, Елка Василева
62
Обявиха извънредна ситуация в Донецка и Луганска област в Украйна
Снимка: Reuters

Правителството на Украйна обяви извънредна ситуация в Донецка и Луганска област и въведе режим на повишена готовност на цялата територия на страната, предаде ТАСС.

"Решихме да въведем извънредна ситуация на територията на Луганска и Донецка област и режим на повишена готовност на цялата територия на Украйна", заяви премиерът Арсений Яценюк на заседание на правителството.

Още по темата

"Целта на това решение е пълна координация на дейността на всички органи на държавната власт за гарантиране на сигурността на гражданите и за гражданската защита на населението", добави той.

Режимът на извънредна ситуация в Източна Украйна не означава въвеждане на военно или извънредно положение. "Нашите решения означават, че всички служби трябва да работят по 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата", подчерта Яценюк.

Правителството взе решение и за създаване на комисия по извънредните ситуации, председателствана от премиера.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До РасатеУКРОП | ПРАВИЙ СЕКТОР | НОВИНИ АТОНовый король Саудовской Аравии намерен довести экономическое удушение России до концаРобким надеждам московских нефтедельцов не суждено сбыться: новый король Саудовской Аравии намерен сильнее залить рынок нефтью, тем самым добивая экономику России. Ранее власти королевства открыто заявляли, что путинской бензоколонке не место на нефтерынке.
41
0
 
2
 
! Отговори
Расате преди 9 години
Опитват се да мобилизират българите в Украйна-карайки ги за пушечно месо в Донбас.https://youtube/watch?x-yt-ts=1422327029&v=9s4jIniyzUY&x-yt-cl=84838260
40
8
 
1
 
! Отговори
Кремълски смотаняци преди 9 години
Путин и неговото Кремълско съсловие са виновни за сегашната ситуация, заради стотиците избите напоследък. Защо спряхте есенното настъплениет на Опълченците. Надявахте се на разум в новия президент Порошенко. Сега населението плаща с кръв вашата недалновидност. Защо не национализирате шоколадовите фабрики на Порошенко в Русия. Пак милеете за този убиец. Само приказвате, спирате Руските доброволци да решат завинаги проблема, който вие направихте много труден .Кремълски ***
39
0
 
11
 
! Отговори
Иван Сотиров преди 9 години
Рано сутрин Порошенко е събуден от съпругата си: - Пьотър , събоди се . Захарченко звъни. Порошенко: - Ставам , ставам дай ми телефона. Съпругара: - Скъпи той звъни на врата.
38
0
 
2
 
! Отговори
.Az преди 9 години
Пращайте аскер, казаците са наточили шашките !
37
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 9 години
Защо ешкиназкото недорузомение Яценюк обявява това,защо нацисткото недорузомение Столтенберг не го обяви?
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко сега ще пропищи да му пратят и армия. Явно само пари не са му достатъчни. Сигурно им е дал дума на Запада да им поднесе Украйна на тепсия. Затова му изпълняват всичките прищевки.
35
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотна координация, няма що! Цяла година ги гледаме как стрелят безразборно по населени места. Шматкат се като обезумели и страхливи кучета. Спомням си че близо до Мариопол се бяха заврели в едни офцеферми да спят! На местните хора отдавна им писна от безумието и насилието което творят американските *** от Киев.
34
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последните събития показват, че Кремъл с е откзъл вече от изпращане на "хуманитарна помощ" защото камионите не могат да превазват голямогабаритни танкове и тежки ракетни установки.
33
2
 
