"Замръзналото кралство" превзе бокс офиса на Северна Америка

"Игрите на глада: Възпламеняване" остана на второ място
Обновена: 9 дек 2013 13:23 | 9 дек 2013 12:37,
0
"Замръзналото кралство" превзе бокс офиса на Северна Америка
Снимка: БТА

Филмът "Игрите на глада: Възпламеняване" отстъпи челната си позиция в бокс офис класацията в Северна Америка на анимацията "Замръзналото кралство" на "Дисни", съобщиха световните информационни агенции.

Мултипликационният филм по мотивите на приказката на Андерсен за Снежната кралица спечели през уикенда 31,6 милиона долара от продажбата на билети в САЩ и Канада. Общите постъпления от премиерата на лентата на 22 ноември досега възлизат на 134,3 милиона долара в Северна Америка и на 190 милиона долара по целия свят.

На второ място е "Игрите на глада: Възпламеняване". Лентата реализира през уикенда 27 милиона долара. Екранизацията на втората част на постапокалиптичната трилогия на Сюзън Колинс обаче остава лидер по общи приходи. От излизането си на екран досега филмът е донесъл на създателите си 336,7 милиона долара в Канада и САЩ и два пъти повече по света.

На трето позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд се нарежда дебютната лента "От пъкъла" ("Out of the Furnace") на режисьора Скот Купър, в която главните роли се изпълняват от Крисчън Бейл, Уилям Дефо, Зоуи Салдана и други. През премиерния си уикенд филмът е донесъл на създателите си 5,3 милиона долара.

Сред първите пет най-гледани филма в Северна Америка този уикенд са също "Тор: Светът на мрака" с 4,7 милиона долара (общо в Северна Америка 193,6 милиона долара от излизането си на екран, което му отрежда второто място след "Игрите на глада 2") и "Кой е баща ни?" с Винс Вон и Крис Прат с 3,8 милиона долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари