44 нови случая на коронавирус в Китай и нови 27 жертви

Молдова и Парагвай съобщиха за първи случаи на заразени
8 мар 2020 08:38, Ния Христова
8
44 нови случая на коронавирус в Китай и нови 27 жертви
Снимка: БГНЕС
През вчерашния ден в Китай са открити 44 нови случая на заразяване с коронавирус, което е спад в сравнение с 99-те случая от предишния ден, съобщава bTV. До края на вчерашния ден общият брой на заразените достигна 80 695. Властите съобщиха за 27 нови смъртни случая, спрямо 28 предишния ден. 
 
Всички загинали са живеели в провинция Хубей, която е епицентър на епидемията. 3097 души са загинали до този момент в Китай. 
 
Южна Корея съобщи за 93 нови случая на заразяване вчера. Броят на заразените в страната достигна 7134. Броят е по-малко от този от предишния ден, но здравните власти уточняват, че броят може да се промени след обработването на нови тестове. 
 
Вчера беше регистриран и първи случай на коронавирус в Парагвай
 
64-годишен мъж от Буенос Айрес е първата жертва на коронавирусa Латинска Америка. Три дни след завръщането си от Италия на 28 февруари мъжът се почувствал зле. Той страдал от диaбет, високо кръвно, хроничен бронхит и нарушения в работата на бъбреците. 
 
В Молдова беше регистриран първи случай на заразен от вируса. 48-годишна жена е пристигнала в Кишинев от италианския град Болоня. Тя веднага е била приета в болница, тъй като страда от диабед, затлъстяване от втора степен и високо кръвно. Състоянието й се оценява като тежко. 
 
Жената е приета с висока температура, кашлица и остра дихателна недостатъчност. От Молдовското министерство на здравеопазването призовават всички пътували със същия самолет да останат по домовете си и да се свържат със семейния им лекар. 
 
147 на заразяване с коронавирус е броят на случаите в Норвегия. Вчера бяха потвърдени нове 34 случая. Всички заразени са поставени под карантина. 
 
Във Велкобритания броят на заразените достигна 209 души. До този момент двама а починалите пациенти. Повечето случаи са в Англия. В Ирландия са регистрирани 7 случая, в Шотландия - 16, а в Уелс - два. 
 
Андрю Куомо, гебернатор на щата Ню Йорк, обяви извънредно положение заради коронавируса. 7 души са заразените в щата до този момент. Те се намират в областта Уестчестър. Извънредно положение е обявено и в щатите Калифорния, Мериленд, Юта и Вашингтон. 
 
Над половината американски щати съобщават за наличие на заразени с коронавируса. Броят на жертвите в страната достигна 19, след като във Вашингтон починаха още двама души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Госпожице Ния, от корона вирус не се загива. Загива се на война, от катастрофа, при нещастен случай, убийство и т.н. От корона вирус човек не може да загине, евентуално може да почине или умре.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
липсата на дисциплина и интелектуалната инвалидност на управляващите са взаимно свързани. От 2-3 седмици се знае, че в Италия има заразени, ама не - не се спреха да пътуват т.н. ***, само и само да пуснат снимка у фейса.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27 от 44?! нали смъртността беше 3 процента????
3
4
 
0
 
! Отговори
ПроСото преди 4 години
Страх ли вие бе , !Така ще си умрете от страх , не от вирус !
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледни на снимката как се борят китайците. А не бг-капацитети да ми говорят за липса на дисциплина у българските граждани.
1
12
 
4
 
! Отговори
Голямо рокадо преди 4 години
Ауууууу, тази новина ме накара да изпия двойна доза "Преместин форте" осем капки "Крачолекс акут" и четири таблетки "Презкурин макс".