Кризата не удря по джоба милиардерите, станали с 10% по-богати

На същия фон 22 млн. американци губят работата си
25 апр 2020 00:01,
53
Кризата не удря по джоба милиардерите, станали с 10% по-богати
Снимка: БГНЕС

Общото богатство на американските милиардери, сред които основателите на Amazon и Tesla Джеф Безос и Илон Мъск, се е увеличило с близо 10% от началото на кризата заради новия коронавирус, сочат данните от доклад, публикуван от вашингтонгския Институт за политически излседвания.

И докато хора като Мъск и Безос стават още по-богати, 22 млн. американци остават без работа, посочва Reuters.

Дори когато широката икономика се сблъска с рецесия, технологиите и стоките за домашна употреба, като Zoom, регистрират печалби през последните седмици поради скока в използването на видеоконференции и технологията за дистанционна работа, като по този начин повиши нетната стойност на милиардерите с участие в тези компании.

„Това е приказката за две пандемии, с много неравномерни жертви“, казва Чък Колинс, съавтор на доклада.

През периода от 1 януари до 10 април тази година 34 от най-богатите милиардери са увеличили богатството си с десетки милиони долари, се казва в доклада.

Според доклада на IPS, осем от тези милиардери, включително Безос, основателят на Zoom Video Communications Inc Ерик Юан и Мъск, видяха скок от 1 милиард долара в общата им нетна стойност.

Мъск притежава 18,5% дял в акциите на Tesla, които увеличиха стойността си с над 73% от началото на годината, тъй като търговците гледат отвъд краткосрочното въздействие на пандемията на коронавирус.

Безос притежава около 15,1% от акциите на Amazon, които са спечелили близо 31% през тази година, тъй като онлайн поръчките на платформата му се покачиха заради хората, които остават вкъщи.

През последното десетилетие богатството на американските милиардери скочи над 80,6%, като се отчита и инфлацията, се добавя в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един богат евреин предал Богу дух, но написал в завещанието си да го погребат барабар с кинтите му. Един от "опечалените" родственици/наследници предложил: "Да му напишем чек и да му го хвърлим в гроба".
19
1
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 4 години
Подтвърждавам написаното в статията!!!
18
2
 
3
 
! Отговори
P2D2 преди 4 години
Сеща се в последния момент,че има пиличка за нокти и ремонтира R2D2който праща сигнал на племето Шумкари!Те обаче се търкалят от преяждане с пити кашкавал и не им пука.Но споделили:Официално нито има тестове,нито лекарства обявени за COVID-19!И сами си обяснете кво тестват и лекуват мошенниците по болниците. Кой ще победи гледайте във филма Междузвездни Войни 9.Следва продължение
17
2
 
11
 
! Отговори
P2D2 преди 4 години
Междузвездни Войни 9Преди много години в една далечна галактика..2020 година от междузвезния календарИмперията на злото на чело с Джаба дебелия иХунтата на плешивите превзема Земята и е наложен домашен арест!Тук там се срещат джедаи маскирани като борчета и пътни знаци.Но Джаба е безпощаден,глобява нарушителите!Земята е в разруха,но зомбираните гледат от балконите и мучат от глад.Джаба решава да ги доодере и им предлага заеми срещу кожите им!Принцеса Лея усмъртява магарето което язди щот е гладно а тя с наднормено тегло.И не може да помогне!Сеща се в последния момент,че
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой виждал ли е статистика колко човешки животи са затрили, едва ли.
15
0
 
5
 
! Отговори
P2D2 преди 4 години
Ковчега джобове няма!
14
2
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Пускам лагерни колички и акции на борсата .Бързо вземайте че не останаха .Утре ще струват мнооооого ;) В комплект с маски .Не против короната , а против мушички между зъбите :))) Ра ботят с две батрии от волт и половина като заичето с барабанчето :)))
13
2
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Който и Да си - Човек си !!!Винаги Допускаш Грешки !!!Понякога - Грешките са Всъщност - Гениални Открития,Друг път - Грешките са Фатални :)))Ей, на , - оказа се , че нашите роми във факултета - са придобили - Стаден Имунитет,А Умниците - в Англия, САЩ, Италия, Испания, Ю,Корея, Сингапур - Умират на Едро, а Оздравелите - имат умствени, и физически - Увреждания
12
1
 
13
 
! Отговори
ББ преди 4 години
богат..примитивен,алчен,лицемерен,жертващ бъдещето на децата си,справка Историята..мога да изредя фамилии,богатства,убийства с които са спечелени,всеки може да го провери,..и най-важното...как завършват родовете им и колко нещастно и трагично умират децата и внуците им...лудост
11
5
 
4
 
! Отговори
оотCиднейAaвcтpалия преди 4 години
дефинирайте понятието по-богат? Как го измервате, щото науката борави с цифри за да сравняваш богатство. Какви цифри изчислихте че да правите сравнение? Всичко са оценки върху активи и дългове по някакви имагинерни стойности. Богат си точно толкова колкото държиш в ръцете си в дадения момент, не в банки активи книжа облигации и др.
10
2
 
1
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Хм с риск да ме оплюят като конспиратор - Ютуб - The Fall of the Cabal [FULL DOCUMENTARY] - приятно гледане.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то това е и основната цел на текущото мероприятие...ще останат само господари и роби...
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и милиардери, какво от това, на момента няма формула "безсмъртие".Дори и да се се "замразят" в камери, след размразяването (все още недоказан ефект), да не се окажат "бедняци" дори и в сравнение с тогавашните бедни - мулти трилионери според инфлацията.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те топат топкатавземат си заплаткитегушат сеа на вас ви викат стойте си вкъщи
6
1
 
14
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
И Това са глупости. В световен мащаб ще има обедняване и то вече се случва. А и така прословутите милиардери разполагат с активи оценени с на еди каква си стойност. Това дали имат ликвидност / кеш е друга тема.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушайте главния шапкар на републиката, главите в песъко, дирниците на високо. Не ви е работа да броите милиярдите на господарите му.
4
7
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Милиардерите , Вече , Нямат Нужда от Човечета, - Имат си - Роботи, Дрони - Които да им Работят - Без Пари,Човечетата - Ядат, и Сератт - Замърсяват Природата - Вече са Излишни ???ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
3
3
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Тоз що гледа като гръмнат с пушка помпа ??? Чуди са явно как без да плаща дивидент са му поскъпнали хартийките на борсата ;)
2
5
 
29
 
! Отговори
Ястреб Манафлията преди 4 години
Я, каква изненада... овцете пак ще бъдат стригани!
1
14
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА Е ОГРОМНА ЛЪЖА!!МИЛИАРДЕРИТЕ СИ ПРОДАВАТ В МОМЕНТА ОСТРОВИТЕ ЗА ДА НЕ ПУКНАТ!!!ИМА БИЗНЕСИ КОИТО ПЕЧЕЛЯТ И ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА ТЪЙ, ЧЕ МЪСК И БЕЗОС СА ОТ ИЗКЛЮЧЕНИЯТА