"Хобит: Неочаквано пътешествие" с рекорден дебют за декември

Продукцията изпревари по успех и "Властелинът на пръстените"
Обновена: 17 дек 2012 11:22 | 17 дек 2012 11:22, Петя Славова
4
"Хобит: Неочаквано пътешествие" с рекорден дебют за декември
Кадър от "Хобитът: Неочаквано пътешествие". Снимка: Форум Филм

Филмът на Питър Джаксън "Хобит: Неочаквано пътешествие" постави рекорд през дебютния си уикенд в САЩ и Канада, като реализира приходи от продажбата на билети в размер на 84,77 милиона долара. С подобно постижение не може да се похвали нито една друга продукция в историята, съобщиха световните информационни агенции.

Приходите на триизмерния филм, първи от трилогията, която Джаксън снима по класическия роман на Толкин "Хобитът" от 1937 година, изпревариха досегашния рекорд на "Аз съм легенда" с Уил Смит, пише БТА. По време на декемврийския си дебют през 2007 г. той събра от продажбата на билети 77,2 милиона долара.

Постижението на "Хобит: Неочаквано пътешествие" е по-добро и от това на трите части от трилогията "Властелинът на пръстените", заснета също по Толкин от новозеландеца Питър Джаксън. Най-добрият резултат от поредицата за пръстените- този на "Завръщането на краля" бе 72,6 милиона долара през дебютния уикенд. А именно тази част донесе на Джаксън и компания 11 награди "Оскар".

"Хобит: Неочаквано пътешествие" обаче не спечели много ласкави оценки от страна на критиците. Той не бе номиниран за "Златен глобус", въпреки очакванията. Не бе посрещнато като кой знае какво постижение и това, че Джаксън използва за пръв път в историята технологията с 48 кадъра в секунда, вместо с традиционните 24. Някои дори се оплакаха, че получили от тях виене на свят и главоболие.

Режисьорът Питър Джаксън твърдо застана зад новата технология. Той каза, че тя е бъдещето на киното и прави 3D eфектите по-ярки и реалистични. Зрителите явно са му повярвали, тъй като по целия свят филмът, чиято световна премиера бе на 14 декември, събира 223 милиона долара приходи.

Премиерите на другите две продукции от трилогията "Хобит" са насрочени за декември 2013 г. и юли 2014 г. Филмите са финансирани от "Метро Голдуин майер" и от "Ню лайн синема" на "Уорнър брос". Според някои сумата за трите филма възлиза на 500 милиона долара.

На второ място този уикенд е анимацията "Възходът на пазителите", която спечели 7,4 милиона долара. Тя изпревари макар и с малко историчесата драма на Стивън Спилбърг "Линкълн".

Продукцията, в която Даниъл Дей-Луис изпълнява ролята на американския президент, е със 7,2 милиона долара приходи от продажбата на билети. Филмът за Джеймс Бонд "Скайфол" зае четвъртото място със 7 милиона долара. Следва лентата на Анг Лий "Животът на Пи" с 5 милиона долара

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Честно казано каквото и да ми бяха показали пак щеше да ме кефи, защото за мен най-невероятното не е самата история, която в сравнение с Властелинът е доста по-скучновата, а фактът, че имах възможност още веднъж, след близо 10 годишна пауза да навляза в тази най-невероятна и завладяваща вселена. 3 часа минават толкова неусетно, та чак ми се струват твърде малко. Нямам търпение за другите 2 филма, но същевременно ме обзема малка паника, че след тях едва ли отново ще видим нещо толкова епично.
2
0
 
13
 
! Отговори
цвети преди 11 години
Филмът е перфектен. Много приятно се изненадах, дори съм очарована. Радвам се че ще има оше два филма.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велик филм доста по добър от колко очаквах!!!