1955 са заразените с коронавирус у нас

Благоевградско село е огнище на заболяването
Обновена: 10 май 2020 08:23 | 10 май 2020 08:17,
211
1955 са заразените с коронавирус у нас
Снимка: БГНЕС

1955 са регистрираните случаи на коронавирус в страната. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Още по темата

44 са последните положителни проби. Те са констатирани в областите София (7 случая), Благоевград (15 случая), Пазарджик (5 случая), Видин (4 случая), Кюстендил (4 случая), Ямбол (3 случая), Плевен (2 случая), Кърджали (1 случай), Монтана (1 случай), Враца (1 случай) и Сливен (1 случай).

По думите на доц. Димов причината за увеличението на броя на заразените в благоевградска област е регистрирано огнище на заболяването в село в община Сатовча.

Най-много заразени до момента има в София
– 830 души. От всички 1955 констатирани с COVID-19 – 955 са мъже и 1000 са жени.

389 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 56 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 209 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
7
 
6
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 4 години
Я троловете на БСП да ми обяснят,как така дават 3000лв.да кажеш,че твой роднина е починал от коронавирус,а починалите общо регистрирани до сега са 90?Явно на хората 3000лв.не им трябват.(или това е поредния фейк)=====================Мой колега от Суходол загуби палеца си при битов инцидент и почина от кръвозагуба. Сестра му каза, че на следващия ден са я посетили костюмирани типове които са и предложили 1800лв, за да го пишат в графата - жертва на Короната, й съответно жената е приела!
88
2
 
3
 
! Отговори
Батко преди 4 години
До 95Факти има достатъчно в мрежата можеш да ги прочетеш! А ти от кога разбираш от статистика и факти и кога завърши медицина? Кой беше ти, че не те знам?
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДеПиСе-то и те се заразиха май... Сега ще гледаме поредния сеир на великия "дарител" Шишо, който ще им дари я тестове я нещо друго... В последния месец е предприел акция по лъскане на имиджа - дарява пари за купуване на общински гори, на лекарства, на всичко...
86
1
 
9
 
! Отговори
Батко преди 4 години
До 93 За жълти стотинки, никой няма да иде да им работи. Няма да има медици то е ясно, но и хората са прави, не може да поставиш медицинските професии в последна глуха и да искаш да работят.Че то сервитьорка взима повече от някой лекари и сестри. В България лекарите се търсят когато опре ножа в кокъла, през другото време са бити, псувани и мачкани!
85
3
 
6
 
! Отговори
до Батко преди 4 години
дано не си участник в Цирка...да се смееш през сълзи....
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 90Начи се разбрахме за Мангъра? Или Орешарски да върнем?:)))
83
6
 
5
 
! Отговори
До 85 преди 4 години
В България от грип умират годишно 0,1 човека на 100000 човека население (НСИ). От Ковид-19 досега за два месеца починаха 90 човека. Къде е по-голяма смъртността и колко пъти е по-голяма спрямо общия брой на населението на България?
82
5
 
1
 
! Отговори
до батко преди 4 години
говори конкретно, факти, това много други по света е ала бсла, ми аз пък ще кажа че много много други пък не са на тоеа мнение, в Япония, Ю, Корея, СаЩ ,Русия Франция и т.н.Е ,трябва да се съобразявам 21 век с методите на едно докторче от 14 век. Да се заразим който умре умре кучета го яли и готово.
81
3
 
2
 
! Отговори
Батко преди 4 години
91С нетърпение чакам циркът! Само, че няма да има такъв!
80
6
 
8
 
! Отговори
без преди 4 години
в някои болници вече няма места, няма и лекари, а и никой не ще да иде да работи там. Тези, които твърдят, че няма вирус - ми идете доброволци, бе! Ама няма топкиии... Скоро в повечето градове ще е така. Найс, а?
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо го криете това село, пишете го та да знаем и да се пазим и от едно друго малцинство.
78
4
 
6
 
! Отговори
До Батко преди 4 години
Ще видиш какво ще стане след октомври, тогава ще видиш вируса в истинската му светлина!Сега е 25 градуса и няма спиране, представи си на 0 - 5 градуса какъв ше го ядем!
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БаткоАз предлгам да си изберем Мангъра за Премиер. Доста е компетентен, нали?:)))))))==========Който и да е премиер, ще е по-добре отколкото треторазрядна, полуобразована и корумпирана мутра!
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли не сте разбрали, че този щаб няма никакви права и отговорности?Всички мерки са на правителството. Липсата на мерки също е по вина на правителството. Смислената мярка е карантина на границата, а нея я няма. Безмислена мярка са ограниченията за живеещите в България, когато вируса само се внасяше от чужбина и го нямаше в България.
75
9
 
3
 
! Отговори
алооо преди 4 години
Баткоооо...... ти кога чу за Мангъра/Менгеле, колко пъти си ходил да те лекува, колко излекувани от него познаваш. Едно докторче кютало гофини наред в детска клиника и сега от раз велик.
74
4
 
8
 
! Отговори
Батко преди 4 години
До 80То си личи кой става и кой не, а и мнението на Мангъров се споделя и от много други специалисти в България и света, той е доказан. Но ти за нищо не ставаш!!! Злобни племе са българите!
73
4
 
14
 
! Отговори
НЕ ужасена ;) преди 4 години
До 1 УжасенаПийте си хапчетата редовно госпожа и няма да сте толкоз "ужасена". Какво според вас прави носенето на парц*л върху устата?! С какво помага писането на "чаршафи" ежедневно по КПП-та?! Да точно с нищо.Отчитане на дейност.Най-после живота си тръгна нормално, вие като се плашете си стойте у вас и не излизайте. Това е ваш избор, но не пречете на нас нормалните хора да си живеем и работим нормално.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо работа - 2000 души за 2 месеца. Че то простия грип е по- заразителен. Ако не бяха *** по гетата, бройката щеше да е в пъти по- малка.
71
4
 
13
 
! Отговори
Батко преди 4 години
До 74 Тези резултати с много болни и умрели, ги чакам от два месеца - то не беше Цветница, то не беше Великден, не беше първи май, не беше 6-ти май и така да не ги чакаме до Коледа на 2027 година. Няма да ги има тези неща, не разбрахте ли?
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БаткоАз предлгам да си изберем Мангъра за Премиер. Доста е компетентен, нали?:)))))))