Китайски експерт: Спад на пандемията – през октомври

Времева рамка за разпространението на вируса обаче няма
30 мар 2020 08:49, Елка Василева
34
Китайски експерт: Спад на пандемията – през октомври
Снимка: архив, БГНЕС

Пандемията от коронавируса може да отчете спад през октомври тази година, но времева рамка за края на разпространението на вируса засега няма. Това е мнение на експерта от шанхайската болница "Хуанан" Чжан Мънхуан, цитирано от китайския в. "Шанхай дейли", предаде ТАСС.

"Най-благоприятният сезон може да стане есента, доколкото има вероятност разпространението на вируса да отбележи спад през октомври", казва експертът, но предупреждава, че след това вирусът ще се запази още дълго време.

Още по темата

Това мнение експертът изрази по време на видеконференция, посветена на разпространението на новия коронавирус, в която участваха както китайски, така и задгранични специалисти. Сред експертите обаче нямаше единомислие по въпроса дали повишаването на температурата на въздуха ще способства за отслабването на вируса.

В настоящия момент усилията трябва да бъдат фокусирани върху предприемане на мерки в отговор на изменението на вируса и отделяне на повече внимание на пациентите, които пренасят вируса в лека форма, тъй като те съставляват 80 процента от общия брой на случаите на зараза, смята професорът по медицина от Масачузетския университет Лу Шан.

Има 30-40-процентна вероятност да се овладее пандемията в течение на година, но съществуват и сериозни опасения, че вирусът ще продължи да се разпространява из целия свят, казва вирусологът от Хонконгския университет Цзин Дунян.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това се случи, целият свят трябва да наложи санкции на Китай и да ги накара да си платят за всеки изгубен живот и всяко изгубено евро! Не може да си мислят че ще бъкат зараза след зараза и ние ще им плащаме смртката за екзпъното им хранене!
10
12
 
10
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Не разбрахте ли, че с тази настинка просто се цели зануляване на икономиките. А вие мишки сте дом. арест за да не се бунтувате от глад.
9
3
 
17
 
! Отговори
Лъжат другарите преди 4 години
Бъдете реалисти - Колко точно са умрелите в Китай и какво е цензурила да кажат официално, като бройка, Китайската Ком-партия - това никой не знае! И над 1 млн. да са измрелито - всичко това е скрито!
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако остане още месец, може! После и танкове да изкарат, все тая, гладни и полудели ще бъдат на улиците, независимо от законите. Изборът ще е стаден имунитет или гладна смърт, няма съмнение кое ще победи.
7
1
 
22
 
! Отговори
Мутафчийски преди 4 години
Октомври 2030 година! До тогава няма да се излиза!
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На няколко пъти писах че нашият щаб прекомерно много изправи кривата с мерки и карантината ще продължи при нас неопределено дълго време. Но виждам че хората са настроени оптимистично и очакват че за Великден карантината ще бъде свалена. Няма да бъде свалена още дълго време. Китайските мерки се оказаха ефективни само като стъкмистика, с подаване на неверен брой заболели и неверен брой умрели. След години ще си признаят че са умрели милиони.
5
0
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Лятото ще му се ......... родителката.
4
2
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Да продължават, да ядат още диви животни тия комунистически ***, неедни...
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайските убийци това ли решиха на пленума?
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яжте още плъхове, жълти вируси такива!
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайският експерт да си завре прогнозата знае къде.