Къде ще гласуват пациентите в София

"Тъмна стаичка" няма да има в "Майчин дом" и Инфекциозна болница
Обновена: 21 окт 2011 13:23 | 21 окт 2011 13:23,
1
Къде ще гласуват пациентите в София
Снимка: Архив Булфото

Изборната секция, където пациентите на Пирогов ще могат да гласуват на 23 октомври, ще бъде разположена в рапортната зала на клиниките по травматология – на 3-тия етаж на административната сграда.

В кметските избори имат право да участват само пациенти от столицата, а в президентските – и тези от провинцията.

До момента желание за участие в изборите за президент са заявили 42 пациенти, а за кмет на София – 15.

Размерите на „тъмната стаичка" са съобразени с възможностите тя да бъде използвана от пациенти на инвалидни колички и носилки, уточняват от Пирогов.

Пациентите, които постъпят в клиниката днес и в събота и искат да гласуват, ще бъдат добавени допълнително в избирателните списъци. Правилата важат за всички болници в столицата.

Във Военномедицинска академия над 1500 пациенти и медицински персонал ще упражнят правото си на глас в неделния изборен ден, каза за БТА началникът ген. Стоян Тонев.

В болница "Св. Анна" в момента се прави организацията за гласуването. До момента 60 пациенти там са заявили желание да гласуват за президент и близо 40 – за кмет, съобщи директорът Димитър Димитров.

В болница "Царица Йоана – ИСУЛ" до обяд трябва да е готов списъкът на желаещите да гласуват.

В Александровска болница ще има 4 урни, като близо 120 пациенти са изявили желание да гласуват по данни от лечебното заведение.

В болницата за активно лечение по неврология и психиатрия "Св. Наум" също ще има урна за гласоподавателите, като се очаква да гласуват 200 пациенти, съобщи директорът на лечебното заведение проф. Иван Миланов.

В АГ болниците "Шейново" и "Св. София" списъците с броя на гласоподавателите също са готови и навреме ще бъдат предадени на общината, увериха от лечебните заведения.

В "Майчин дом" най-вероятно няма да има урна, тъй като желаещите да гласуват са по-малко от 20, съобщиха от АГ болницата.

Урна за гласоподаватели няма да има и в Инфекциозна болница, тъй като към момента повечето от пациентите там са деца, а останалите не са проявили желание да гласуват в неделя, казаха от лечебното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мен ми е по-интересно дали ще има желаещи да гласуват в Карлуково и на 4-ти километър. :-))