След като се превърна в Хичкок, Антъни Хопкинс ще влезе и в ковчега на "Ной"

Актьорът ще играе във филма на Дарън Аронофски
10 юли 2012 13:06, Петя Славова
0
След като се превърна в Хичкок, Антъни Хопкинс ще влезе и в ковчега на "Ной"
Снимка: Reuters

Сър Антъни Хопкинс също получи покана да участва във филма "Ной" на режисьора Дарън Аронофски, съобщи Deadline. Вече стана ясно, че актьорът ще пресъздаде образа на Матусаил, пише БТА.

 125 милиона долара са предвидили от "Парамаунт" за реализирането на проекта. А това означава, че филмът ще е най-скъпият, правен някога от Аронофски.

Историята на Ной рядко привлича кинематографистите. След като обаче получил солиден бюджет, Аронофски се е наел да осъществи мащабния проект и да "създаде собствена вселена".

Дарън Аронофски се е интересувал от историята за потопа и за Ной още от 13-годишна възраст. Тогава той е получил награда за поема, в която потопът е описан през погледа на Ной и по-късно не един път е размишлявал за него. През 2007 г. в интервю за в. "Гардиън" Аронофски разказва, че Ной е бил първият човек, посадил лозя, направил вино и се напил с него.

Още по темата

"Пътят, изминат от Ной и неговото семейство, ме е занимавал и вдъхновявал още от детството", признава режисьорът. Надявам се, че ще мога да поднеса историята по новому, казва той. 

В продукцията на Аронофски ролята на Ной ще бъде изпълнена от Ръсел Кроу. Първоначално за нея бе спрягано името на Крисчън Бейл. Той обаче се отказа заради претоварен график. След това се разглеждаше името на Майкъл Фасбиндер.Сред другите актьори, които ще участват във филма "Ной", са Ема Уотсън, Дженифър Конъли, Рей Уинстън.

Последните филми със сър Антъни Хопкинс са драмата"360" и екранизацията на комиксите на "Марвел" - "Тор". Сега Хопкинс се снима в "Хичкок", в която на екран се превръща в легендарния британски режисьор на филми като "Ребека", "Психо", "Шемет" и "Птиците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари