СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса

В понеделник 13-годишно момче почина без странични заболявания
Обновена: 4 апр 2020 17:46 | 4 апр 2020 17:10, Ния Христова
152
 СЗО: Все повече млади хора заболяват от коронавируса
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че все повече млади хора се разболяват сериозно или умират от новия коронавирус, пишат от БГНЕС. 
 
Експертите от организацията правят опити да разберат защо все повече здрави пациенти (без придружаващи заболявания – бел.ред.) са приемани в интензивни отделения с тежки форми на заразата.
 
"Все още има много неизвестни в момента", заяви експертът на СЗО, д-р Мария Ван Керхове, по време на пресконференция в Женева.
 
"Като цяло повечето от хората, които преживяват тежко COVID-19 и биват приети в интензивно отделение, са хора в по-напреднала възраст и обикновено имат едно или повече придружаващи заболявания. Това, обаче, което се вижда в някои страни, е че пациенти на тридесет, четиридесет и петдесет години, все по-често попадат в интензивни отделения, и случаите им все повече завършват със смърт". 
 
Изявлението на СЗО идва, след като този понеделник в лондонска болница почина 13-годишно момче без никакви други здравословни проблеми. Семейството на момчето не успя да присъства на погребението му, защото са под карантина. Момчето бе погребано служебно. 
 
Статистиката на организацията сочи още, че в Корея един от шест смърти случая на COVID-19 е сред хора на възраст под 60 години. 
 
В Италия около 10 до 15 на сто от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.
 
Миналата седмица пак във Великобритания почина момиче, заразено с вируса, на 21 години. Момичето не е имало никакви придружаващи заболявания. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
9
 
2
 
! Отговори
f преди 4 години
Да направят антибиограма на кои антибиотици е чувствителен вируса и готово, но ще трябва да признаят че и спина е лечим с антибиотици, прости из-роди са тия от кондомите!
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички рискови групи които ги пишат корона вирус са са в топ на смъртноста рак , диабет , пневмония сърдечни проблеми хронични респирсторни заболявания , просто психозата ги обединява само 0,9 процента от смъртни случаи от корона вирус не са имали подобни диагнози
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Починалите от РАК са много повече.След този стрес и безработица РАКЪТ ще унищожи доста население по земята.
111
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото е че преди 3 месеца си купих доста сгодна кола на 4 годинки, разкарах старата че мина 12 години и реших да си направя густо да се возя на нещо по актуално, лошото че от 2 недели стои паркирана и само подсмърчам от балкона. Поне ако ще се мре , няма да ми е в списъка на неизпълнените неща.
110
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност СЗО не е казал нищо такова. Слушах конференцията и който желае може да я намери в youtube. Не мога да разбера това някъв опита за шок на населението ли е. СЗО каза че винаги е имало такъв шанс макар и много малък но въпреки всичко има както и с грипа. А това за увеличените смъртни случаи беше въпрос от журналистка която очевидно е перифразирала отговора както и е удобно а нашите "журналисти" просто търсят сензация.
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А изследователите в областта на медицината защо са неспособни да се спрявят с един грип, и ни съветват да се изолираме както в средновековието - ами ние това и без изследователите в областта на медицината си го знаем, не е нужно да ни го казват изследователите в областта на медицината!
108
1
 
12
 
! Отговори
Мислещ преди 4 години
Не.. Смелия умира един път, страхливеца всеки ден....
107
0
 
2
 
! Отговори
Мислещ. преди 4 години
До (-_-) 96Потърси монолога на руския милиардер Рибаков в нета и ще се светнеш......
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 97 АнонименНевиждам как със софтуер ще открият ваксина без експерименти в био лаборатория. Ваксина се прави в лабораторрията със серия експерименти а не пред компютъра с измислен ит бг специалист
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До (-_-)Да ти задам и аз един риторичен въпрос - ти изследовател в областта на медицината ли си, или просто искаш като щракнеш в пръсти някой вече да ти е снесъл готовото решение?Като ти се занимава да бориш коронавируса с наука, ставаш един учен - и давай. Мегдан за действие има колкото си искаш.Да, с продажби на маратонки по интернет ще изкараш повече пари, ама това са рисковете на професията, учените не са футболисти или певачки, че да изкарват милиони заплата.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТОДОРА гледал ли си, че по тия ширини има доста строги мерки, всичко е затворено и прочее? Или смятш, че това е само в България?
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само да попитамВ месарницата до нас има агнешко, много е добро (оня ден готвих), 12-16 лева за кило (в зависимост плешка или бутче).Огледай се за някоя малка месарница близо до вас и не пазарувай от веригите - там месото обикновено е под всякаква критика.
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАнонимния, за Folding***home чувал ли си? Пускаш си компютъра, отиваш на сайта им и пускаш приложението. В момента точно се борят с Covid-19 и се опитват да намерят слабост в протеините му, за на направят лечение. Правили са го преди с ебола и имат голям шанс за успех.И да, системата е писана от ИТ специалисти, а се ползва от изследователи и лекари.
101
2
 
2
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Нещо забравихте за голямата глава асанчо набедения доктор и заразния му сорт, анадолските тарикати !!!
100
7
 
5
 
! Отговори
СЗО преди 4 години
Всички ще умрем от този вирус!! Така каза генерал Мутафчийски!!
99
8
 
12
 
! Отговори
ТОДОР преди 4 години
Преди малко гледах днешното изказване на Даниел Кох за починалите в Швейцария, средната възраст е 83 години(има го в ютуб).Средната продължителност на живота в Швейцария е 83 години , коментара е излишен мисля.Слава богу хората се усещат лека полека за каква пародия става въпрос
98
2
 
5
 
! Отговори
Роби преди 4 години
Я влезте в строй малко, разпуснати роби такива. Имало корона, нямало корона!!!!! Да не ви пратим с писма на всички корона и антракс!!!!!!
97
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, все някой друг ви е виновен, само дето "матрияла" пак беше с децата без маски в магазина в града с доказано най-много болни.
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И умират !И днес имаше починали хора !!!Така е !Бойко е виновен,той ни умори !
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само да попитамХубавото агнешко е у чичо на село.