Джуд Лоу с престъпна ярост в "Дом Хемингуей"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
10 ное 2015 11:16, Петя Славова
1
Джуд Лоу с престъпна ярост в "Дом Хемингуей"
Снимка: IMDB

За ролята си в Дом Хемингуей Джуд Лоу напълнява с 10-тина килограма. Героят му е престъпник, разбивач на сейфове, който владее занаята също толкова добре, колкото и умението да борави с изразните средства.

Ще запомните неговия дар слово още от първия кадър на филма, в който героя излива ода за мъжкото си достойнство.

Ще го чуете и докато разговаря с онзи, заради когото е лежал 12 години в затвора, а също и на гроба на починалата му съпруга. Единственият, с когото трудно общува, е неговата дъщеря.

Режисьорът Ричард Шепърд ни отвежда в света на престъпниците, където вирее жестокост, мръсни пари и наркотици. Дом Хемингуей е част от тази опорочена реалност, но ще ни се понрави с дребния детайл, че следва кодекса на престъпниците. Така да се каже притежава морал и не е изгубил човещината си. До такава степен, че остава без парите си, заради нея.

Шепърд държи особено на визуалната среда на филма, която онагледява емоциите на персонажите му. Портрет на яростна маймуна ще наблюдава мълчаливо звучния скандал между престъпници. Графити, изобразяващи знака на свободата, ще следват главния герой, докато той търси място под слънцето...

Сред плюсовете на "Дом Хемингуей" е и изпълнението на Демиан Бишир като негов верен приятел, съпътстващ героя на Лоу и в най-тегавите му моменти. Гледайте филма на 10 ноември от 20.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари