Чехия под карантина от днес

Тя ще важи най-малко до 24 март
16 мар 2020 07:10, Александър Попов
6
Чехия под карантина от днес
Снимка: БГНЕС
Чешкото правителство реши да въведе от днес общонационална карантина, която ще продължи до 24 март, съобщи премиерът Андрей Бабиш.
 
Съгласно новите по-строги мерки хората ще могат да излизат от домовете си единствено за работа, покупки и други необходими действия.
 
"Взехме решение да ограничим свободното движение на гражданите, за да попречим на разпространението на коронавируса" в Чехия, заяви Бабиш. Той добави, че правителството препоръчва тези, които могат, да работят от домовете си или да си вземат отпуск.
 
В Чехия са потвърдени 293 случая на коронавирус, в страната няма смъртен случай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Само можем да ги поздрави, чехите имат отговорно правителство.... В Чехия са потвърдени - 293- случая на коронавирус, в страната няма смъртен случай.В нас случаите са 51!! А смъртните случаи са "благодарение" на акъла на българите - чакали да се свари боба и чак тогава!
4
3
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Правителството си е правителство навсякъде-въвежда карантина и трябва да се изпълнява.Проблема е в манталитета на хората ,тук той е на принципа,,ОН ЧЕ МИ КАЖЕ" и всеки си прави каквото иска.До всеки не може да се постави полицай,а просто трябва да се съобразява с обстановката......Погледни в сайтовете,колко много сте дървените философи. И то основно от 16 до 40 годишните.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тези се подчиниха на ББудиста, който преди седмица заповяда "Затваряйте всичко!"
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига чели глупости.Киро Гела иска да бачкаме.Всички на плантацията.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само може да ги поздравим чехите, имат си отговорно правителство за разлика от нас. Тука цари пълен хаос, само на думи приеха мерки но бизнеса си прави каквото иска. Много работят без всякакъв смисъл и излагат на риск своите служители.