Станция Цариградско. Пътниците да напуснат влака!

През май пускат метроотсечката от Младост до булеварда
Обновена: 2 сеп 2011 09:44 | 1 сеп 2011 13:23,
91
Станция Цариградско. Пътниците да напуснат влака!
Снимка: Булфото

Метрото от "Младост 3" до бул. "Цариградско шосе" ще тръгне през май догодина, каза столичната кметица Йорданка Фандъкова, която инспектира строежа на подземната железница.

Участъкът представлява част от трасето жк "Младост" – жк "Дружба" – летище София.

Конструкцията в "Младост 3" е завършена напълно. Извършени са над 65% от довършителните работи, тунелите в целия участък са изцяло завършени и започва монтаж на електричество, ескалатори и асансьори.

Заедно с пускането на мотрисите ще бъде открит и големият буферен паркинг с 1300 места.

Фандъкова заяви, че през март или април 2012 г. ще започне изграждането на участъка от бул. "Цариградско шосе" до летището. Той е с дължина 5 км и по него има разположени четири метростанции.

От възможностите за финансиране зависи кога ще започне изграждането и на участъка на метрото към бизнес парка в жк "Младост". Този участък е с дължина 3,5 км и три метростанции.

След по-малко от две седмици приключват изцяло ремонтните дейности по бул. "Цариградско шосе" в района на Интерекспо център. Така движението ще бъде пуснато изцяло на 12 септември, обеща кметицата.

Фандъкова добави, че на 12 септември ще бъде пуснато и движението по бул. "Ломско шосе". През септември се очаква да бъде освободено движението на бул. "Черни връх" в района на хотел "Хемус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 12 години
а ти се напрягаш само в таолетната,,и по леко ще ти се напука мазния ***
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кифлата се напряга до спукване да спечели избора за кмет.
85
1
 
9
 
! Отговори
Попов преди 12 години
Еми какво да кажем. Браво. Инфраструктурата е най-ценното нещо. Пътища, ако няма, няма да видите туристи, няма да видите евтин превоз, наш или чужд. Ако го няма това метро, което има в момента, ще псувате, че карате в задръстване. И за тези, които незнаят, станцията при Експо центъра е на входа на града, в близост до не малък бизнес район и съвсем не е излишна. Можеби за тези, които не ходят в тази част на града е излишна, за мен частта междъ западен парк и люлин е излишна.. :)
84
5
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
всичко това ще стане ... когато метрото стигне до дружба. за момента стига до безсмислената станция на цариградско. където наземния транспорт е затруднен в момента само от строежа на същата.всичко изброено щеше да е вярно ако отваряха целия лъч а не само до там.
83
1
 
14
 
! Отговори
С. Стоев преди 12 години
Аз съм доволен, за клишираджийте ето доводите:1.Ще се свържат откъснати и трудно досптъпни части от "Младост" и "Дружба" 2.Ще се намалят безкрайните задръствания в час пик в "Младост"3.Ще се облекчи трафика,ще се редуцира наземния градския транспорт.Да не говорим как ще се свърше "Дружба" , която сега е по-откъсната от някои други крайни квартали.Въздуха ще се промени още към по-чист.А ако се увеличат таксите за синя зона ще заработи новия паркинг до "Метро" и ще се освободят мн. тротоари
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой точно трафик ще се облекчи? стига сте говорели наизуст.полза от тая част на етрото ще има когато се върже и дружба.
81
5
 
7
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Така ще се намали трафика! Браво. Поредното брилянтно решение на Фандъкова!
80
0
 
12
 
! Отговори
Милена преди 12 години
Определено тази станция ще е от голяма полза, все пак в този район работят доста хора!
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, движението драстично ще се облекчи!
78
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само че тази станция на цариградско е безсмислена - никой не живее наоколо, само ще пълни моловете и бизнес сградите там - ясно кой какво си е поръчал.мега паркинги - супер, хората от провинцията, идвайки по магистралата, ще си оставят колите там и ще влизат в софия с метро муахахаха или може би хората от младост и дружба ще ходят с кола до метрото
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
освен това, 1/4 от българите живеят в софия, а 1/3 от тях работят там, така че е ясно къде ще са приоритетите за нови проекти.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей, разбирачи, нито държавата, нито общината ги има тези пари, за да ги дава за метро. за тази цел си има целево субсидиране - измислено за подпомагане на инфраструктурни проекти - да сте чували за еврофондове случайно? тези пари са дадени единствено и само за това метро, така че който и да иска да му оправят задния двор с тях или да му купят баничка, че бил гладен, ще чака.Кандидатствайте с проект, вземете субсидии - и си ги ползвайте, стига гледахте в чуждите канчета, а лъснете вашите
75
1
 
12
 
! Отговори
за 69тия преди 12 години
Слушай сега плиткоумни селянино-бюджета на Столична община е само на София и не идва от държавата-поинтересувай се малко като си седнал да плямпаш. А иначе ако се налага всички българи ще плащат,София е центъра на България и самият ти сигурно търкаш обувчици по "софето" редовно! Скоро цял Студентски град ще се вози с метрото,а там софиянци не живеят. По твоята логика ще трябва да ги таксуваме двоен билет,защото за метрото са плащали с данъците си само жителите на София!
74
2
 
8
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
..."Всичко, което е далеч от морето, е провинция" -Казал Хемингуей,който освен добър писател бил и завистлив провинциалист ;)
73
0
 
5
 
! Отговори
neo преди 12 години
Бравоооо, ще ходя на работа с метрооо!!!
72
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Съвсем случайно,Дали държавата ги дава тези пари или Столична община-няма разлика. Тя получава пари от бюджета и събира също данъци. Простотии ,колко много е направил Бойко , дори и не ги чета. Да никой не направи нищо за тези 20 години, точно защото през цялото това време ни управ;яваха комунисти , между впрочем и такива като Бойко, но наистина съм изумен колко много антикомунистисе пръкнаха наполедък. Не си ли се замислял защо 99% се пишат АНОНИМНИ във форумите? Страх, приятелю,страх.
71
4
 
22
 
! Отговори
master преди 12 години
откъдето и да го погледнем, това е най-ефективното управление до сега, безспорно с много добър PR.
70
6
 
27
 
! Отговори
NA преди 12 години
Ето гонят си срокове и си вършат работата, това са професионалисти.
69
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко, което е далеч от морето, е провинция
68
0
 
6
 
! Отговори
Joey преди 12 години
До кино "Арена" в Младост 4 има изградена метростанция от доста време.Щях да взимам офис под наем в Бизнес Центъра на Хюндай и ми казаха, че до две години ще се стига с метро. Вече мина година и половина :D