21
 
! Отговори
има и други начини преди 9 години
Педро Пороченко, има и други начини за самозадоволяване, освен да обявяваш извънредно положение в ДНР и в ЛНР!
32
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
хоДисейчо, недей става елементарен, не че не си, ама поне можеш да се покажеш и малко по начетен ( така де, чети си инструкциите :)) ) Бриджиткат не се пляскаше само за мечките, ами говореше и за демохрация, за права, за свободи... не мисли както ти казах че сме късопаметни всички :))) Но тя си беше като цяло просто една от винтчетата на платените хамерикански НПО-та в нас .. една от дори най незначителните бих казал... но си свърши работата жената.. може да е вярвала искрено че върши добро...
31
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Хаха, хоДисейчо, айде пак се изказваш неподготвен, израза хунта съществува от преди хамериканците май да са слезли от дърветата :))) (поне Обонго де ) .Хунта означава , сваляне на законна власт посредством размирици и насилие, преврат.Ако не го знаеш, вземи погледни в тълковния речник :)) или питай чичко сорос, той обича такива думички, че и на министерски места да се мъдри, за да е гешефта по голям ;) А относно признаването на Порошенко, признат е с условности , както е признато че има преврат.
30
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ех оДисейчо, май си позабравил че СМИ е официалното названия, съкратено от средства за масова инфорамция :))) А за НПО-тата, айде да си спомним Бриджитката, да си спомним колко такива носещи думата демокрация, или американско, или НАТО се бяха нароили преди Бг да попадне тотално под фусейско влияние :))) ПОмниш ли, защото аз помня, помня и за какво ставаше дума, и за какво реваха, както реват и все още....Обаче, не си спомням за никакви НПО-та които са са рекламирали Русия.. защо ли така?? мдам
29
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Одисейчо, в проблема на хунтата не е само загубата на 2 области, а на доста повече драги, ако това не ти е ясно, си просто сляп... Ако бяха приели идеята за федерализация хунтятата, щяха да бъдат сметени доста бързо от властта, защото не само Донецк и Луганс , ами и Днепретровието, Одеса, Харковска, и още други щяха да ги ритнат по маймунолизаческите мусури.... Да не говорим че хамериканското влияние щеше да падне под 30% :)))) А за икономическото влияние да не говорим...
28
2
 
18
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
"Режимът на извънредна ситуация в Източна Украйна не означава въвеждане на военно или извънредно положение."-----Ще рече- ни риба, ни рак!Щото ако обявят военно положение ще трябва да обяват война на РФ, това ще рече, край на електричеството, на въглищата и на газта за 404, а и спиране на транзитния газ за Европа.Да не забравяме и най-страшното - край на финансирането от МВФ и ЕС!Трудно е да бъдеш горд Укропитек!!!!!!! ))))))
27
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Минско споразумение, че кога Пораженко го е спазвал :)) КОга беше изтеглил тежкото въоръжение на 30 километтра от границите, кога беше предал аеропорта на Донецк, кга беше предал и ред населени места , както беше в това споразумение...И значи ти вярваш само на укро смите, хахахахахха, или на западните СМИ на 100% :)))) Мдам... мислех че поне някой сорсоид има мозък, явно не...Я поне сподели, колко ти плащат, или това е за да си запазиш работата, може би са ти обещали и нещо повече ? :))
26
0
 
4
 
! Отговори
Запомнете Това преди 9 години
Ще видите кви кървища ще станат... жалко жалко...
25
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Виждам че се намесва и по-тежката сорсоидна артилерия оДисей 1 :)) Одисейчо, това колко процента се контролира се променя всеки час, ако следиш новините де, а не само спусканите ти свисше указания . Та кажи ми драги, какъв ти е коментара по тази статийка и темата все пак, интересно ми е да чуя нещо по различно то стандартните вопли на платени *** с обиди и закани към Русия и тези които я подкрепят в ситуацията...
24
1
 
14
 
! Отговори
взгпяд преди 9 години
саквото и да обявяват спукана им е работатасамолета за сащ на яценюк всеки момент ще излети
23
2
 
21
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Странно фашагите от Киев вярват ли си още ,че имат някакви управляващи функции и обявяват някаква извънредна ситуация в области които след проведени референдум и избори на практика се обявиха за независими.

Спонсорирани публикации