Мила Йовович броди из Витоша и гони НЛО

Продукцията "Четвъртият вид" вече е в кината
21 яну 2010 10:30, Петя Славова
41
Мила Йовович броди из Витоша и гони НЛО
Веселин Караджов. Снимка: Форум Филм България

„Ако видиш НЛО, това е среща от първи вид. Ако имаш доказателства  – това е среща от втори вид. Контактът с извънземни е трети вид. Среща с отвличането е „Четвъртият вид“.

Филмът с участието на Мила Йовович се снима у нас. Продукцията вече може да се гледа и в българските киносалони.

Историята въвлича в света на мистериозното и свръхестественото, като описва стряскащи събития с НЛО, случили се в Аляска. За това къде точно са станали снимките, за работата с актьорите и каква е отблизо Мила Йовович си поговорихме с Веселин Караджов – директор на продукцията.

Разкажете повече за работата си над този филм.

Мащабността на проекта се изразява по-скоро в успеха на "Четвъртият вид", който достигна четвърто място в американската бокс офис класация още в премиерния си уикенд.

Снимачният период у нас продължи около 30 дни. Режисьор и сценарист е Оланунде Осунсами. Интересен е фактът, че преди “Четвъртият вид” той няма друг реализиран проект.

Събирал е материал за сценария близо 4 години и Gold Circle решават да го купят и продуцират. Това се оказва и неговият голям успех.

Той е само на 32 години и е запален любител на баскетбола. По време на снимките използваше всяка свободна минута за забивки в коша. Дори се разделяше с обяда си за това.

Мила Йовович по време на снимките е била придружавана от дъщеря си. Какви са впечатленията ви от актрисата?

Мила Йовович е страхотен професионалист и много приятен човек. Тя е изключително земна и непретенциозна личност. Нямаше изисквания към специална храна, лукс и т.н. Обядваше с екипа.

А малката Евър беше през цялото време на снимачната площадка. Там спеше и играеше. В последния снимачен ден Мила Йовович подари на всеки един от екипа бутилка вино.

Във филма участваха няколко български актьори с доста второстепенни роли. Юлиан Вергов бе съпруг на героинята на Мила Йовович, но играеше... мъртвец. Такива ли са повечето участия на нашите звезди в чужди продукции?

Проектът може да бъде наречен наистина камерен откъм актьорско присъствие. Персонажите в сценария са не повече от 10-12.

Но нашите актьори са доказани професионалисти. Нивото им значително превъзхожда много от чуждестранните актьори, които идват да снимат тук. Големият проблем са езикът и акцентът.

За съжаление без акцент са малко актьори, един от които е именно Юлиан Вергов. Американците не обичат да дублират филмите впоследствие.

За разлика от много италиански продукции, които използват български актьори и ги дублират.

Каква част от екипа бе български и каква част – международен?

Почти 90% от екипа бяхме българи. Грижехме се за локациите, логистиката, декорите, стайлинга, операторите, част от актьорите.

Главният оператор – Лоренцо Сенаторе, който по националност е италианец, живее повече от 6 години в България. Затова пък в момента той е оператор, търсен изключително много и в световен мащаб.

Дизайнерът на филма Карлос да Силва също има над 20 филма у нас. Това е един от любимите филми, в които съм работил. Нямаше напрежение, липсваха нерви.

Във филма участва и бяла сова. Кой се грижи за нея и как се случиха снимките с птицата?

Да, така е – бялата сова е обитател на Софийския зоопарк. На снимките идваше с треньор и дори беше гримирана преди кадър. От опит знаем, че да се снима животно, е най-трудно.

Същото беше и сега. Имахме отделна камера, която снимаше совата и се опитваше да улови нейните реакции и поведение.

Кои български планини се превърнаха в Аляска и изобщо къде се проведоха снимките?

Снимахме на Витоша. Хижа "Боерица" беше домът на д-р Абигейл Тейлър, изиграна от Мила Йовович. Работихме и из местността Златните мостове.

Във филма могат да се видят и пейзажи от Щастливеца. Американския колеж избрахме за училището на децата на семейство Тейлър. Това е продукция, за която освен в България са правени снимки и в Аляска – гр. Ноум. Оттам са предимно пейзажните кадри.

Малко хора знаят какво точно означава директор на продукция. Звучи почти като директор на водопад.

Да, позицията има много и различни задължения. Включва първоначалното изготвяне на бюджет за съответния проект, наемането на работен екип, планиране и управление на цялата работа по подготовката и заснемането на филма.

Много често се налага да бъдеш буфер между капризите на режисьора и настроенията на продуцентите. Това не се учи в университет, а се добива от практиката. Никога не съм мислил, че ще работя в тази сфера, завършил съм Икономическия университет в София, но така се получи – живот.

Колко подобни продукции се снимат у нас на година и вие в колко от тях участвате?

За съжаление финансовата криза рефлектира сериозно върху нашия бизнес. Филмовите продукции, снимащи се у нас, значително намаляха. А те са възможност България да бъде показана по света.

Вижте какъв бум имаше в румънското кино само защото филмът „Студената планина” беше сниман там и спечели десетки отличия.

Нужно е обаче създаването на съвременен закон за филмопрозводството. В това отношение страните, с които обикновено се съревноваваме и сравняваме – като Унгария, Румъния и Чехия, ни изпревариха.

Хубавото е, че българското кино видимо набира сила. Въпреки кризата и невъзможността на държавата да помага.

„Източни Пиеси” е невероятен пример за това как може да бъде направен прекрасен филм с ограничен финансов ресурс. С нетърпение очаквам „Мисия Лондон”. От колегите, работили в него разбрах, че резултатът ще е много добър.

Случвало ли ви се е да откажете участие, ако не харесате филма, който се прави?

Да, и то неведнъж. Спокойно мога да кажа, че работата в този бизнес взима повече, отколкото дава. Работи се шест-седем дни в седмицата минимум по дванайсет часа на ден. През последните две-три години предпочитам да избирам и да отделям по-голямо внимание на близките си.

 Какъв е следващият проект, в който участвате?

След около два месеца в България започват снимките на римейк на Конан. Това ще бъде най-мащабната продукция, снимана у нас.

Режисьор ще е Маркус Ниспел, който е режисирал филми като "Тексаското клане" и "Петък, 13-и", Тhe Pathfinder. Продуцент на филма е „Ню Имидж”, а аз съм директор на продукция.

Вижте трейлър на "Четвъртият вид"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Homer преди 13 години
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!!!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Х сега ми стана ясно къде изчезнаха Елвис Пресли, принцеса Даяна и Майкъл Джексън!
41
0
 
0
 
! Отговори
szalona преди 14 години
Abe vsichki se izkazvate mnogo kompetentno po vsichki vaprosi, no ako izkazvaniata ne biaha palni s pravopisni i gramaticheski greshki, shtiaha da sa kade kade po-ostroumni... Ama to e taka, nie vinagi sme silni na masata (v sluchaia - zad monitora)...
40
0
 
0
 
! Отговори
Силвия преди 14 години
И сина ми участва - играе ученик. Толкова са ниски оценките, че дори това не ме изкуши да платя за предпремиера или премиера. Все пак ще го гледаме тази седмица.
39
0
 
0
 
! Отговори
Asen преди 14 години
Vmesto da vyrshe po polezni nesht apo nashite zemi vzela ta NLO da goni ili deto se vika kato i plashtata da gi goni shte gi goni.
38
0
 
0
 
! Отговори
Ех, славянке! преди 14 години
И аз да изпусна! Как бих...пил един чай с Мила на Витоша! Тя е мила, интелигентна, само щях да я слушам, пък каквото и да каже. Туй Витошата си е цяла Аляска. Нали помните рекламата на водка "Аляска" с хъскито. Размечтах се за едно такова хъски да ми изравя водка. Повече не ми трябва, тази Мила не ми е от категорията, на 70 съм. Ех, Мила, да беше дошла по-рано! Щеше да имаш какво да си спомняш, като дойдеш на моите години!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tia hubavo brodi, no da ne srestne Naglite-2, ce togava...e nisto novo pod slunceto-ste si plati i ste ima gotov scenarii za sigurni 10 Oskara...
36
0
 
