Всеки пристигащ във Великобритания ще е под карантина

За нарушаването й ще има глоба от 1000 лири
22 май 2020 12:33, Елка Василева
10
Всеки пристигащ във Великобритания ще е под карантина
Снимка: архив, БГНЕС

Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пътниците, пристигащи от чужбина, за да ограничи разпространението на новия коронавирус. Това обяви днес британският министър, отговарящ за Северна Ирландия, Брандън Луис, цитиран от Франс прес.
  
"Хората, пристигащи в Обединеното кралство, трябва да останат под карантина, за да се "задържи" процентът на предаване на болестта", посочи Луис пред телевизия Скай нюз.
 
По-късно днес министърката на вътрешните работи Прити Пател ще даде на брифинг подробности за карантината, съобщи телевизия Скай нюз, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Според предварителна информация на Би Би Си ще има глоби за нарушаване на карантината в размер на 1000 лири стерлинги, предаде БТА.
   
От мярката ще бъдат освободени здравните работници и пътните превозвачи, както и пристигащите от Република Ирландия. За пристигащите от Франция няма да има изключения, както беше обявило по-рано правителството, посочва Би Би Си. От карантината няма да бъдат освободени и пътниците от страни с ниско равнище на предаване на заразата.
   
Мярката ще се преразглежда на всеки три седмици, уточни Брандън Луис, цитиран от Франс прес.
  
Той каза още, че постепенното разхлабване на ограниченията в Обединеното кралство би трябвало да започне на 1 юни, в случай че бъде постигнат напредък в борбата с епидемията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
2
 
! Отговори
омоМ преди 3 години
И в България трябва всеки пристигащ от чужбина да е под реална карантина поне за 21 дни и то още от границата. Само така ще се справим с вируса.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зараза внос от чужбина е основно огнище на зараза. Всяка държава трябва да поставя под карантина всички пристигащи от чужбина. За България идващите от чужбина са единственият източник на заразата.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Само в една от фабриките във Великобритания, през миналата седмица са доказали 50 положителни за корона вирус служители. Тестването е станало по инициатива и с пари на собственика. Кой точно ще пазят от вируса с въпросната карантина? По-скоро влизащите чужденци са под заплаха.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A U NAS VSEKI KACNAL ANGLICHAHIN SCHTE PRAVI KAKVOTO SI ISKA SCHTE PIE? SERE I POVRYSCHTA NAVRED BRAVO NA NAS
3
2
 
14
 
! Отговори
летящия цирк преди 3 години
Че тя една бизнес визита е за 4-5 дена в чужбина ,каца американския бизнесмен в лондон и хоп две седмици карантина в скъпия хотел , после три дена бизнес срещи и пак като се върне в сащ карантина за още две седмици , ми то стана цял месец арест , заплатката как ще е ......
2
10
 
11
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Махнете незабавно задължителната карантина за влизащи българи от ЕС!!!
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха.Те ще слагат карантина за влизащи, а ние за влизащи заголихме дупе. Браво!