"Генезис" докара $193,3 млн.

Филмът с Ди Каприо е начело в боксофис класацията в Северна Америка
2 авг 2010 11:32,
10
"Генезис" докара $193,3 млн.
Снимка: Alexandra Films

Трилър фантастиката "Генезис" на "Уорнър брос" за трета поредна седмица оглави боксофис класацията в Северна Америка с приходи от 27,5 млн. долара. Общо лентата е донесла на създателите си 193,3 млн. долара.

Филмът е режисиран от Кристофър Нолан, а главната роля е поверена на Леонардо ди Каприо. Филмът е продуциран от Ема Томас, която освен съдружник е и съпруга на Нолан.

Във филма "Генезис" Дон Коб (Леонардо ди Каприо) е умел крадец, най-добрият в опасното изкуство на извличането: кражба на ценни тайни от дълбините на подсъзнанието по време на сън, когато мозъкът е най-уязвим. Рядката дарба на Коб го е превърнала в играч, обект на завист в този коварен нов свят на корпоративен шпионаж, и същевременно в беглец, изгубил всичко, което е обичал някога.

Коб получава възможност за изкупление. Една последна задача може да му върне изгубения живот, но само ако направи невъзможното – генезис.

Вместо удар Коб и екипът му трябва да извършат обратното – задачата им не е да откраднат идея, а да създадат такава. Ако успеят, това ще е перфектното престъпление.

Обаче нито доброто планиране, нито опитът могат да подготвят екипа за опасния противник, който, изглежда, предвижда всеки техен ход.

Освен Леонардо ди Каприо във филма участват Кен Уатанабе, Джоузеф Гордън-Левит, Марион Котийар, Елън Пейдж, Том Харди, Силиан Мърфи, Том Беринджър, Дайлийп Рао, Майкъл Кейн.

Бюджетът на филма е 150 милиона долара, а за маркетинг са изхарчени над 100 млн. долара.

На второ място в боксофис класацията в Северна Америка е филмът на "Парамаунт" "Dinner for Schmucks". През дебютния си уикенд той реализира от продажбата на билети в САЩ и Канада 23,3 милиона долара.

Екшънът "Солт" на "Колумбия пикчърс" с Анджелина Джоли, който през първия уикенд зае второ място с продажби на билети за 36,5 милиона долара, сега заема трета позиция с 19,3 милиона долара. Лентата е донесла на създателите си общо 70,8 млн. долара.

Още по темата

Филмът "Аз, проклетникът" – първата триизмерна анимация на студио "Юнивърсъл", е на четвърто място с 15,4 млн. долара. Общо филмът е събрал 190,3 млн. долара от продажбата на билети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ELIXIR преди 13 години
Leo si izbira dosta silni roli oba4e :):):)
10
1
 
1
 
! Отговори
somat преди 13 години
смотани американски промивки на съзнание за съжаление
9
3
 
6
 
! Отговори
Елмар преди 13 години
Искрено ме разсмя..Филмът е изключителен, това, че ти не си го зацепил е отделен въпрос..Това не ти е "Глистопад"или "Трима в леглото завинаги" с "якия" сюжет и хепиенда..Не се изказвай неподготвен, ставаш за смях и на кокошките:))
8
6
 
3
 
! Отговори
Ичко преди 13 години
Филма е слаб,добре че има реклама та да влезнат в салоните.
7
3
 
13
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Много е добър филма ,но трябва да се гледа на кино!
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Суперяшко филмче!
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Киносалонът беше пълен, нямаше нито едно свободно място.
4
5
 
5
 
! Отговори
Men преди 13 години
Samo da popitam kak taka Inception stana genesis?!?!? Prevoda4ite vuob6te imat li mozuk v glavite si? Prevejda li se 4ujdica s druga 4ujdica?!?!
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не са на загуба целият приход им е 363.3 мл$ 193мл$ само в сащ
2
15
 
3
 
! Отговори
venco преди 13 години
150 милиона бюджет +100 милиона маркетинг =250 милиона разходи -193 милиона приходи ...те още са си на загуба.
1
24
 
8
 
! Отговори
xax преди 13 години
Da, imashe idea, no nishto osobeno.