Диктаторският режим в Бирма в "Непокорната лейди"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
18 ное 2015 07:48, Петя Славова
0
Диктаторският режим в Бирма в "Непокорната лейди"
Снимка: IMDB

Тероризмът в Бирма, където диктаторският режим съвсем „спокойно“ се справя с разбунтували се студенти, като просто ги посича ще видим в „Непокорната лейди“.

Филмът е на Люк Бесон („Петият елемент“), който този път не обръща внимание толкова на зрелищата, а ни представя историческа драма за една от най-влиятелните жени в света - Аун Сан Су Чи(Мишел Йео).

Режисьорът поставя на преден план дилемата й - да живее със семейството си или да остане в родината си, тъй като от това зависят съдбите на много от нейните сънародници.

Героинята е особено интересна – носителка на Нобелова награда за мир. А филмът разказва за реални събития, които ще ни припомнят как през 1990 г. тя печели изборите в Бирма, но военните власти ги обявяват за невалидни и я поставят под домашен арест.

Изключително е актьорското присъствие и на Дейвид Тюлис – в ролята на нейн съпруг. Люк Бесон се отнася с уважение към персонажите си, като се опитва да стигне до вътрешния им свят, в който да видим сложните вълнения, които изживяват.

Гледайте „Непокорната лейди“ на 18 ноември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари