Как бащата на Путин оцелял във Великата Отечествена война

Руският президент разказа за живота на родителите си тогава
30 апр 2015 20:06, Елка Василева
164
Как бащата на Путин оцелял във Великата Отечествена война
Снимка: putin.kremlin.ru

Президентът на Русия Владимир Путин написа колонка за списание „Руски пионер“, в която разказва за живота на своите родители по време на Великата Отечествена война.

Путин пише, че неговият баща е отслужил военната си служба в Севастопол, бил е матрос на подводница. „Призовали са го в армията през 1939 г. А след това, когато се е върнал, той вече е работел в завод и двамата с мама са живеели в Петродворец“. Войната започнала и тъй като бащата на Путин работел във военно предприятие,  не бил призован отново в армията. Той обаче внесъл заявление за влизане в партията и след това още едно заявление – че иска да отиде на фронта, разказва Путин.

Бащата на Путин бил изпратен в диверсионен отряд на НКВД /Народен комисариат на вътрешните работи/, в който служели 28 души. Групата почти веднага попаднала на засада. Преследван от германски войници, баща му обаче оцелял.

„Преследвали са го из гората и той е останал жив, защото влязъл в блато и няколко часа останал в блатото, дишайки през куха тръстика. Помня това от неговите разкази. Той казваше, че когато стоял в блатото и дишал с тази тръстика, чувал как германските войници минавали край него, буквално на няколко стъпки от него, как лаели кучетата“, пише Путин. Той казва, че от 28 души са се спасили само четирима.

След това бащата на Путин бил изпратен в действащата армия – на Ленинградския фронт. Там той е тежко ранен - „през целия си живот живя с осколки в крака: така и не ги извадиха всичките“.

Путин разказва още, че докато бил в болницата, бащата давал на жена си – майката на Путин, цялата си дажба, за да може тя да храни тригодишния им син.

По-късно детето било взето заедно с други деца „с цел спасяване на малолетните деца от глад“, но по-късно момчето се разболяло от дифтерит и починало, пише Lenta.ru.

Путин разказва и драматичната история, когато неговият баща фактически спасил майка му от смърт. „Когато взели детето и майка останала сама, а на баща ми, когато му разрешили да ходи, той взел патериците и отишъл вкъщи. Когато наближил сградата, видял, че санитарите изнасят трупове от входа. И видял мама. Приближил се и му се сторило, че тя диша. И той казал на санитарите: „Тя е още жива!“ Според санитарите тя щяла да почине по време на пътя. Бащата на Путин се нахвърлил върху тях с патериците и ги принудил да я качат обратно в жилището. „Той се е грижил за нея“, пише Путин. Той уточнява, че баща му е починал в края на 1998 г., а майка му – през 1999 г.

След падането на блокадата на Ленинград семейството на Путин отишло да живее в родния край на родителите му – в Тверская губерния, и до края на войната живели там. „Семейството на баща ми беше много голямо. Той имаше шестима братя – петима са загинали. Това е катастрофа за семейството. Роднини и на мама са загинали. Аз се оказах късно дете. Тя ме е родила на 41 години“, пише Путин.

Най-невероятното е, че родителите на Путин, преживели толкова по време на войната, не изпитвали омраза към врага. „И досега не мога, честно казано, да разбера това докрай“, признава Путин, пише Newsru.com.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майка му е с фамилия Шаломова.Няма друго за казване.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 132Ако той е джудже, ти си гнида!
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопШОП - rou вие двамата изобретатели массовики!
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 132БРАВО НА ПУТИН!!!
109
0
 
4
 
! Отговори
Варна преди 8 години
*** , след всв не съществува понятие Губерная...съответно и тверска губерная ...
108
5
 
3
 
! Отговори
Geril преди 8 години
Путин е бил вербуван от западногерманското разузнаване докато е бил в ГДР. В последствие западните правителства са въздействали върху Елцин да го издигне във властта. Като скритата им цел е била временно да издигнат Русия от пропастта към която е вървяла и след анексията на Крим да я изпратят пак на дъното. ... Колко лесно се пишат неистини когато никой не знае кой е пишещия.
107
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хааааа, хаааа колко е велико джуджето !!!
106
2
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До rou По твоето определение в момента Русия е фашистка държава, защото управляват корпорациите Газпром, Роснефт и още няколко, координирано с репресивния апарат на държавата. Всички народни представители са членове на две-три партии, всичките с една платформа - необолшевизъм.
105
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До rouПРИ ФАШИЗМА В ВЛАСТА ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РАЗЛИЧНИТЕ КОРПОРАЦИИ И ВЛАСТА РАЗПРЕДЕЛЯ БЛАГАТА МЕЖДУ КОРПОРАЦИИТЕ... А народа .кучета го яли...-------------- Пълни глупости. Ако беше така, работниците нямаше да са с Хитлер. При комунизма има представители само на комунистическата партия, която е една своего рода масонска ложа. Останалите кучета ги яли.
104
3
 
