Почина Коста Цонев. Поклон!

Поклонението ще бъде на 27 януари в Народния театър "Иван Вазов".
Обновена: 25 яну 2012 21:09 | 25 яну 2012 18:04,
285
Почина Коста Цонев. Поклон!
Коста Цонев получи Аскеер за цялостно творчество на церемония миналата година. Снимка: Булфото

На 82-годишна възраст почина големият български актьор Коста Цонев.

В последните години той почти не излизаше от дома си заради тежки боледувания. Една от последните му появи беше на церемонията по раздаването на наградите „Аскеер” през май 2011 г., когато получи наградата за цялостно творчество.
 
Коста Цонев е роден на 10 юни 1929 година. Завършил е ВИТИЗ „Кр. Сарафов“, специалност „актьорско майсторство“.

Участва в редица театрални постановки, игрални и телевизионни български филми, сред които „Сватбите на Йоан Асен“, „Жребият“, „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, „Господин Никой“, „Умирай само в краен случай“ и др.

Носител е на редица награди и отличия за своето творчество. Миналата година легендата на българското кино и театър получи наградата "Аскеер" за цялостно творчество.

През 2001 г. влиза в политиката като депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание, като четири години по-късно отново е избран в листата на същата партия.

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до близките по повод кончината на големия български актьор Коста Цонев, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Той живя достойно и духовно, отстояваше позициите си като актьор, творец, общественик, но преди всичко като човек и остана верен на себе си, както и на своите приятели. Уверен съм, че паметта за него ще продължи да живее в десетките образи от киното и театъра, с които той докосна сърцата ни и остави незаличима диря върху собствения ни емоционален свят. Поднасям дълбоките ми съболезнования с пълното съзнание, че в този момент няма подходящи думи, които да изразят мъката ви”, пише в съболезнователното писмо.

Поклонението  ще е в петък, 27 януари от 10.00 часа, в Народния театър "Иван Вазов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Коста Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
2
 
! Отговори
! преди 12 години
***, и сина му е същия. Ако бяха жени щяха да въртят тромпети на всеки началник, какво да кажа повече.
215
0
 
2
 
! Отговори
Соц пумия! преди 12 години
Видите ли, човек като починел се говорело или хубаво или нищо. Кой си ти да ми казваш аз какво ще говоря бе, пръдня! Коста Цонев в нагаждач цял живот. Соц ***. Затова от години е болен. Щото е грешен. Един *** по малко. Давай минуси на макс обитак заблуден...
214
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв поклон пред тази ***?Бог да го прости.
213
2
 
4
 
! Отговори
Todorov преди 12 години
Iskreno skyrbqh za Velko Kynev, za tozi chovechec oba4e ne mi e my4no. I toi i cialata mu roda sa nagajdachi i dupelizci. Pravi sa horata da kritikuvat. Za umrial ili dobro ili nishto. Togava po hubavo da ne kazvam nishto...
212
1
 
8
 
! Отговори
читател преди 12 години
Един соц-*** по-малко! Нещо напоследък все за големи таланти ги представят, но ако не беше ПАРТИЯТА, на която служеха, по-нагоре от шут в селска кръчма нямаше да стигнат, макар че един искаше и в президенството да се навре...
211
2
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Какъв е бил, в момента няма особено значение. Мир на праха му
210
0
 
3
 
! Отговори
undertaker преди 12 години
ai kav sneg vali ,ako ne go premesta 6e zatrupa si4ko
209
4
 
7
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Да почива в мир!
208
14
 
16
 
! Отговори
1 balgarka v EU преди 12 години
Поклон пред паметта му!А за тези, които така са се развихрили в писания, дали случайно знаят, че когато човек умре, за него се говори или само добро или нищо.
207
7
 
21
 
! Отговори
Рони до 263 преди 12 години
Само ще ти кажа, че през 1993 г. правих ремонт на къща в съседство на тази на Коста Цонев в Бистрица. Тоя като почна да вдига врява че сме му пречили, насъска кучетета си по работниците ми, спря ни водата. Казвам му че няма как да събаряме стени и да сменяме дограми без да къртим няколко дена, тоя не мирясва. Полиция викахме заради кучетата даже. Та сам си направи изводите що за човек е това.
206
3
 
10
 
! Отговори
лектората преди 12 години
колкото на него му е пукало за нас и на нас толко за него си го погребват престилките от ложата царчето и другата пасмина от лапачи само вижте кои саму най големите дружки Вежди и подобни
205
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да го прости!
204
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОГ ДО ГО ПРОСТИ!ДАНО ПО-МАЛКО БЪЛГАРИ СА КАТО НЕГО!ПО МНОГО ГЛАВИ Е СТЪПИЛ,МНОГО ВОДА Е ПОДЛЯЛ И МНОГО УСИЛИЯ ПОЛОЖИЛ ЗА ДА ОСЪЩЕСТВИ МЕЧТАТА НА БЕДНЯКА"ДЕПУТАТСКАТА МИ ЗАПЛАТА НЕСТИГА ЗА ИЗХРАНВАНЕТО НА КУЧЕТАТА МИ!"А ДАЛИ ПЕНСИЯТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ МУ им СТЕГАШЕ ЗА СОБСТВЕНОТО ИЗХРЛАНВАНЕ!А ОКУПАЦИЯТА И ИЗТОЧВАНЕТО НА БНТ от милото ГРОЗНОВАТО И БЕЗДАРНО ДЕТЕ!100 000лв СЕДМИЧНО ЗА БЛУДКАЖА от мойте данъциВЕЛИК в КАКВО?
203
11
 
4
 
! Отговори
до Рони преди 12 години
Рони, сигурно си под 20 годишен и затова много ***, дано поумнееш, но едва ли.....
202
7
 
8
 
! Отговори
иво преди 12 години
Рони, споделям мнението ти на 100%
201
11
 
41
 
! Отговори
Рони преди 12 години
Никога не ми е харесвал. Нито като артист, нито като човек. Абсолютен нагаждач. А през 2001 като стана царист, съвсем опротивя. Но нека почива в мир!
200
22
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Поклон, дано да има повече достойни българи като него :(
199
2
 
25
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 12 години
Живя, игра и си отиде.Бог да го прости !!!
198
15
 
35
 
! Отговори
Teresa преди 12 години
Посредствен артист беше. За сметка на това голям нагаждач. Ламтеше до последно. Да видим сега какво ще занесе в гробищата.
197
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
покой на душата на прекрасния човек,а гербавите хейтъри да си знаят че срещу него да тичат пак няма да го стигнат.