Депардийо: Филмът за полка ще бъде близък до реалността

Актьорът разказва за проекта в Беларус
Обновена: 27 юли 2015 13:57 | 27 юли 2015 11:39, Петя Славова
1
Депардийо: Филмът за полка ще бъде близък до реалността
Снимка: архив, Reuters

Новият филм за легендарния авиационен полк "Нормандия-Неман", съвместно производство на Беларус, Русия и Франция, ще бъде максимално близък до реалните събития, заяви френският актьор Жерар Депардийо в интервю за телевизионния канал "Беларус 1", цитиран от агенция ТАСС.

"Работейки на проекта "Нормандия-Неман" ние ще се постараем да възстановим истината, реалната история на полка, изтъкна Депардийо. Ние подробно изучихме свидетелствата за събитията на всички участници, включително и мемоарите на генерал Де Гол".

Още по темата

Актьорът се отнесе негативно към опитите да бъде пренаписана и изкривена историята на Втората световна война."Това е просто израз на невежество на хората, които или не познават историята, или умишлено я преиначават!"

Депардийо посети Беларус, припомня БТА. В Минск той бе придружен и от продуцента на бъдещия проект, в който актьорът ще изиграе една от главните роли..

Полкът "Нормандия-Неман" беше сформиран по инициатива на генерал Шарл де Гол. В съответствие с договора, подписан през м. декември 1942 година, в Съветския съюз пристигат 72 френски доброволци - пилоти и механици. Предадени са им изтребители Як-1,Як-9 и Як-3. Отначало ескадрилата се е казвала "Нормандия", а през есента на 1944 година заради героизма в боевете при форсирането на река Неман е преобразувана в изтребителен полк с историческото си название.

По-рано Dnes.bg писа, че пред беларуска телевизия актьорът изкритикува родината си, заради това, че създава условия, при които хората да изпитват отвращение от работата си. В същото време похвали политиката на Лукашенко за борба с безработицата, при която тези, които не са на работа дълго време, им се налага да плащат глоба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депардийо - руснак.