"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" поведе в САЩ

Филмът оглави бокс офиса
30 дек 2019 14:16, Петя Славова
11
"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" поведе в САЩ
Снимка: Форум филм

"Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" - деветият и последен епизод от култовата космическа сага, запази челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщава БТА, позовавайки се на световните агенции.

През последния уикенд на годината филмът, режисиран от Джей Джей Ейбрамс, е реализирал 72 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. Общите приходи от "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" в домашния бокс-офис възлизат на 362 милиона долара, а в международния - на 725 милиона долара.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема приключенският филм "Джуманджи: Следващо ниво" с 35,3 милиона долара, следван от "Малки жени" на режисьорката Грета Гъруиг с 16,5 милиона долара.
Челната петица в бокс-офиса се допълва от анимациите "Замръзналото кралство 2" и "Шпионски бъркотии".

Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 16,5 милиона долара и 13,2 милиона долара.

Анализаторите отчитат, че общите постъпления в северноамериканския бокс-офис през последния уикенд на годината възлизат на 200 милиона долара - повишение с 6,3 процента спрямо същия период през 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: САЩзрителибокс офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и какво като имаше сцена между жени ако не беше писано нямаше се забележи.Но да добре щеше да има и целувка между Фин и По между другото се говореше це щяло да има такава вероятност но очевидно са е замднили сцената с две жени.Това показва че лпбовта е навсякъде
9
2
 
3
 
! Отговори
Ъпстайн преди 4 години
Абсолютен лесбо-***. Няма нищо общо с Междузвездни войни
8
10
 
7
 
! Отговори
Гледал също филма преди 4 години
Това е един от най-добрите епизоди на Междузвездни войни. Всичко в него е изпипано - сюжет, ефекти, изпълнение, динамика, драма. Който не му харесва да не гледа. Който е фен ще го оцени.
7
2
 
8
 
! Отговори
Гледал филма преди 4 години
Голяма тъпня! В една от сцените има и целувка на л*****ки, което си беше напълно излишно! Направо ограбиха детството ми...
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демек, дисни правят като организаторите на концертите на Веско Маринов!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те измамниците от дисни си купуват половината билети в киносалоните в щатите и затова залите после са наполовина празни, ама иначе се отчита висока посещаемост и интерес.
4
2
 
7
 
! Отговори
Гошето преди 4 години
Някои критици наричат филма 'Възходът на...зомбитата'. Извинявам се за спойлъра.
3
2
 
8
 
! Отговори
Гошето преди 4 години
Дисни и ко. успяха да отвратят дори истинските фенове, които имат малко ум в главата и не се интересуват само от последните играчки и фланелки. Ако не бяха толкова глупави може да направят последната трилогия на ниво и да изкарат много повече.
2
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Едва ли ще е последния епизод.Кой коли крава която дава мляко
1
1
 
12
 
! Отговори
смок преди 4 години
Падението?