Звездите замезват с хайвер и омари на "Оскарите"

Актьорите ще вечерят писия на скара с пюре от карфиол
22 фев 2015 22:13, Екип на Bulgaria On Air
9
Звездите замезват с хайвер и омари на "Оскарите"
Снимка: Архив Reuters

Най-грандиозното събитие във филмовата индустрия – връчването на наградите "Оскар", няма как да мине без вечеря на също толкова високо ниво. Затова и след връчването на статуетките на кино академията се грижи третият най-добър майстор -кулинар в света. Този човек е приказно богат, но това не му пречи да върти черпака в кухнята на наградите Оскар. В буквалния смисъл.

Подготвеното от него меню включва 50 блюда. Ястията и напитките са за космически суми. 540 бутилки вино за 58 000 долара, шампанско за 87 000 долара, бели трюфели за 34 000 долара, пържоли за 25 000 долара и шоколад за 20 000 долара. Волфганг Пък и екипът му от близо 400 души създават меню-мечта за всеки чревоугодник.

"Тазгодишното меню отчасти е традиционно, отчасти модерно. Точно като филмовата индустрия. Има малко от старите неща, но леко сме го обновили. Направили сме го много вкусно. Включва писия на скара с пюре от карфиол и карамелизиран лимон и каперси. Или пък скариди в Хонконг стил, поднесени с малко чили, джинджифил, зелени лукчета с ориз. Имаме азиатско влияние, китайско влияние. Ще имаме и патица по пекински.", разказва Волфганг Пък.

Но нощта на Оскарите би била почти невъзможна без десерт.

"Имаме много класически аромати. Вкусен шоколад, бонбони. Имаме класическите бисквити с парченца шоколад, които всеки обича. Бих казала, че шоколадът винаги е фаворит.", допълва Дела Госет, главен сладкар на събитието.

Даже и някой актьор да си тръгне без статуетка от церемонията, със сигурност ще получи такава на пиршеството след събитието. Не каква да е, а шоколадова, посипана със златен прах.

На масата ще има 1 200 мъфина, 5 килограма хайвер, 600 омара, 1300 стриди, 8 100 чаши шампанско.

Сред най-предпочитаните коктейли са Гламур с твърд алкохол, сметанов ликьор, ванилия и канела и Пеницилин с уиски, лимонов и джинджифилов сок.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 9 години
....*** те не са виновни.Всичко е за отвличане на вниманието от истинските проблеми.Ос*раха цялата планета и хич не им пука на дебелите миризливи за*дници
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък искам - питон с хризантеми и морски лястовички по китатйски(и бърбън де).
3
0
 
6
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Да бе брат, ко толкова тръбят нашите медии за тези оскари. Все ми е тая кой филм ще вземе оскар и кой актьор.То не беше реклама, не беше чудо. Занимават хората с глупости а не отразяват какво става в народното събрание и как онези пак искат да ни заробят с някакъв дълг... Дайте д видим какво стана с тоя дълг, а не някакви си оскари умрели
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези с кинтите "замезват" а тъпите българета гУедат.
1
1
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
В рубриката "Още от Кино" горе вдясно се вижда какво ядат, и от какво положение!