Вдъхновението на италиански публицист в "Лека нощ, София"

Премиерата на филма е на 1 август във Варна
1 авг 2012 11:30, Петя Славова
0
Вдъхновението на италиански публицист в "Лека нощ, София"
Снимка: Videoholicа

Премиерата на италианския филм, заснет в София с участието на актрисата от “Източни пиеси” Николина Янчева, актрисата от “Източни Пиеси” ще е по време на фестивала Videoholicа във Варна.

Прожекцията ще е на 1 август.

Документалният филм “Лека нощ, София” е на младия италиански публицист Леонардо Моро. Той решава да се запознае с актрисата, изиграла Ники във филма на Камен Калев и идва у нас. Първоначалната му идея е за интервю, но след първите няколко часа той заснема кадри и ги включва в проекта “Лека нощ, София”. Също както във филма на Камен Калев в “Лека нощ, София”, Николина Янчева отново играе себе си.

В главната роля на самотно момиче, случайно попаднало под светлините на нощна София е Лучия Телори, за която това е първо появяване пред камера като актриса.

“Лека нощ, София” е личен филм – посвещение, пишат организаторите на фестивала. Една импресия за любовта внезапната загуба и детските спомени. Заснет изцяло в София, той е колкото тъжен и мрачен, толкова светъл и вдъхновяващ, пресъздавайки неща от които всеки от нас се страхува и същевременно обича.

След фестивала филмът ще бъде представен в Германия, Италия, и Колумбия. Леонардо Моро е публицист, пише ревюта за филми и книги. Преди година създава свое собствено списание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари