Нова болест поваля малки деца, има ли общо с коронавируса?

Заболяването напомня на токсичен шок и синдрома на Кавазаки
75

Световната здравна организация изследва връзката между коронавируса и болест, която засяга малките деца. Вече редица страни в Европа, както и Съединените щати, съобщават за подобни наблюдния, а има и смъртни случаи.

Новата болест напомня на токсичен шок и синдрома на Кавазаки - рядко заболяване на кръвоносните съдове. Той засяга предимно деца под 5 години.

Още по темата
"Повечето деца, разболели се от коронавирус, са с леки симптоми и се възстановяват напълно, но много малък брой развиват рядък възпалителен синдром в някои държави", каза експертът в СЗО Майкъл Райън.

Симптомите на заболяването са вътрешни възпаления, треска, зачервен език и обриви, възпаление на кръвоносните съдове. Здравните центрове го описват като "остро фебрилно заболяване с неизвестна причина".

Децата вдигат температура, имат подуване на ръцете и краката, дразнене и зачервяване на очите. Някои имат и болка в корема, повръщане или диария.

"Аз съм много притеснен. Нараства опасението, че при децата във Великобритания се появява свързан с коронавуируса възпалителен синдром или че може да има друг, все още неидентифициран, инфекциозен патоген, свързан с тези случаи", заяви министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок.

Във Великобритания 10 деца вече са в интензивно отделение
. От Националната здравна служба съобщиха, че случаите се увеличават и се наблюдава необичайна клинична картина, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
24
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Медиите са четвъртият конник на апокалипсиса...
4
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измислен, ама ти треперят мартинките.*** в болницата със заразените без маска да докажеш, че е измислен, голтaк...
3
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и да няма коронавирус,ако поискат,могат да ви разболяват от всякаква болест,само чрез лъчение,а цялата ни планета вече е опасана от антени за телефони,интернет, сателити,вече дори и през новите лампи,свързани с интернет, могат да излъчват лъчения!А нещата ,които гледам,за контролиране на всеки човек на планетата чрез наночастици и нанороботи,са страшни и няма да се усетите как цялото човечество съвсем скоро ще е под тотален контрол и който има различно мнение или идея,ще бъде убит
2
11
 
15
 
! Отговори
От Каченяци преди 4 години
Нещо друго не можете ли да напишете/препечатате, бе?!?Ами може и да боледуват дечицата - след два месеца стоене в стаята, какво да се очаква?Като видяхте, че с корона-мороне не можете да уплашите достатъчно хората, решихте да атакувате на темата деца!Що не вземете едно дъъълго, дълго въже, калъп *** и... да вземете да си поизпирите мозъците.
1
21
 
36
 
! Отговори
2121 преди 4 години
Много късно преписахте статията. В друга една държава я показаха преди повече от седмица и повече никой не я чу нито видя. Защо ли ? Защото е измислен фалшак, за поддръжка на паниката, която взе да се срива вече.