Празниците пред малкия екран

На романтична и семейна вълна ще ни настройват телевизиите
24 дек 2013 11:29, Петя Славова
8
Празниците пред малкия екран
Снимка: Александра филмс

Впечатляваща селекция от концерти на български и световни знаменитости, филмови класики, детски истории, романтични емоции и по-малко екшън е подбрал малкият екран за коледните и новогодишни празници.

За уюта в празничните дни ще допринесе и подбора от семейни филми. БНТ1 ще се включи с „Коледна приказка”, „Коледна размяна”, „Щастлива Коледа”, „Семейна ваканция”, „Коледни недоразумения”. В коледната нощ БНТ 2 предлага една комедия за цялото семейство - „Видях мама да целува Дядо Коледа”.

Вечерта на Коледа от  20.00 часа Джо Рот ще ни разкрие какво е „Да пропуснеш Коледа“. Какво е пък „Да преживееш Коледа“ ще може да разберем ден по-рано от 16.15 часа по Нова тв. Комедията на Майк Мичъл е с участието на Бен Афлек, Джеймс Гандолфин, Кристина Апългейт и др.

 

Празниците пред малкия екран
Кадър от "Да преживееш Коледа". Снимка: Dream Works

През празничните дни няма да ни се размине и без класики като „Сам в къщи“ и „Бебето беглец“, подбрани от bTV. Отново на същия канал, за доброто ни настроение ще се погрижи и Бен Стилър, който на 29 декември ще ни покаже рисковете, ако изкараш една „Нощ в музея“. Филмът е от 20.00 часа. В последния ден преди Нова година bTV ни кани от 12.30 часа да видим комедията на Джон Фавро „Елф“.

Филмовата празнична селекция ще ни припомни и различни екранизации на известния роман на Джеймс Матю Бари „Питър Пан“. От 16.30 часа на 1 януари Стивън Спилбърг ще ни предложи своята известна версия с порасналия герой в „Хук“, а по Коледа – на 24 и 25 декември от 22.00 часа ще може да прелетим из „Небивалата земя“ по Нова тв. Английският приключенски филм на Ник Уилинг е с Кийра Найтли, Шарлот Аткинсън и др. Сюжетът на филма разказва за предисторията на „Питър Пан”. Рис Айфънс играе Джими Хук, Чарли Роу влиза в ролята на Питър Пан, а номинираният за Оскар Боб Хоскинс се завръща към героя си Смий от „Хук” на Стивън Спилбърг.

Няма да липсват и романтични истории по празниците. Селена Гомес ще ни отведе в „Монте Карло“ на 26 декември от 13.50 часа.Три красиви британки прекарват ваканцията си в Париж. Неусетно обаче се озовават в Монте Карло, след като в лоби бара на изискан хотел едната от тях е объркана с богата наследница. Сред актьорския състав откриваме Анди Макдауъл, поп звездата Селена Гомес, Кейти Касиди и Кори Монтейт.

В света на любовта ще ни отведат Оуен Уилсън, Мат Дилън и Кейт Хъдсън в „Аз ти и Дюпри“ по Нова тв. Сандра Бълок и Хю Грант ще си дадат „Срок за влюбване“ от 20.00 часа в романтичната комедия на режисьора Марк Лоурънс на 29 декември по bTV. 

Празниците пред малкия екран
Кадър от "Срок за влюбване". Снимка: Warner Bros

От 22.30 часа пък може да видим „Проблясък“ с Майкъл Дъглас и Мелани Грифит. 30 декември от 20.00 часа е запазена за „Сватбата на най-добрия ми приятел“ с Джулия Робъртс. На 31 декември големите вериги книжарници ще кръстосат шпаги с малките магазини за книги, където Мег Райън и Том Ханкс трепетно ще чакат съобщението „Имате поща“.

По празниците няма да бъдат пренебрегнати и филмови класики.Зрителите на БНТ1 ще се насладят и на „Джейн Еър”, „Панаир на Суетата”, „Големите надежди”, „Магьосникът от Оз”и „Лавина”.  Ценителите на доброто кино ще имат удоволствието да гледат в първия ден от новата година продукцията на Уди Алън „Ще срещнеш висок, тъмнокос непознат”. За Коледните празници и БНТ 2 е подготвила разнообразна филмова програма. На 24 и 25 декември зрителите ще могат да гледат двете серии на отличения със „Златен глобус” телевизионен филм „Хайди”. На Бъдни вечер БНТ2 ще излъчи музикалната драма с Кевин Спейси „Отвъд морето”.

Още два стойностни филма намират място в празничната програма на телевизията - киношедьовърът „Амадеус” и „Къщата на духовете” с истинско актьорско съзвездие начело с Мерил Стрийп, Джереми Айрънс и Антонио Бандерас.

Празниците пред малкия екран
Кадър от "Амадеус". Снимка: Warner Bros

БНТ Свят припомня телевизионните постановки „Големанов” - на 23 декември и „Криворазбраната цивилизация” - на 25 декември. Любимият български филм „Дами канят” ще бъде излъчен на 30 декември.

За малките зрители bTV е заредила трите части на „Волният Уили“. Приятелството между човека и делфина може да видим от 24 декември в три поредни дни от 14.30 часа. На същия канал ще ни разсмеят за пореден път животните от „Ледена епоха: Разтопяването“.

Празниците пред малкия екран
Кадър от "Ледена епоха: Разтопяване". Снимка: Александра филмс

Трите части на детския „Алвин и чипоносковците“ ще забавляват хлапетата по обяд към 12.00 часа.

Малко ще са филмите, които да създават напрежение. Сред тях е „Ромео трябва да умре“ с Джет Ли, който ще се излъчва на 27 декември от 20.00 часа по bTV.

Не са за пренебрегване и музикалните събития през празничните дни. Музикалният маратон стартира по БНТ1 с юбилейния концерт на любимата на няколко поколения група „Сигнал”, както и със съвместния концерт на Орлин Павлов, Хилда Казасян и Брас бенд. 24 и 26 декември са запазени за двете части на спектакъла „Болярите на танца” на фолклорния ансамбъл „Чинари”. На Бъдни вечер, когато семействата се събират около празничната трапеза, БНТ1 ще излъчи концертите на легендарния Елтън Джон и британската звезда Роби Уилямс. Зрителите ще се насладят и на юбилейния спектакъл на Йорданка Христова „Влюбена в живота”.

В деня на Рождество Христово Българската национална телевизия и Българското национално радио обединяват своите усилия и предлагат на меломаните Коледно музикално матине.

Симфоничният оркестър на БНР с диригент Емил Табаков, Детският радиохор и перкусионистите от Националното музикално училище „Любомир Пипков” ще изпълнят класическите и много популярни произведения „Радост за света” от Хендел, „Коледна песен” от Адолф Адам , „Приспивна песен” от Шуберт, Детска симфония от Хайдн. Концертът ще бъде излъчен пряко от 11.00 часа на 25 декември по БНТ2, БНТ Свят и програма "Христо Ботев" на БНР.

На Рождество в ефира на БНТ1 ще прозвучи традиционният концерт „Коледни звезди” с участието на Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Васил Петров и др. Програмата за 25 декември включва още благотворителния концерт на Графа и Уницеф „Заедно за децата на България”, както и вълнуващата музика на Ерик Клептън.

Виртуозният Карлос Сантана ще зарадва зрителите на 27 декември. От 19.00 часа на 29 декември БНТ1 ще излъчи на живо новогодишния концерт на Софийската филхармония, а часът след полунощ е запазен за джаз сензацията Каро Емералд. Красивият спектакъл на Нешка Робева „Кармен от Факултето” ще бъде показан на 30 януари от 18:30 часа.
Концерт на Роби Уилямс – 24 декември от 12.30 по bTV. Ден по-късно по същото време почитателите на Веселин Маринов може да се насладят на хитовете му.

30 декември в полунощ може да видим отново група Сигнал и техния юбилеен концерт. 1 януари сутринта ще ни посрещне концерт на Борис Карадимчев. На Коледа от 20.00 часа по Нова тв ще може да видим благотворителеното музикално събитие„Българската Коледа“.

Някои от най-големите виртуози на танца ще покажат своите умения в специалните Коледни и Новогодишни гала концерти на лед. Може да им се насладим по телевизия България он ер .

Под музиката на Вивалди, Аеросмит, Лейди Гага, Анестейша, Джъстин Тимбърлейк и още много любима музика, ще танцуват имена от величината на Екатерина Боброва и Дмитрий Соловьов, Лаура Леписто и Брайън Бойтано.

Кои са най-значимите събития на 2013 година, с какво промениха живота ни, анализът ще направят на 30 декември от 20.30 часа, Доника Ризова, Владимир Сиркаров, Кузман Илиев и Аспарух Йорданов. Специалното издание на Светът лайф не просто анализира отиващата си година, но прогнозира настъпващата 2014 година.

На 31 декември, от 21.30 часа, телевизия България он ер ще излъчи авторския музикален документален филм Празник с Рики е Повери.

По БНТ ще видим и празничния концерт-спектакъл „Сцена под звездите” на площад „Княз Александър І”, с който ще бъде посрещната 2014-та година. Празничното шоу ще започне на 31 декември в 22.30 ч. и ще продължи до 01.50 часа на 1 януари. Ролята на домакини е поверена на водещата от БНТ Боряна Каменова и актьора Любомир Ковачев. Звезден блясък, ритъм и емоция на празника ще дадат Фондацията, дует Ритон, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение - Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет „Веда Джуниър”.

Няма да липсват впечатляваща празнична заря, светлинни ефекти, перфектен звук, покриващ целия площад, и още много изненади. Навръх Нова година зрителите на БНТ1 ще видят още изпълненията на световноизвестния Теодосий Спасов и Селин Дион. На 1-ви януари ще бъдат излъчени концертите на Виенската филхармония и Дюран Дюран, а на 3-ти – новогодишният концерт на Софийската опера и спектакълът, с участието на Силвия Кацарова и приятели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименпоредната тъпня по бг програмите.то пари трябва за нещо свестно Да тази година установих, че пак дават тейк дет да си ги преговоря. Аз исках да гледам цепелин ама забравих по коя бяха. Те пък ги дали за 30 минути а гърмяха цяла седмица преди това
6
0
 
0
 
! Отговори
жоро преди 10 години
До 1цял ден се трепах да извинявам отсъствията си в кухнята цяла година и по тв седем видях гола мадама и ми стана добре. И аз ще заложа на голите мацки и на нета.
5
1
 
4
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
До kapo 3Всяка година едно и също, в България го няма коледния дух, а духът на мизерията изписан по лицата на хората. На мен Евил ейнджъл по ми се нравят, в тоя смисъл
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредната тъпня по бг програмите.то пари трябва за нещо свестно
3
3
 
13
 
! Отговори
kapo преди 10 години
20 години едно и също - "По Коледа стават чудеса", "Синът на Дядо Коледа", "Майката на дядо Коледа", "Жената на дядо Коледа", "Бабата на дядо Коледа"...и т.н. ...аз пък ще си сваля...нещо коледно от...Brazzers...
2
2
 
8
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
Аз ще гледам Елтън Джон и Веско Маринов. И двамата са много подходящи за празници. Въпреки че подиграват Веско, той има смислени мелодични песни със фолклорни и естрадни мотиви, написани от Тончо Русев - изконно български по душа.
1
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 10 години
Аз пък ще гледам голи мацки в нета.