Богатите бягат, плащат по $150 000 за място в самолетите... Но няма!

Авиокомпании отказват частни полети заради коронавируса
18 мар 2020 20:31, Анисия Иванова
65
Богатите бягат, плащат по $150 000 за място в самолетите... Но няма!
Снимка: Pixabay

Операторите на частни самолети започнаха да отпращат богатите си клиенти, след като свързаните с коронавирусната пандемия ограничения засегнаха способността им да оперират, пише Bloomberg. Междувременно обаче нараства броят на желаещите да платят 150 хил. долара за място на техните бордове.

"Запитванията за международни полети на частни самолети се увеличиха с девет пъти", заяви основателят на базираната в Ню Делхи JetSetGo Каника Текривал, тъй като хората с огромни финансови възможности се опитват да избягат от горещите точки на пандемията.

Един от клиентите на компанията, индийски магнат, е опитал да запази частен полет за него и семейството му от Лондон до Ню Делхи миналия уикенд. Това обаче се оказало невъзможно за изпълнение заради внезапна заповед за преустановяване на полетите.

По-късно Индия обяви забрана за пътуванията от Европа и Великобритания, което потенциално остави магната в Лондон за неопределено време.

“Правилата се променят на всеки половин час”, заяви Текривал в понеделник, като отказа да посочи името на магната.

“Никой не знае кой какво променя, някои страни изведнъж започнаха да не позволяват пилотите да са от дадени държави, някои страни не позволяват самолетите да са от определени места”, обяснява тя.

Пандемията, която взе над 7000 жертви, и зарази около 174 хил. души, изправя авиационната индустрия пред безпрецедентна криза, която според базирания в Сидни CAPA Centre for Aviation, може да доведе повечето от компаниите в сектора до банкрут до края на май.

Индустрията за частни самолети също е засегната от случващото се, въпреки че все повече хора търсят услугите ѝ, включително много американци в Европа.

„Всеки ден излиза нова директива или съвет“, казва Раджан Мехра, който ръководи Club One Air. Той добавя, че за момента туризмът е замразен, а хората от компаниите не пътуват, освен ако не им се наложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
50
 
! Отговори
Гретхен преди 4 години
Видяхте ли как бързо-бързо намалихте вредните емисии??? А ????Не можело ли?!
31
0
 
29
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Богатите също бягат.
30
8
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Истинските БОГати отдавна са в подземните градове. Останалите които имат много пари и си мислят че са богати са просто измамени камилчета !
29
0
 
19
 
! Отговори
К`ви богати бе? преди 4 години
Нали ва богатите им прислужват средно богани, да не кажем бедни, нали...При днешните транспорстни комуникации всички ще го хапнем равномерно. Друг е въпросът, че това не е чума. Не е и Испанския грип. Та и да го хванете няма да е толкова страшно, койлкото си представяте. Ще го отнесат възрастните ни родители, баби и дядовци.Което, с оглед на акълът ни, май ще е по-лошо...
28
1
 
4
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Това просто Просо се опитало да каже нещо
27
0
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
тези богатите които могат да си позволят 150 000 за полет би трябвало да могат да управляват самолет сами ако личния им пилот на личния им самолет откаже полет
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мдаааа..чумата с корона е и за милиардерите
25
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
иначе,ако требе да сме сериозни,ЦЕНАТА НЕ може да падне под НУЛА !Тогава няма да е ЦЕНА,а..просто ПОДАЯНИЕ,..ДАРЕНИЕ,което няма как да се случи и то особено в ПАЯЖИНАТА на петролните ДАЛАВЕРИ,заради които се водят войни и биват избивани милиони....Но със сигурност цените на суровия петрол спадат..Видно от.."цените на суровия петрол"
24
0
 
7
 
! Отговори
Фейк нез преди 4 години
набират сили
23
0
 
30
 
! Отговори
supata преди 4 години
Цеите у нас не падат или нищожно падат когато има спад на цените в останалата част на планетата, иначе първи се покачват, мигновено когато има повишение на цените
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоДобре ли сте?
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам тоя надрусан холандец лво е казал ама катайците казаха че имуните или поне траен нема.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видях на снимки от ню йорк- пред болницата е направена голяма палатка. Може би и при нас ще е добре съмнителните случаи да минават първо през такова нещо, а не да се мятат в болницата. На тях също им свършват маските и служители от администрацията правят импровизирани маски от канцеларски материали- не знам какво се получава от тях
19
1
 
22
 
! Отговори
Шматка преди 4 години
Ние сме шматки според гадовете,които ни управляват!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До15Не мога да отговоря.Само цитирам думите на холандския премиер.
17
3
 
20
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 4 години
Петрола падна на 25 $ /Барел.Цена..пак 2 лева.Помня 2006 г. Нафтата беше 1.03лв...ама го нямаше тоз Акциз
16
3
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До първо в днес бге,ама въпрос!..Спазвайки традицията,цените ще се вдигнат с десетина процента,заради..."пандемията с корона вируса"..И "солидарното" поемане на "негативите" от нея....Това е "България",драги !ТИКВОГРОБАРСКА "България"!!!
15
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
хм.....Дано да успея да си го спомня по-точно..:-Та в Една Книга /НЕ Библията/ пишело,че ще дойде време,когато от чешмите ще потече злато вместо вода...Хората ще търсят водата за да утолят жаждата си,но нея /водата/ просто нема да я има,защото ВСИЧКО в света ще се обърне в злато......та така с милиардерите...А да не говорим за "босяците"..
14
4
 
17
 
! Отговори
първо в днес бг преди 4 години
Според Фокс бизнес, цената на петрола може да падне под НУЛА (0) долара за барел, поради презасищане на пазара. Ще съм любопитен да видя какви биха били тогава цените у нас.
13
4
 
18
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
аз не мога да разбера защо всички политици говорят за имунитет, а СЗО казва като ги питат, че не е ясно колко време след като си преболедувал имаш имунитет, т.е. че може да е само няколко седмици, а не дългосрочен - никой не знае отговора на тоя въпрос в момента, защото всички преболедували са само на няколко седмици от както са преболедували. Та какво правим, ако имунитета не е дългосрочен, а краткосрочен? Същото с ваксина-ако не можем да изградим дъргосрочен имунитет, как ваксина би работила?