Нова болест поваля малки деца, има ли общо с коронавируса?

Заболяването напомня на токсичен шок и синдрома на Кавазаки
75

Световната здравна организация изследва връзката между коронавируса и болест, която засяга малките деца. Вече редица страни в Европа, както и Съединените щати, съобщават за подобни наблюдния, а има и смъртни случаи.

Новата болест напомня на токсичен шок и синдрома на Кавазаки - рядко заболяване на кръвоносните съдове. Той засяга предимно деца под 5 години.

Още по темата
"Повечето деца, разболели се от коронавирус, са с леки симптоми и се възстановяват напълно, но много малък брой развиват рядък възпалителен синдром в някои държави", каза експертът в СЗО Майкъл Райън.

Симптомите на заболяването са вътрешни възпаления, треска, зачервен език и обриви, възпаление на кръвоносните съдове. Здравните центрове го описват като "остро фебрилно заболяване с неизвестна причина".

Децата вдигат температура, имат подуване на ръцете и краката, дразнене и зачервяване на очите. Някои имат и болка в корема, повръщане или диария.

"Аз съм много притеснен. Нараства опасението, че при децата във Великобритания се появява свързан с коронавуируса възпалителен синдром или че може да има друг, все още неидентифициран, инфекциозен патоген, свързан с тези случаи", заяви министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок.

Във Великобритания 10 деца вече са в интензивно отделение
. От Националната здравна служба съобщиха, че случаите се увеличават и се наблюдава необичайна клинична картина, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
7
 
! Отговори
Слава императоре Си! преди 4 години
Септември ще бъде Май !Победата ще е за Китай !!
44
4
 
6
 
! Отговори
Император Си Дзинпин преди 4 години
абе Майтапчийски да не го пратихте в Китайски ГУЛАГ - при мене е така, никой не смее да гъкне, особено в ЕС. Само тоя Оранжения Доналд ми се перчи - обаче, нагласил съм нещата да го сненим с Байдън - ще е далавера човек с Деменция на е на власт в САЩ, тогава ще ги досъсипем!!
43
4
 
7
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
Майтапчийски Ковидира! Да живее Майтапчийски!
42
3
 
5
 
! Отговори
41 преди 4 години
А, виждам, че постинга на мутрата е разкаран, следващият номер 38 - обръщението ми не е към вас, господине, а към една мутра, дето я разкараха, ако има объркване - извинявам се.
41
7
 
26
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Като са малък брой, защо плашите родителите на малки деца бе! Те и без това са в стрес как ще ги изхранват без работа.
40
5
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 4 години
Аре у лево мутро.
39
0
 
15
 
! Отговори
до 39 преди 4 години
ти способен ли си да четеш и разбираш писмен текст - коронката е РНК вирус, ама човек има ДНК, също така РНК-то на Коронката в Човешкият Организъм се Конвертира в ДНК. Тия неща по мое време се учеха в учебника по биология за 8-ми клас, т.е. основно оброзование!!
38
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците от цял свят мълчат гузно по въпроса от къде се появяват тези болести,вируси,грипове..Един Тръмп само се опитва да въведе ред,останалите са на каишка при глобалистите. Дори Путин изпълнява сценария с короната точка по точка и не му пука от къде се пръкна тази коронка с малко спин.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 28Коронавирусите (Coronaviridae) са семейство РНК вирус - едноверижни РНК вируси.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
M.I.L.F е цензурирано? Тези филтри от някаква световна централа ли ви ги изпращат ...
35
15
 
9
 
! Отговори
Мерките Падат преди 4 години
от утре - паркове, кафенета на открито отворят, пада и изискването за носете на маски! Уханката само тово й чака, колко ли време ще отнеме София да е като Ню Йорк с 5-цифрено число заразени на ден?!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз прочетох "поваля мацки с деца" и се притесних, че ще ни изпукат ***-те :]]
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 28РНК,рибонуклиинова киселина
32
6
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До до 28ДНК-то на българина е променено от загнездена вътре простотия.
31
6
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
той и HPV вируса е малко като Коронката - 90% от случайте са без симтоми, за 2 години се изчиства и от организамът, но останалите 10% са 100% от хората с рак на матката. Така, че заразените с Коронка и преболедували след 2-5 години ще "броим пилците" на реалните поражения - няма да е на есен, твърде скоро е, вирусите са най-коварните тъй като водят до мутация на ДНК, не е като бактерията просто *** и като го убиеш е до там, вирусите имат траен ефект и завинаги ДНК-то е променено.
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайските учени направиха голяма беля и чичо Тръмп няма да им остане длъжен.Дано да няма трета световна война като са писали някои оракули и шамани.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Струва ми се че политиците в целия свят са се увъртели като пилета в кълчища и нямат полезен ход.Ако продължават с вируса ще почнат протести и вече има такива , ако кажат че не е имало вирус пак ще има протести и въобще ситуацията е на никъде.Как ще излязат от лабиринта в който се вкараха не ми е ясно !
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сделано в КитаеПтичи грип,свински грип,СПИН и други съевременни болести,които преди никога не са съществували,са също причинени от вируси.Трябва да се забранят тотално всякакви лаборатории,които се занимават с биологично оръжие и причиняват нещастия на човечеството!Само болните от СПИН в Индия са над 35 милиона.
27
12
 
10
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 4 години
Комунистическият Вирус от Ухан - няма прошка, мутациите едва сега започват! Ако си мислите, че за 4-5 месеца пресен вирус от Лабораторията е ясно на някой как работи и какво причинява, просто сте наивни. Ще минат години, дори десетилетия, докато е ясно какво Уханската Чума причинява на човешкият организъм. Например, колко години трябваха за да се разбере, че причинителя на рак на матката е HPV вируса?!
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пунта мара е всичко