Биографичният филм за Стив Джобс - "посредствен и безинтересен"

Ащън Къчър в ролята на Стив Джобс отнесе тежки критики
Обновена: 15 авг 2013 14:32 | 15 авг 2013 14:27, Елка Василева
6
Биографичният филм за Стив Джобс - "посредствен и безинтересен"
Ащън Къчър се превъплъщава в образа на Стив Джобс. Снимка: БТА

Ден преди излизането на екран в САЩ на биографичната лента за съоснователя на "Епъл" Стив Джобс отзивите на критиците за филма и за изпълнителя на главната роля Ащън Къчър не са никак ласкави, съобщи Контактмюзик.

Критиката почти единодушно осъжда филма "Джобс" като "посредствен и безинтересен" и предлагащ "само бегъл намек за сложността на амбициите и емоциите на Стив Джобс".

Лентата, режисирана от Джошуа Майкъл Стърн, проследява възхода на Джобс от отпаднал от колежа студент до един от най-почитаните и креативни предприемачи на 20 век.

Критиците обаче не крият неудовлетворението си от филма, определяйки го като "мъчителен и безинтересен" (сп. "Слант), "незадълбочен" ("Сан Хосе мъркюри нюз"), "вял" ("Варайъти").

Превъплъщението на Ащън Къчър в образа на Стив Джобс също отнася тежки критики. Според Себастиан Догарт от в. "Дейли телеграф" играта на Къчър демонстрира "нищетата на уменията му като сериозен актьор".

Стив Джобс почина през 2011 г., след като загуби битката с рака на панкреаса. Съдейки по думите на критиците, ако съоснователят на "Епъл" беше жив, той нямаше да възприеме добре начина, по който е пресъздаден животът му. Курт Осенлунд от сп. "Слант" осъжда филма като "облекчаване върху гроба на човека, чиято история пресъздава". Джъстин Чанг от "Варайъти" е на мнение, че Стив Джобс би "презрял" лентата.

Сред критиците, възприели биографичния филм "Джобс" по-радушно, е Джъстин Лоу от "Холивуд рипортър". Лоу пише, че лентата "демонстрира почит към иновациите на една технологична икона, като същевременно успява да прикове вниманието на зрителя".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
mm преди 10 години
Не разбраха ли ? ... Ащън за Чарли не минава, камо ли за Джобс...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кътчър е перфектен за повърхностни роли, тук обаче ролята е много ,много неподходяща...Джобс е виновен!!!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
принципно да престанат да си мислят ,че от всяко нещо пари се правят
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя за нищо не става. Заради това бездарие не гледам и последният сезон на " двама мъже и половина" а старите колкото пъти ги пуснат по тв-то толкова пъти ги гледам и се сцепвам от смях.
2
4
 
1
 
! Отговори
дедо му преди 10 години
Не ставал за ***,ама е наследил на дедо си.Дет' са вика до колене.
1
0
 
17
 
! Отговори
на аштън баба му преди 10 години
Още ли немогат да разберат, че тоя актьор за *** за зеле нестава.