Само в Словакия с по-ниска смъртност от COVID-19 от нас

В Швеция смъртността е много по-висока, отколкото е в България
19 апр 2020 08:52,
145
Само в Словакия с по-ниска смъртност от COVID-19 от нас
Снимка: БГНЕС

Само в Словакия има по-ниска смъртност, отколкото у нас, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Той посочи, че има страни в Европа, в които смъртността като процент е много по-голяма, отколкото  у нас.

"В пъти по-висока смъртност има в Швеция например, а да не говорим за големите огнища като Италия, Германия, Великобритания, включително и на Балканите имаме около 4 пъти по-ниска смъртност от Северна Македония например“, посочи той.

Той обясни, че данните са динамични и постоянно се следи ситуацията в страната, за да има по-ясна статистика.

„Следим общата смъртност за страната и сравняваме със смъртността от коронавируса, за да установим дали има скрита смъртност в България, която да избягва от статистиката ни. Това е един динамичен процес. Опитваме се да обхванем цялата смъртност на всеки, който е установен с COVID-19“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
4
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
До Анонимен 107Откъде тази агресия, леко, че и тя разболява. Селско текезесарче. хахахахааххах Разсмя ме. По принцип като има защо се радвам. И ще видим след мерките какво ще остане и стане. Това също е интересно.
105
2
 
3
 
! Отговори
Коснтантин преди 4 години
До АнонименАз не казвам да се изхарчи бвп то, просто казвам, че резултатите могат да се манипулират според интереса.
104
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да 107Ти много ли ще се радваш селско текезесарче?
103
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
До Анонимен 93Всъщност процентите са почти 5, а не 2. 884 заразени - починали 42, колко процента е?
102
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КонстантинКолко повече да се изследват бе Коце?В Словакия - 44к.В България - 26к.Не е кой знае колко повече.бедна държавичка сме, не можем да си позволим да изхарчим половината БВП за тестове.
101
2
 
5
 
! Отговори
Константин преди 4 години
И пак има цензура тук на коментарите. ахахаха Иначе статистиката може да се манипулира, което според мен се прави. И е важно и на база какво се прави тази статистика. Може в Словакия да са изследвали определен брой хора повече от изследваните в България и обратното и т.н.
100
5
 
3
 
! Отговори
Да преди 4 години
До Анонимен 100Не се радвай, изчакай да видим във времето какво ще се случва, че никой не е по-силен от глада. Може първите да станат последни.
99
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига нихилизъм, срамувате, че сте българи, или не искате да признаете, че България се справя?Празник е.Отпуснете душите.
98
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Населението на Словакия е около 5 млн. Нормално е държава като тях, да е с по-ниска смъртност, плюс е че са европейски цивилизовани и с по-висока медицинска култура!
97
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не са включили в бройката на заразените и тези които откриха в римските махали? Нали там заразените били 50% от всички? Това означава още хиляди нови случаи, които не са отразени в официалните данни.
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"до 98. Пий си хапчетата и погледни в гугл колко е смъртността в държавите, които изброяваш."Мани го Гугъл. Гледай официалните данни на държавите. Ама не знаш къде да гледаш.Исландия които са 360 000 човека имат 1760 заразени официално и само 9 смъртни случая. Това е 0.5%.
95
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените *** получават задух от критикарстванеТествайте се другари
94
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме много добре в сравнение със съседите и с много други държави.Не знам какво е това желание да се самооплюваме.Или е политическа поръчка?Доказахме се, че можем да си опазим народа.
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 98. Пий си хапчетата и погледни в гугл колко е смъртността в държавите, които изброяваш.Аман от ***.
92
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте лъгали: В България смъртността е 4.75%. Русия, Турция, Япония, бившите съветски републики, балтийските страни, Финландия, Норвегия, Исландия, Португалия и още стотици държави по цял свят са с по-ниска смъртност от нас. Ние сме някъде по средата, а можеше да се справим много по-добре ако имахме лекарства и раздаваха безплатни маски както в много други държави.
91
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Всички се гордеем с българската здравна система, дето успява да излекуват всички болни, а не ги морят като например в една Швеция. Или Германия.
90
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според учени от Гьотинген реалния брой на заразените от вируса е десетки пъти по-голям от официалния. За България може да очакваме, че при 878 официално регистрирани случая, реалният им брой е примерно между 8000 и 100000 човека. Има си статистически методи на базата на представителна извадка да се определи относително точно броя на заразените, но такава извадка не се прави.
89
1
 
12
 
! Отговори
До 88 Киро преди 4 години
Македония с 24 починали на 1 милион население, България с 6 починали на 1 милион население. Прав си, не е двойно, четворна е разликата.
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82Всъщност процентите са 2. Което е изключително постижение.От почти 900 заразени, по-малко от 45 смъртни случая е направо невероятно за мен.Особено при положение, че почти не познавам човек над 55 години, който да не е с перманенто високо кръвно, диабет, инсулт или някое друго заболяване.
87
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
В последните седмици все по-често се появяват по новините известни учени и лекари, които признават, че има огромна разлика между официалния и реалния брой на заразените от вируса и че има и разлика между държавите в начина на отчитане на причината за смъртта. Даже и в България едни от този щаб признаха, че относително най-достоверната информация е броят на починалите и броя на населението. Въпреки това се намират едни носачи на торби с цимент, които смятат, че само те разбират от статистика.