Обрат: Великобритания предприе нови мерки за борба с COVID-19

Властите се отказаха от идеята за колективен имунитет
20 мар 2020 22:20, Нели Христова
92
Обрат: Великобритания предприе нови мерки за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС

В последните три дни Великобритания промени драстично подхода си към борбата с коронавируса. Какво става в страната се следи внимателно от всички, защото първоначално подходът беше радикален спрямо останалия свят – никакви ограничания, за да се разболеят максимално много хора и така да се изгради колективен имунитет, пишат от NOVA.

Британците продължиха да ходят на работа. Нямаше предписание за затварянето на търговските обекти или освобождаването на служители. Медицинските инспектори казаха, че има 4 етапа на развитие на кризата - задържане, отлагане, изследване и успокояване. "Няма нужда да идентифицираме всеки отделен случай. Свърши и фазата на масовото тестване", каза Крис Уити, главен медицински съветник на Великобритания.

Тонът беше приповдигнат и от Борис Джонсън. Премиерът показа на британците как да си мият ръцете и заяви, че е наясно че ще има труден период. Но страната нямало да прави годишен бюджет съобразен с коронавируса. "Не забравяйте, че пред Великобритания има страхотни възможности. Икономическият ръст е нисък на много места по света. Значи има потенциал нашата страна да направи инвестиции, които да работят в наша полза дълги години", каза британският премиер.

Още миналата седмица във Великобритания имаше въпроси дали това е правилната тактика. Пред Даунинг стрийт 10 имаше дори протест. Събраха се хора, облечени в защитни облекла, които настояваха, че правителството подценява заплахата.

 Какво е накарало официален Лондон да смени стратегията? Според публикации в Си Ен Ен и други западни медии - този доклад на водещи учени, поръчан от един от престижните колежи във Великобритания. Докладът е от 16-ти март, изготвен от над 30 медици от цял свят. Заключението им е шокиращо - ако Великобритания не направи нищо за борба с коронавируса, ще умрат 250 хиляди британци. За Съединените щати прогнозата е между 1 милион и 100 хиляди и 1 милион и 200 хиляди смъртни случаи. "Значително ще разширим тестването за болестта, докато достигнем 25 хиляди теста на ден. Ще разгърнем масирана информационна кампания ,за да могат хората да получат всичката информация, от която се нуждаят“, коментира Борис Джонсън.

Така на 18 март тойобяви че днес, 20-ти март ще затворят училищата. 9 милиона деца ще си останат вкъщи. Спряха да работят музеи и магазини. Затворени са и много метростанции. Кралицата напусна столицата и отиде в Уиндзор. 65 хиляди пенсионирани лекари и медицински сестри бяха помолени да се върнат на работа, за да помогнат за борбата с кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
Раз два преди 4 години
От това миене на ръце , доста хора си заминаха !
70
4
 
4
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Борката е като болен от алцхаймер в публичен дом! Постоянно се чуди, че са го натаковали и не иска да си плати :-)
69
4
 
5
 
! Отговори
ЗАГАДКА преди 4 години
Ингилизите за броени дни излекуваха нелечима отрова - Новичок, а сега да не могат да се справят с някакъв вирус!
68
4
 
3
 
! Отговори
горчивата истина преди 4 години
Британците лежат на стара слава. Здравната им система е така нагласена,че да докара човек до стадий на хронично болен,тогава вече е в матрицата и до живот гълта хапчета- (бизнес).Нашите много глупаво копираха тяхната здравна с-***. Образованието им беше блестящо,но от 30 години насам умишлено се скапва, децата след 14г. изучават само определени предмети ,вместо всичките-както беше при нас,затова много от тях са зле с географията(историята).Икономически-също дръпнаха назад и затова е този Брекзит.
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 72А българския лайню-кашкавалник как гледа? :)))))))))))))))
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Typ narod,Typa dyrjava,Typ minister i Bg systoto
65
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои българи бягат бе, ***?българите като тебе, дето едва говорят български език ли?
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този не само гледа като луд, той си е луд. Пълно куку.Жалко за англичаните и британците, че се поддадоха да ги води едно магаре.
63
6
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 4 години
Много си нeгpaмoтен бе братче, а освен това си и лъжец. Каква кралица-майка бръщолевиш, тя почина, женицата. Къде намесваш и българите? Изчезни като пръдня турски зaпapтък...
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно 64, казва се ирония.
61
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ето им кралство, ето им Брекзит, ето им коронавирус! Оня с жълтата коса се вихри, а майката-кралица абдикира от Лондон! Сега като ги налегне и световната икономическа криза, няма да могат и тоалетна хартия да си намерят! Великобритания е островна държава и най-големия вносител на ***-пейпър! А милите българи живеещи на острова, се сетиха за България и панически бягат насам! Болестта и кризата предстоят! "Който оцелее, ще разказва"!
60
4
 
6
 
! Отговори
Tom преди 4 години
Истината за тази деградирала нация се крие в поста на 49,много точно и реално.
59
4
 
18
 
! Отговори
Tom преди 4 години
Помнете какво ви казвам:наложат ли забрана за посещение на кръчмите в таьи държава,ще настъпи потоп,там. Ще пада супер сеир с тези лицемери.
58
5
 
7
 
! Отговори
РЕШЕНИЕ преди 4 години
Този за гребен не е ли чувал?Освен това да не мислите, че решенията той ги взима?
57
3
 
10
 
! Отговори
До 64 преди 4 години
Мдаа, ще платят, ако има на кого! Тия *** с техния експеримент заразиха голям процент от хората. 2 от 3ма, които познавам и живеят в Лондон, са с вируса. Млади хора...и вчера призоваха пенсионираните работници да се върнат, защото не могли да се справят. Нагло!
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"така са решили така го правят, защото не са като стадо"------------------------------------------Наглосакси са.
55
9
 
12
 
! Отговори
абсолютно преди 4 години
До 62 АнонименАбсолютно си прав. Не мисля че е създаден да редуцира населението, вируса не се различава по нищо от обикновен грип, един малко по събуден човек ясно ще разчете манипулацията с постоянното набиване ОЩЕ 5МА БОЛНИ, ОЩЕ ЕДНА ЖЕРТВА, РАЗПРОСТРАНЕНИЕ, КАРАНТИНА, СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ, от хора в черни дрехи с пагони, на всякъде постоянно нон стоп, тази информация се набива ПОДСЪЗНАТЕЛНО, нормалния човек дори не осъзнава как страха става част от ежедневието му, и изпълнява каквото му кажат
54
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЖЕ БИ СЛЕД 10 години в учебниците по история ще пише, че сме били жертва на масов психологически и физически експеримент Коронавирус - но с каква цел, бъдещето ще покаже. Експеримент по Оруел. След големия шум който се вдигна около Глобалното затопляне, движението, което подхвана Грета Тунберг не доведе до конкретни промени. После Брекзит - Британия напусна ЕС. Този вирус явно е бил умишлено създаден, за да редуцира населението на Земята, а и да се направи опит да бъде контролирано и зомбирано. После - преразпределение на ресурсите(капиталите ) и нов световен ред.
53
11
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Винаги съм смятал, че най-простите световни лидери са Джуджека и Тръмп, ама отскоро смятам този психопат с вид на педофил за номер 1
52
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам днес, че опpaзнили рафтовете за храна и гъзпапир.от щастие, че турчина ги командва и от брексита...Няма лошо, животът е колело и когато си бил горе със сигурност ще отидеш долу.Нека сега и те пробват другия край на тиягата, нашият ред отдавна мина и този филм вече сме го гледали.