0
 
! Отговори
КИН ЗА ЗА преди 14 години
Ти такъв ли си се родил или после са те КОЛОНИЗИРАЛИ!?:)))
35
0
 
0
 
! Отговори
do murdoc преди 14 години
Stra6no mnogo si prav-za sazalenie .Gledah nqkolko pati videoto-taka i ne vidqh edno balgarsko ime-stana mi mnogo gadno.Edva li ne sme ovce izkarani na pa6a i nakraq 6te ni izdoqt i "TUY TI BE6E BULKA SPASOV DEN".
34
1
 
0
 
! Отговори
Х преди 14 години
и така хората в сянка ще бъдат отново заедно със своите любими хора. а колкото до простолюдието. то ще бъде колонизирано. целия свят ще бъде жертван заради сигурността на стотина души.целта е населението да бъде заразено с извънземен вирус и да се превърнем в човеко-извънземни хибриди. така колонизацията ще бъде безпрепятствена и лесна, без никаква съпротива. това е което те пазят в дълбока тайна, това е което те не искат да знаем. тъмни времена очакват човечеството. колонизацията започва...
33
1
 
0
 
! Отговори
Х преди 14 години
те крият, че САЩ са влезли в контакт с извънземна раса в началото на 50-те. извънземните са заявили, че ще колонизират Земята. но ще дадат шанс на някои да се спасят. при условие да им сътрудничат. и така се оформя ядро от висшепоставени хора от водещите държави в света, от хора в сянка, които да сътрудничат на колонизаторите. те са предоставили своите най-близки хора на извънземните да бъдат отвлечени, само защото така ще бъдат спасени при бъдещата колонизация.
32
1
 
0
 
! Отговори
Х преди 14 години
явно настъпва времето на колонизация на Земята. опитват се да ни залъгват, че Марс може да бъде колонизиран от нас, но исътината е друга. истината е, че ние ще бъдем колонизирани, Земята ще бъде колонизирана. и ето че явно остава малко това да стане факт. през последните 50-60г. правителствата на водещите държави в света крият това (или поне се опитват много старателно да го скрият) от нас.
31
0
 
0
 
! Отговори
ох,на дяда преди 14 години
Мила Йовович е сладурана!:)
30
0
 
0
 
! Отговори
тъп е бе преди 14 години
казах ли ви, че е ***
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЗИ ФИЛМ СНОЩИ ГО ГЛЕДАХ И ЧЕСТНО ДА ВИ КАЖА - ТОВА Е РЯДКО *** ФИЛМ!САМО НЯКАКВИ ПСИХАРИ,ПСИХОЛОЗИ,АНАЛИЗИРАТ РАЗНИ ХОРА КОЙ КАКВО ВИДЯЛ,НАКРАЯ ЗАСПАХ....
28
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
"български планини се превърнаха в Аляска"ей ,доживях да чуя и такава простотия... болните мозъци и стиснатите джобове на еврейо-американската *** са причина за такива глупости.Един път поне искам да си видя страната и отдолу да се изпише Bulgaria, уви ще си умра без да го видя.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мммм мър, само заради Мила Йовович ще го гледам !!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Borman преди 14 години
До 19.Забравих ,ти лично колко извънземни познаваш и колко от тях са добри ,и колко лоши че да не си съгласен със заснетото във филма.
25
0
 
1
 
! Отговори
Borman преди 14 години
И Хамериканците доидоха с мир в Ирак. А Мила Йовович си е върха,и е от нашите.Ако ви бяха снимали филма в Мексико или САЩ друга песен щяхте да пеете.При подобни продукции се създават купища работни места.Що не мислите че е по добре няколко стотин души да работят 2-3 месеца за подготовката и заснемането на такъв филм ,отколкото да лапат мухи по улиците,и да стоят без пари.
24
0
 
1
 
! Отговори
EHAA преди 14 години
Хораа филма е откачен. Не вярвам наистина да има автентични видеозаписи от някоя реална хипноза, но начинът по който е направен филма е много добър