Ултрасите в Перник в "Нямаш място в нашия град"

Актьори няма, това са реални герои
22 сеп 2022 16:24, Росен Стойчев
19

Филмът "Нямаш място в нашия град" на режисьора Николай Стефанов ни пренася сред футболната агитка на "Миньор" (Перник). Лентата проследява обществените и лични кризи, за да покаже живота отвъд коравия външен вид и клишираните вицовe.
Още по темата

"Идеята дойде от мен, роден съм и съм израснал в Перник. Исках да направя филм за родния ми град и за хората там, който да бъде разказан през агитката на "Миньор" (Перник). Надявах се да погледна под повърхността на коравия пернишки образ и успях. Но това ще трябва да го кажат зрителите", каза режисьорът и оператор Николай Стефанов в студиото на "България сутрин".

"Екипът на терен се състои само от мен. Ако беше по-голям екипът, щеше да е по-трудно на хората да се отпуснат. Актьори няма, това са реални герои, филмът е изцяло документален. Отне време да изградим отношения, за да се случи филмът естествен. Успях да стигна до човешките истории на героите", сподели още той.

Ралица Големанова е продуцент и съсценарист на филма. Според нея най-голямото качество на филма е, че е филм-наблюдение.

"Създадохме го с идеята публиката сама да направи своите изводи за града и за героите. В сърцевината на нашия подход е да отидем отвъд клиширания образ", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Филмът вече е представен на 8 фестивала, състояла се е и фестивалната му премиера в София. За момента отзивите са доста добри - зрителите споделят, че харесват лентата, стана ясно от думите на двамата гости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3 - Зависи - мнго по-отворени са към бели емигранти, от неславянски и неирландски произход. За евреите още се спори, дали са бели или не и зависи от политическите насатроения.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много силни, ама синчетона прокурора колеше и бесеше там, а ултрасите не смееха да гъкнат. Искаме истински утлртраси, бре! Като му псине фаща пушката и тръгва! Не като вас ... аааа! кво е това!
7
2
 
5
 
! Отговори
Вибратор преди 1 година
Готин си е филма. Миньор са един от традиционните отбори в България
6
1
 
6
 
! Отговори
гсдх преди 1 година
На режисьора му е трудно да говори, ама и тия двамата водещи са наемани без конкурс на борсата явно...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пернишката майка е най-добрата майка на света, никога не бие детето. Облича му фанелка ЛЕВСКИ и го пуска другите да го бият говеедото.
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък един град....
3
7
 
5
 
! Отговори
няма такива филми преди 1 година
И какво означава "Нямаш място в нашия град". Фенклубовете на чорбарите и говедата в Перник са най-големите на юг от Владая. Говедата даже необезпокоявани си правиха шествие в центъра на града за 100 годишнината си.
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нямаш място в нашия град" - НОРМАЛНА РЕПЛИКА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ФИЛМИ ОПИСВАЩИ ЖИВОТА НА ИМИГРАНТИТЕ В САЩ.
1
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТО ПА ЕДИН ГРАД..