10
 
! Отговори
Wade преди 8 години
Основна цел при комунизма е де-християнизацията на Европа защото самите теоритици и изпълнители на комунизма мразят християнството както предците им са мразили Христос а пък техните предци са мразили Божиите пророци защото са изобличавали злите им дела. И затова те да положат друга основа без Всевишния защото те са си богоборци от самото начало само че Господа Иисуса го е казал - не може да има друга основа освен Божията - словото Божие. Камъка който отхвърлиха зидарите стана глава на ъгъла.
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле какви бозави коментари!124, латентните гейове ги търси на запад от нашата граница!
102
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин не е мачо и герой любовник. Той е рицар на половата самотност и размита сексуалност. Историите с Алина Кабаева и Анна Нетребко са измислени.Той не харесва властта, но харесва нейните атрибути: замъци, лимузини, скъпо шампанско и бекас в сос от горски плодове. Като един неудачник той търси маргинални дружби с хора като него. Това обяснява приятелството му с париите на международната арена, включително и с най-скандалните политици като Силвио Берлускони.
101
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е един нещастен сирак, който цял живот търси своя баща. В същността си той е човек с размита сексуалност, по-скоро латентен гей. Това е било известно на Кремъл, откъдето искали бъдещият президент да бъде държан със секскомпромат, за да могат да имат средство за натиск върху него. Статусът на Путин като гей икона се доказва и от прочутите снимки по време на лов, когато позира гол до кръста - тогава гей обществото на Москва скача от възторг.
100
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целият живот на Путин преминава в затворения свят на КГБ и в коридорите на властта. Той има възможността да манипулира биографията си и, който се опитва да открехне завесите, има жестока съдба. Като отровения с полоний Литвиненко. Бащата на П. е алкохолик и двуженец. Майката на П. го изоставя като невръстно дете и бяга в Грузия, където се жени за грузинеца Георги Осипашвили, на когото ражда 10 деца! Последният не желае Путин и той е осиновен от бездетни роднини. Расте затворен и намръщен.
99
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха хааа... какви герои само. Дишат през сламки, трупове оживяват. Ха хаааааа....
98
3
 
36
 
! Отговори
Той е преди 8 години
"Как така са умирали от глад, аз съм чел, че са си имали дневни дажби?" И какви мислиш, са били дажбите? 100-200 грама черен хляб на ден, ти колко би изкарал с това? А зимата, как би оцелял при техните температури? Не ровете костите на тия мъченици, това са били обикновени хора, като нас, без вина, за каквото и да е!
97
9
 
41
 
! Отговори
Р преди 8 години
КОЙТО ПИШЕ ГЛУПОСТИ ЗА КОМУНИСТИТЕ И ЗА ЛЕНИНГРАД ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ,ЧЕ Е ИМАЛО ЗАПОВЕД НА ХИТЛЕР ДА СЕ РАЗРУШИ ГРАДА И ДА СЕ ПОТОПИ/ЗАЛЕЕ/ ПОД ВОДА..А НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ УНИЩОЖИ/В КОНЦ ЛАГЕРИ/...ЗА ТОВА НАРОДА Е ГЛАДУВАЛ И ДО ПОСЛЕДНО СЕ Е БОРИЛ СРЕЩУ ФАШИСТИТЕ/ХЕТЛЕРИСТИТЕ/ ЗА ЖИВОТА СИ ....БИЛИ СА С КОМУНИСТИТЕ ЗАЩОТО СА ВИЖДАЛИ В ТЯХНО ЛИЦЕ БОРЦИ ЗА СВОБОДА И РАВЕНСТВО/което се оказва ,че е вярно/А СЕГА СЕ НАГЛЕЖДАМЕ НА НАГЛОСТ И НЕРАВЕНСВО ОТ СТРАНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ЕС....
96
9
 
26
 
! Отговори
rou преди 8 години
дО ТЕЗИ КОЙТО ПЛЮЯТ .ЧЕ КОМУНИСТИТЕ БИЛИ ЕДНО И СЪЩО С ФАШИСТИТЕ//ТРАБВА ДА ЗНАЯТ КАКВА Е ОСНОВНАТА ИДЕОЛОГИЧЕСКА РАЗЛИКА....ПРИ КОМУНИСТИТЕ ВЪВ ВЛАСТА ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ На различните класи и се разпределят благата между класите....и поради това народа беше добре при БАЙ ТОШО.ПРИ ФАШИЗМА В ВЛАСТА ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РАЗЛИЧНИТЕ КОРПОРАЦИИ И ВЛАСТА РАЗПРЕДЕЛЯ БЛАГАТА МЕЖДУ КОРПОРАЦИИТЕ... А народа .кучета го яли...както е сега....ЕС СЕ ЗАНИМАВА САМО С ПРАВАТА НА КОРПОРАЦИИТЕ ...ЗА ДОТА СМЕ ЗЛЕ
95
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младежа на снимката не е наред.
94
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 103Русия си слага 3 милиона души за жив щит, отзад трийсе реда гаубици и "елате ни вижте".Като в Донбас напоследък.

Спонсорирани публикации