Депардийо хока Франция, хвали Беларус

"Помощите за безработни превръщат французите в иждивенци"
27 юли 2015 08:05,
49
Депардийо хока Франция, хвали Беларус
Снимка: Reuters

Популярният френски киноактьор Жерар Депардийо смята, че днешните управляващи във Франция са превърнали републиката в "страна на иждивенци (зависими – бел. ред.)", защото създават условия, при които "работата предизвиква отвращение у хората", предаде ТАСС, цитирайки негово интервю по първи канал на Беларуската телевизия.

"Преди всичко вървеше добре, а сега е просто катастрофа, и то по-лоша, отколкото в Гърция", каза той.

Депардийо обаче похвали беларуския опит в борбата с безработицата. "Зная, че във Франция има милиони безработни, които живеят от социални помощи, затова те и не искат да работят, защото и така им дават пари. А при (президента на Беларус) Лукашенко от определен момент нататък тези хора трябва да плащат глоба, че не работят. И това е много правилно", каза актьорът. Според него "именно това е демокрация".

ТАСС припомня, че през април в Беларус влезе в сила декрет "За тунеядците", според който гражданите на Беларус, които не плащат данъци върху доходи повече от половин година, трябва да попълват хазната с по 240 долара всяка година. В противен случай им се налага административно наказание - глоба или задължителен труд.

Някои беларуски правозащитници смятат, че този декрет нарушава конституцията и международните договори, по които Беларус е страна.

Депардийо се изказа и много злъчно за френския президент Франсоа Оланд. Според него още с пристигането си на срещата в "нормандски формат" в Минск в началото на годината, първото нещо, което той попитал, било "кога ще сервират масата".

"Това е днешна Франция. Това е удивително и е истина, само че никой не говори за него", каза актьорът в интервюто си.

Той даде висока оценка на ролята на Лукашенко в уреждането на украинския конфликт и го нарече "забележителен президент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човека в Беларусия не можеш да видиш прасета в магазина хахахахахах
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42:1958 г. Защо?
25
1
 
2
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
Кога сте роден?.
24
7
 
14
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Анонимен 38:Вярно е, че има физика на *** и грубовато излъчване, но, все пак, Депардийо беше голям актьор, епоха във френското кино (друг въпрос е, че през тази епоха то не беше кой знае какво кино, но той имаше силни роли). Сега обаче, физически се е превърнал в тлъсто недоразумение, а поведението му е жалко. За пари. Тъжна история. Явно е загазил.
23
8
 
14
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Този е любимец на всичките ни путинофили и псевдолеви, а всъщност е крайно десен - бяга от данъци и плюе по социалните помощи в родината си. Това доказва менталните проблеми, от които страдат наште левичари
22
7
 
7
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Пенкилер-изчезва самА ти май си с мозъчно увреждане, щом слагаш един до друг Депардийо, Белмондо, Трентинян и Габен. Габен и Трентинян са други епохи във френското кино, Белмондо е екшън актьор, а Депардийо БЕШЕ голям актьор, но сега, за пари, е паднал много ниско - чак в Белорус.
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българинМи какъв кифладжия?! *** френски селянин - само за такива роли става.
20
10
 
10
 
! Отговори
българин преди 8 години
И този се изложи за пореден път като кифладжия. Много му тежали данъците във Франция, та затова бил готов да стане руски гражданин, ама там нещо не се получи, покрай санкциите май, та сега се *** в Белорус, явно от тях чака. А от актьор се е превърнал в ***.
19
11
 
4
 
! Отговори
българин преди 8 години
До сова 34:Тичай, да се включиш в производството на БеЛаз. Ама, да не вземеш да кривнеш към лошите САЩ, че на вас червените *** все натам ви гледат зъркелите и ви текат лигите.
18
0
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
Да имаш ама ги нямаш, защото си *** и некадърен
17
3
 
21
 
! Отговори
сова преди 8 години
Защо? Беларус е добре. Там не продадоха нито едно предприятия, частното е разрешено във всички области, стига да си конкурентно- способен на държавното. Там се произвеждат най големите самосвали в света БеЛаз. Западни фирми са поръчали с години напред такива самосвали. Сега са пуснали 450 тонен самосвал БеЛаз 75710 с два дизелови двигатели с мощност 4660 к.с. Новите трактори Беларус са конкуренти на най добрите в Европа.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арбайт махт фрай! Не понасям тази руска пионка, но в случая е прав
15
1
 
16
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
Социалните системи ще убият европейския запад - и това не е само "откритие" на актьора.
14
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18 го е написал - ако ще (по-добре) турско да стане, отколкото България да се ориентира на Изток. Това е идеята и целта на седераста.
13
6
 
14
 
! Отговори
dfg преди 8 години
С милиони в Беларус на всеки ще му е добре. Що не остена една година на помощи в Беларус пък после да говори.
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За бутилка водка този би продал и майка си!
11
10
 
32
 
! Отговори
тираДЖия преди 8 години
Мога да кажа едно-бил съм доста пъти в Беларус.Те са по-добре в живота си от някои европейски страни-членки на Е.С.Няма да споменавам нас и например балтийските държави-вече сме за смях и на Африка.Имам предвид наистина европейски държави-в Беларус всички работят,храната им е истинска,чисто и подредено-бос можеш да ходиш,няма престъпност,пътищата са супер,всичко си произвеждат,семейства с по 2-3-4 деца,спокойствие и сигурност-аз бих искал и България да е така.
10
3
 
3
 
! Отговори
JAN-POL преди 8 години
Nepriqten tip
9
9
 
24
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
***--и това ще стане..и там ще ходим,защото по данни на ООН,в САЩ умират 10 пъти повече новородени--отколкото в Беларус--така че,нормалните хора вече се замислят-дали да ходят в"прогресивният запад" или да отидат в нормална държава--без гей паради и Кончити...
8
1
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
До Анонимен--11 тъпчо--сравнява дърдавите и живота в тях--а не народите и манталитета им....кухи професоре...